Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2021. március 23-tól bezárnak a kulturális intézmények, valamint a vendéglők és bárok belső terei.

2021. március 21-én, vasárnap délután 3 fölé emelkedett az utóbbi két hétben jegyzett, ezer főre eső koronavírusos betegek száma Sepsiszentgyörgyön, ismét vörös forgatókönyv lépett életbe.

civek logoMi, háromszéki civil szervezetek teljesen mértékben visszautasítjuk Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsa elnökének azt a vádját, miszerint ellenzéki politikai szervezetek állnának a civil szervezetek által kezdeményezett petíció hátterében. A petíció saját kezdeményezésből indult, a helyi közösség aktív és cselekvő polgáraiból álló civil szervezetek kezdeményezték, akiknek fontos a helyi értékek megőrzése és akik tudatában vannak az erőforrásaink fontosságának a jövőnket illetően.

Arra kérjük a politikai alakulatok szereplőit, hogy ne telepedjenek rá a civil kezdeményezésünkre, ne akarjanak politikai tőkét kovácsolni belőle és a megyei tanácselnök urat, hogy fogadja el a demokrácia alaptörvényét: a szabad véleménynyilvánítás jogát, és hagyja munkánkat végezni.

A mellébeszélések és vádaskodások helyett, a beadványunkban található kérdésekre szeretnénk konkrét válaszokat kapni, nem pedig elferdítéseket, hamis magyarázkodást. Komoly hatástanulmányok eredményeit szeretnénk látni, konkrét számokkal és adatokkal alátámasztva, hiteles szakértőket is bevonva a folyamatba, hogy a valós helyzetnek megfelelően lehessen dönteni, nem pedig egyéni vagy politikai ambícióknak alávetni az egész közösség sorsát.

Továbbá felhívjuk a hivatalosságok figyelmét, hogy a civil szervezeteknek komoly gazdaságélénkítő kezdeményezéseik és programjaik vannak, a folyamat egyre biztatóbb, és sajnálatos, hogy a megyei tanács erről nem vett és vesz tudomást, és nem is támogatja. Szívesen kezdeményeznénk párbeszédet a téma kapcsán, hogy a sajtóbeli vádaskodások helyett komoly programokról és fejlesztésekről is lehessen tárgyalni. Nem borvízútja beruházásokra, a helyi cégeket csődbevivő "megoldásokra", a közösséget jövőjétől megfosztó megagáteres befektetésekre gondolunk, hanem elsősorban a hagyományainkra, tudásunkra és erőforrásainkra alapozott komoly fejlesztési tervekre, amelyek munkát és megélhetést jelentenek a közösségünknek.

A Hargita Megye Tanácsa teljes mellszélességgel elutasítja a beruházás tervét (http://www.harghitacounty.ro/index.php?pg=news_3_2125) és kiáll a polgárai és a mi petíciónk mellett. Feltesszük a kérdést, hogy a Kovászna Megye Tanácsa kivel tart? A saját polgáraival vagy a beruházóval, mert egyelőre úgy néz ki, hogy az utóbbival, és nem azokkal, akiknek adóiból a fizetését kapja.

A kezdeményezők nevében, a Civilek Háromszékért Szövetség-CIVEK!

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.