Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

5 Min2015. április 25. / Osonó Bázison

2015. április 25-én, szombat délután 5 órakor az Osonó Bázison kerül sor az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című produkció ünnepi előadására. Az előadást, Részben én is tükrözöm… címmel színházpedagógiai foglalkozás követi Prezsmer Boglárka vezetésével.

 1 Min  1 Min  1 Min
 1 Min  1 Min  


A Sepsiszentgyörgy Város Önkormányzata által támogatott rendhagyó színházpedagógiai foglalkozás a nézőkkel közösen történő „társasjáték”, amelynek mottóját Mezei Éva drámapedagógus egyik gondolata adta: „A közönség nem pusztán megfigyelő, de adott esetben partner, akit arra biztatnak, hogy közbeszóljon, kérdezzen, magyarázzon, véleményezzen és együtt játsszon.”

A szombati esemény egy projekt első állomása, hiszen május folyamán több ilyen alkalomra kerül majd sor. Az előadást követő színházi nevelési foglalkozások sorozatát azzal a céllal indítjuk útjára, hogy a nézői élményt résztvevői színházi élménnyé (is) mélyíthessük. Az egy térben, egy közösséget alkotva, színházi nevelési eszközöket használva közelítünk a látott előadás által felkínált témákhoz. Az interaktív órában olyan résztvevői módokat kínálunk nézőinknek, melyek a téma és a színházi forma befogadását, megértését érzékenyítik, a személyesség és az átfogóbb értelmezés szolgálatában pedig közös gondolkodásra ösztönöznek. A színházpedagógiai foglalkozás során, a látott élmények személyesebbé tételével olyan érzékeny témákat járunk körbe, melyek az örök gyermek tiszta kérdéseit vizsgálják: meddig tart a törődés, a szeretet, mit tehetünk a magunkra maradottság feloldásáért, vagy azért, hogy hittel éljük tovább életünket.

A Fazakas Misi által rendezett dokumentarista előadást először 2011. május 21-én láthatta a közönség, és azóta 3 kontinens 19 országának 140 településén mutatta be a társulat. A produkció eddig 7 nemzetközi fesztiválon képviselte Kelet-Európát. Májusban Sepsiszentgyörgyön, Kovászna Megye falvaiban és Marosvásárhelyen lesz látható az előadás. (Osonó közlemény, a fotók a 2014. októberi színházpedagógiai foglalkozás-sorozaton készültek)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.