Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tangaj Collective: Daughters - fotó Ionut RusuAz érvényben lévő szigorítások következtében elmarad az M Studio október 24-re tervezett LIFT előadása illetve online térbe költözik a bukaresti Tangaj Collective október 22-23.-ra tervezett programsorozata.

A Tangaj Collective egy virtuális turné keretében tér vissza Sepsiszentgyörgyre, melynek fő témája a transzgenerációs identitás, mind a társadalom, mind a mozgás molekuláris szintjén megjelenő kérdés. Október 22-én Georgeta Corca, a társulat táncművésze tart (Zoomon) egy kortárs tánc-cirkuszi műhelyt az M Studio színészeinek. Október 23-án 19 órától online és ingyen nézhető a Daughters produkció, 19: 40-től pedig 7 olyan rövid táncfilm is bemutatásra kerül, amelyeket a Bukaresti Nemzetközi Táncfilm Fesztiválon (BIDFF) díjaztak.

A Tangaj Collective, a hazai kotárs táncszcéna egyik leginnovatívabb képviselője, nem először „jár“ Sepsiszentgyörgyön: a társulat 2018-ban mutatta be a Counterbody c. előadást valamint Hipertestek néven tartott nyílt táncworkhsopot az érdeklődőknek. A Tangaj Collective 2014-ben alakult Bukarestben, táncprodukciók létrehozása mellett számos, a kortárs tánc széles körű megismertetésével foglalkozó szociális és kulturális projekt kezdeményezői, különböző digitális technikák és a tánc kapcsolatait kutatják.

A Daughters c. legújabb produkciójuk (koreográfus Simona Deaconescu), amely a női testet a generációk kölcsönhatásában (anyák, nagymamák stb.) vizsgálja, október 23-án tekinthető meg a következő linken: https://eventbook.ro/other/bilete-roots-and-routes-daughters-selectie-scurtmetraje-dans. Ugyanitt, az előadás után, sor kerül a Bukaresti Nemzetközi Táncfilm Fesztivál (BIDFF) 7 díjnyertes rövidfilmjének vetítésére is. A programok ingyenesen nézhetők.

Noha előadást egyelőre nem tarthat az M Studio, a társulat új előadáson dolgozik, melynek koreográfusa Andrea Gavriliu, aki a Tavaszi áldozat c. produkciót rendezte a társulatnál 2016-ban. A Pam Param című előadás bemutatóját november végére tervezik.

Fotók: © Ionuț Rusu

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.