Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Hangversenyévad - A Brassói Szimfonikus Zenekar hangversenyeA 2019/2020-as Hangversenyévad negyedik koncertjére február 21-én, 19 órától a Tamási Áron Színházban kerül sor, ezúttal a Brassói Szimfonikus Zenekar hangversenye örvendezteti meg a közönséget műsorával.

Különleges előadásra nyílik alkalom, hiszen idén ünnepeljük Beethoven születésének 250-ik évfordulóját, a zenekar ennek tiszteletére állította össze repertoárját a zeneszerző műveiből. Műsoron hallhatjuk a következő darabokat: Coriolan-nyitány, F-dúr románc hegedűre és zenekarra, 12 kontratánc (válogatás), VII. (A-dúr) szimfónia.

Beethovent a bécsi klasszicizmus harmadik alakjaként tartják számon, de zenéjében a romantika stílusjegyei is fellelhetők. Minden idők egyik legnagyobb zeneszerzőjeként emlegetik, hiszen olyan zenei képességekkel rendelkezett, ami hallása elvesztése után is lehetőve tette, hogy folytassa a komponálást. Annak ellenére, hogy viszonylag rövid életet élt, nagyon sok olyan zeneművet írt, melyet ma is nagyra értékelnek. Úgy tartják róla, hogy sikerült neki a lehető legszélesebb közönség számára érthető zenét írni.

Ugyancsak február 21-én délelőtt 10 és 12 órától kerül sor a Leckehangverseny-sorozat következő előadására. Ezúttal Sergei Prokofiev Péter és a Farkas című zeneművét hallgathatják a Csíki Kamarazenekar nagyzenekari előadásában.

A Hangversenyévadra bérletek is válthatóak, a teljes árú bérlet 130 lejbe, a kedvezményes pedig 70 lejbe kerül. A rendezvénysorozat koncertjeire jegyeket is lehet vásárolni, a teljes árú jegy 30 lejbe, a kedvezményes pedig 15 lejbe kerül. A Leckehangversenyekre pedig a belépő 6 lejbe kerül.

A Városi Jegyiroda hétfőtől csütörtökig 9 és 16 óra között, pénteken 9 és 13 óra között tart nyitva (cím: Szabadság tér 1., Sepsiszentgyörgy, telefonszám: 0267-312104).

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

(A Városimázs Iroda közleménye)

 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.