Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

koncertekjunius2013. június 13.

Június 13-án, csütörtökön este nyolctól Kézdivásárhelyen a Jazz Caféban, június 14-én, pénteken Sepsiszentgyörgyön a Múzeumkertbenn ugyancsak este nyolctól koncertezik a Tom White és barátai magyarországi együttes. Rossz idő esetén Sepsiszentgyörgyön a koncertet a Di Stefano bárban tartják.

Az esemény a Sepsiszentgyörgy, Székelyföld Kulturális Főváros része, szervezők a Kónya Ádám Művelődési Ház és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület.

A rhythm blues szerzeményeket rockabillysen, a rockabilly szerzeményeket pedig bluesosan játszva érik el az igazi és hamisítatlan Tom White hangzást. Zakatoló ritmus, erő, dinamika és dallamosan izgalmas hangszeres szólók, show szerű előadásmód, cirkuszi akrobatákat idéző színpadi mozgás.

Tom White és Motyó 2000-ben alapította meg a Tom White és Barátai akusztikus blues trió formációt, amely egy évvel később egy dobossal bővült és így felkerülhettek a repertoárba a mozgalmasabb, táncosabb rhythm blues és west coast blues szerzemények is. Ezen a vonalon hat évig maradtak. Majd egy Brian Setzer (a legnagyobb rockabilly előadó napjainkig) DVD élménye véglegesen és gyökeresen megváltoztatta az életüket és zenéjüket. Akkora hatással volt rájuk a rockabilly ritmusa és előadásmódja minden külsőséggel együtt, hogy rögtön egy új műsor kidolgozásába kezdtek. Tom White alaphangszere a szájharmónika és Motyó bluesos-rockos gitár stílusa egybeolvadt a modern és tradicionális vagy az old rockabilly zenével. Ez így, ebben a formában egyedülálló volt az országban. Rövidesen külsőségekben is megmutatkozott a zenekar stílusbéli identitása. A rockabilly kultúra minden jegyét magánviselő zenekar életformájává vált ez a szubkultúra a mindennapokban is.

 tom white sepsiszentgyorgy 00  tom white sepsiszentgyorgy 00  tom white sepsiszentgyorgy 00
 tom white sepsiszentgyorgy 00  tom white sepsiszentgyorgy 00  tom white sepsiszentgyorgy 00
 tom white sepsiszentgyorgy 00  tom white sepsiszentgyorgy 00  tom white sepsiszentgyorgy 00
 tom white sepsiszentgyorgy 00   

Fotó: Toró Attila

 
0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.