oszi vasar sepsiszentgyorgy2016. szeptember 30 - október 2.

A népzene, néptánc és népmese hármas fogatának erejével készülhetünk az október első hétvégéjén sorra kerülő Őszi Vásárra, melyen a kézműves és őstermelői vásárt gazdag folklór kínálat is tarkít. Sepsiszentgyörgyön szeptember 30. és október 2. közt az Őszi Vásár portékakínálatát székelyföldi termelők biztosítják, a rendezvény hagyományához híven az egész családot megszólítja. Lesz mesemondás és mesetáncház, kolbászparádé és töltött káposzta verseny, Csík Zenekar és Tokos együttes koncert, szombaton pedig az idén jubiláló Százlábú Néptáncegyüttes ünnepi Gálaműsorát láthatjuk.

0
0
0
s2smodern

gombanap sznm sepsiszentgyorgy2016. október 1. | Székely Nemzeti Múzeum

A László Kálmán Gombászegyesület és a Székely Nemzeti Múzeum szervezésében szombaton, október 1-jén hagyományos Gombanapot tartanak, melyre szeretettel várnak minden természetkedvelő családot. Az idei téma: a csigagombák (Hygrophorus nemzetség).

0
0
0
s2smodern

Vinczeffy Laszlo Sepsiszentgyorgy 012016. szeptember 29. | Székely Nemzeti Múzeum

Szeptember 29-én, csütörtökön reggel kilenc és este kilenc óra között ingyenes a belépés a Vinczeffy László 70. című új időszakos tárlatra. A festészeti és szobrászati kiállítás a Munkácsy-díjas képzőművész utóbbi években készült alkotásait, szellemi törekvéseit mutatja be.

0
0
0
s2smodern

kerekparos palya2016. október 8. | Felhívás

A Turulmadár Ifjúsági Iroda önkénteseket keres ay az Egészségügyi Biztosító Pénztár (volt Tervező Intézet) háta mögötti sportpálya átalakításához. A szervezők egy kerékpáros tanulópályát szeretnének kialakítani, ahol a gyermekek és fiatalok megtanulhatnak biztonságosan kerékpározni, megismerhetik a közlekedési  szabályokat és a forgalomban való közlekedést. Első lépésben a pálya takarítására kerül sor, majd a pálya festésével folytatódik.

0
0
0
s2smodern

Civil Licit HKA Sepsiszentgyorgy 112016. szeptember 22. | Helyszín: Tamási Áron Színház, Háromszék Táncstúdió

Sikerrel zárult tegnap, 2016. szeptember 22-én a Háromszéki Közösségi Alapítvány szervezésében, a harmadik sepsiszentgyörgyi Civil Licit akció, a Tamási Áron Színház, Háromszék Táncstúdiójában.

 

0
0
0
s2smodern

JA turne plakat 2016 SEPSI2016. szeptember 28. | Helyszínek:  Csernáton, Haszmann Pál Múzeum; Sepsiszentgyörgy, Bod Péter Megyei Könyvtár

Magyarországon intézménnyé vált a Nagy Versmondás, amelyet 2008-ban indított útjára Jordán Tamás színművész és Fűzfa Balázs irodalomtörténész, a 12 legszebb magyar vers programhoz kapcsolódva, hogy „átmentse” az irodalmat a jövő nemzedékek számára.

0
0
0
s2smodern

TransNatura 2016 Sepsiszentgyorgy2016. szeptember 23. | Helyszín: Bene-Házban

A Vadon Egyesület által meghirdetett III. TransNatura Nemzetközi Természetfotó kiállítás megnyitó- és díjátadó ünnepségére pénteken, szeptember 23-án kerül sor 18.00 órakor Sepsiszentgyörgyön a Bene-Házban, a Székelyföldi Vadászati Kiállítás épületében.

