Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

afiscercul finalhu2015. június 5. / Tamási Áron Színház előcsarnoka

2015. június 5-én, Pénteken 17 órakor, a Tamási Áron Színház előcsarnokában kerül bemutatásra az Osonó legújabb előadása, a Fazakas Misi által rendezett Ismeretlen barátok társasága című román-magyar nyelvű produkció, amely egy fél éve tartó, a román és magyar fiatalok tapasztalatait feldolgozó, azoknak színházi keretet biztosító projekt eredménye. Az előadás a sepsiszentgyörgyi Ecou egyesület és a Kovászna Megyei Művelődési Központ partnerségével, valamint a Tiszta Formák Alapítvány támogatásával jött létre. 

Ismeretlen barátok társasága, avagy Piknik egy japán szőnyegen egy olyan előadás, amely elutasítja, hogy meghatározható legyen. Nem dokumentumszínház, bár az előadás kiindulópontját az Osonó és az Ecou fiataljainak egyéni tapasztalatai képezik. Nem fórumszínház, bár a magyar és román fiatalok vallomásai megbolygatják a nézőket, arra ösztönözve őket, hogy vegyenek részt a játékban saját történéseikkel és rádöbbenéseikkel. Aki belép az előadás játékterébe, kitépi utána a tankönyvekből a románok és magyarok viszonyáról szóló, közhelyektől és előítéletektől hemzsegő lapokat. Ennek következtében az Ismeretlen barátok társasága című produkció azt a törekvést erősítik meg, hogy az etnikumok együttélésének problémáit nem megkerülni kell, hanem dokumentálni és megvitatni, a színházművészet és színházi kultúra játékos szellemében.

A bemutatót megelőzően június 3-án 18 órakor és 4-én 19 órakor nyilvános főpróbát tart a társulat a Plugor Sándor Művészeti líceum Visky Árpád drámatermében. Június 8-12. között osztálytermi produkcióként, Sepsiszentgyörgy iskoláiban lesz látható az előadás.

Szereplők: Daragics Bernadette, Grigoroşcuţă Mihai, Hegyi Kincső, Kovács Emese, Mucha Oszkár, Poşircă Anca, Radu Bogdan Ştefan, Sălăgean Krista
Technikus: Bernát Szilárd
Projekt-tanácsadó: Nina Tintar
Rendező: Fazakas Misi

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.