0
0
0
s2smodern

architectura6 sepsiszentgyorgy2016. szeptember 24. | Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér

Építészeti fotóműhelyre kerül sor az [arhitectura.6] építészeti biennále keretén belül, 2016, szeptember 24-én szombaton,. 11:00 órától a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérben. A fotóműhelyt Andrei Mărgulescu, bukaresti építész, fotográfus vezet. Az [arhitectura.6] építészeti biennále szabadtéri kiállításának megnyitójára, pénteken, 2016. szeptember 23-án 17.00 órakor kerül sor Sepsiszentgyörgy Főterén

0
0
0
s2smodern

Tavaszi aldozat fotoBarabasZsolt 032016. szeptember 21. | Helyszín: Háromszék Táncstúdió

Az M Studio szeptember 21-én, szerdán játssza évadnyitó előadását, az Igor Stravinsky zeneműve alapján készült Tavaszi áldozat c. produkciót lehet megtekinteni 19 órától a Háromszék Táncstúdióban. Rendező-koreográfus: Andrea Gavriliu.

0
0
0
s2smodern

banyavaksag22016. szeptember 21. | Helyszín: Székelyudvarhely

Szeptember 21-én 19 órakor, a 8. dráMA kortárs színházi találkozó keretén belül lesz látható a Bányavakság című koprodukció. Az Osonó Színházműhely és az Andrei Mureșanu Színház közös, román és magyar nyelvű előadását a Tomcsa Sándor Színház színpadán kialakított stúdiótérben, magyar és román feliratozással láthatja a közönség.

0
0
0
s2smodern

A3 Antropomorfism2016. szeptember 25. | Helyszín: Tamási Áron Színház

Leginkább emberszabású lelkeket várnak az előadók szeptember 25-én, 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében bemutatásra kerülő műsorukra, melyben Herczku Ágnes énekes Sinha Róbert gitárművésszel Lackfi János megzenésített verseit a költővel együtt adja elő. Sinha Róbert és Herczku Ágnes már több Lackfi-verset is hangszerelt, elnyerve a közönség és a költő tetszését is. A sepsiszentgyörgyi közönségnek Zenés emberszabás című élő műsorukat hozták el, mely a készülő közös kiadvány, az Emberszabás színpadi változata.

0
0
0
s2smodern

voroskereszt2016.szeptember 23. | Helyszín: Erzsébet park

A Román Vöröskereszt Kovászna Megyei Kirendeltsége szeptember 23-án tartja az Elsősegélynyújtás Világnapját. A rendezvényre Sepsiszentgyörgyön, az Erzsébet parkban, a Gróf Mikó Imre szobor előtt 13 órakor kerül sor.

0
0
0
s2smodern

Civil Licit FB banner2016. szeptember 22. | Helyszín: Háromszék Táncstúdió

Harmadik alkalommal kerül megszervezésre a Civil Licit, a Háromszéki Közösségi Alapítvány által, 2016. szeptember 22-én 18.00 órától a Tamási Áron Színház, Háromszék Táncstúdiójában. A rendezvény célja a civil szféra és a vállalkozói kör kapcsolatának erősítése, új forráslehetőségek megteremtése a civil szervezetek számára, a vállalkozók szempontjából a felelősségérzet növelése a közösségi értékek iránt.

0
0
0
s2smodern

japan nap2016. szeptember 20. | Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár, Kék Terem

Az idén Sepsiszentgyörgyön harmadik, Kézdivásárhelyen első alkalommal kerül sor a „Japán nap” nevű rendezvényre. Az idei „Japán nap” témája ezúttal a „Tokonoma” vagyis a hagyományos japán szoba szent része a maga sajátos tárgyaival: japán szőnyeg, falikép, ikebana. Ebben a térben kerül bemutatásra néhány hagyományos technika, a furosiki (csomagolás művészete), kamisibai (japán hagyományos képmutogatás), csanoju (rituális teázás), ikebana. Teázásnál maccsa-t (finomra őrölt zöldtea) és ohagit (teasütemény) lehet kóstolni.

0
0
0
s2smodern

mesebarangolas Cimborak 2011 1 2016. szeptember 27-29. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

A sepsiszentgyörgyi CIMBORÁK Bábszínház 4-11 éves gyermekeknek Mesebarangolást szervez 2016. szeptember 27-29 között, a Székely Nemzeti Múzeum területén.

 

0
0
0
s2smodern

Mester Kulcs EMUK sepsiszentgyorgy 042016. szeptember 19-én, hétfőn 11 órakor kerül sor, az Erdélyi Művészeti Központ földszinti termében, Csáji Attila képzőművészről készült Fényút című portréfilm vetítésére.

A filmet maga a művész ajánlja a közönség figyelmébe.

0
0
0
s2smodern

Brancusi plakat w2016. szeptember 15. | MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér

2016. szeptember 15-én, 19 órakor kerül sor a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben a Brâncuși fiai és lányai. Családi intrika – csoportos kiállítás megnyitójára.

0
0
0
s2smodern

PA4 logo 32016. szeptember 15-17. | Sepsiszentgyörgy

Csütörtökön indul a 4. pulzArt kortárs összművészeti fesztivál Sepsiszentgyörgyön. Ismét közös nevezőn az irodalom, képzőművészet, zene és a színház, a Kép évében pedig a vizualitás, a képiség kerül a figyelem középpontjába. Közel ötven programpont, minden eddiginél több külföldi vendégelőadó várja az érdeklődőket.

0
0
0
s2smodern

Csernatonit BURROGTATO 20162016. szeptember 17. | Helyszín: Haszmann Pál Múzeum, Csernáton

2016. szeptember 17-én, szombaton rendezi meg a Haszmann Pál Múzeum a Csernátoni burrogtatót, a három éve útjára indított gépésztalálkozót. A rendezvényen az Erdély-szerte egyedülálló mezőgazdasági szerszám- és gépgyűjtemény érdekes darabjai kerülnek látogató-közelbe. A múzeum munkatársai magyarországi és hazai gépészszakemberek közreműködésével egész napos programot kínálnak.

0
0
0
s2smodern

Friend of Jean Ensemble2016. szeptember 9.-11. | Helyszín: Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgy, Olasztelek

Szeptember 9-én pénteken 21 órától a kézdivásárhelyi Jazz Cafe udvarán, 10-én szombaton 22 órától a sepsiszentgyörgyi Hostel kultúr pub-ban, 11-én vasárnap 19 órától az olaszteleki Daniel kastély udvarán lép fel a lengyel és magyar zenészekből álló Friends of Jean Ensemble.

0
0
0
s2smodern

holNemVolt2016. szeptember 26 - október 2. | Sepsiszentgyörgy

Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál –  Nem csak gyerekeknek: mesefesztivál különös tekintettel a felnőttekre!!!

Most Háromszéken, Sepsiszentgyörgyön a Magyar Népmese Napja kapcsán hagyományteremtő rendezvény szerveződik a Tipe Tupa Egyesület égisze alatt Pressing Lajos, Luzsi Margó, Mészáros Piró, Révész Renáta, Élő Fruzsina valamint székelyföldi meseterapeuták, mesemondók részvételével. Az időpont szeptember 30., illetve az egész hét a szeptember 26. és október 2. között. A jelenleg szerveződő nagyívű mesei rendezvény keretei között hét közben alkotó-fejlesztő meseterápia zajlik majd csoportoknak, osztályoknak, iskolákban meseterapeuta meghívottak segítségével. Mesebarangolás a Cimborák Bábszínházzal.

0
0
0
s2smodern

vinczeffy FB fejlec2016. szeptember 15. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

A Székely Nemzeti Múzeum rendkívüli kiállítással ünnepli örökös munkatársát, a Munkácsy-díjas képzőművész és képrestaurátor Vinczeffy Lászlót, a Magyar Művészeti Akadémia tagját hetvenedik születésnapja alkalmából.

0
0
0
s2smodern

PA4 logo 32016. szeptember 8. | Közlemény

Négy izgalmas műhelybe is várják az érdeklődőket a pulzArt szervezői. Lassan feledésbe merül a kalligráfia művészete, ezzel megy szembe Sorin Trăistaru, aki két éve rendszeresen szervez és tart workshopokat, megpróbálja résztvevőivel elfeledtetni mindazt, amit az iskolában a betűvetésről tanultak.

0
0
0
s2smodern

7 tam sf gheorghe2016. szeptember 13. | Helyszín: Andrei Mureșanu Színház

Az Andrei Mureșanu Színház 2016. szeptember 13-án, kedden, este 7 órától tartja "7" című előadásának hivatalos bemutatóját, Sebastian Marina rendezésében.

0
0
0
s2smodern

Atenger fotoBarabásZsolt 012016. szeptember 8. | Közlemény

Lendületesen kezdi 11. évadát az M Studio, visszatérő és új alkotókkal egyaránt dolgozik idén a sepsiszentgyörgyi mozgásszínház. Az évad során három új bemutatójuk lesz, műsoron tartanak hét korábbi produkciót és több felújítást is terveznek.

0
0
0
s2smodern

Kulcsar megh hu web2016. szeptember 9. | Helyszín:  Erdélyi Művészeti Központ

2016. szeptember 9-én, pénteken 18 órakor kerül sor az Erdélyi Művészeti Központ földszinti kiállítóterében Kulcsár Béla (1929 – 1976) szobrász- és festőművész kiállításának megnyitójára.

A tárlatot megnyitja Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, a kiállítás kurátora, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője.

0
0
0
s2smodern

Janka2016. szeptember 8. | Galați

Szeptember 8-án 20 órakor Galați-on, a Butterfly Effect ITF Független Színházi Fesztivál keretén belül, a Fani Tardini Drámai Színház Stúdiótermében mutatja be az Osonó Színházműhely a Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadás.

0
0
0
s2smodern

urh 2621 w2016. szeptember 13. | Helyszín: Háromszék Táncstúdió

A Rest legényről – magyar népmese alapján készült bábjáték

A Cimborák Bábszínház évadnyitó előadását 2016. szeptember 13-án, kedden 17 órától tartja a Háromszék Táncstúdióban, Sepsiszentgyörgyön. Az előadás, A rest legényről című magyar népmese bábszínpadi adaptációja. Az előadásban ötvöződik az asztali bábjátszás és az árnyjáték technikája, a sajátos képi világ mellett, a hangulatok megteremtésében nagy szerepet játszik a népies zene. Az alkotók az előadást nagy szeretettel ajánlják minden 3 év fölötti nézőnek.

0
0
0
s2smodern

hobo 2016. szeptember 11., 12. | Háromszék Táncstúdió

A magyar blues és rock and roll talán legeredetibb előadója szeptember 11. és 12-én lép újra a sepsiszentgyörgyi közönsége elé, Hobo ezúttal a saját összeállítású Halj meg és nagy leszel! című zenés kálváriával, illetve egy önálló Ady Endre esttel vendégszerepel, melynek címe A föltámadás szomorúsága. „Az a Hobo, akit a Halj meg, és nagy leszel szerepében fognak látni, az egyik legőszintébb ember, akit valaha ismertem. Őszintesége megrendítő és bátorságot adó.” – mondja Vidnyánszky Attila az est rendezője, a budapesti Nemzeti Színház igazgatója. A két esemény Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális fővárosa keretében zajlik vasárnap és hétfőn 19 órai kezdettel a Háromszék Táncstúdióban.

0
0
0
s2smodern

PA4 logo 32016. szeptember 5. | Közlemény

Szeptember 6-ától, keddtől kezdődik a pulzArt kortárs összművészeti fesztivál előadásaira szóló jegyek árusítása a sepsiszentgyörgyi Városi Kulturális Szervezőirodában. A jegyek ára idén is 10 és 25 lej között mozog, egyes előadások esetében a diákigazolványt, nyugdíjszelvényt felmutató nézők kedvezményben részesülnek.

0
0
0
s2smodern

© 2002 – 2016 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

Webdesign:
DIGITAL STUDIO

Impresszum | Adatvédelem

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.

További információk:

Egyetértek!