Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Osono szinhazmuhely2015. október 13. / Közlemény

A franciaországi Saint-Louisben megrendezett fesztiválon való részvétel tegnap este díjjal zárult az Osonó számára. A 11 tagú svájci, belgiumi és franciaországi színházi szakemberekből álló zsűri díjazta a Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást. A 21 társulat által bemutatott előadások közül három produkció érdemelte ki a fesztiváldíjat, az Osonó dokumentarista előadása mellett egy svájci és egy francia csapat alkotása is.

A díjkiosztó után a zsűritagok a következőképpen nyilatkoztak az előadásról:

Claudine Berthet (színésznő és drámaíró, Svájc): „Művészileg erős, élő és csodálatos előadást láttam. Erős és mély volt a téma, de a forma is, ahogyan mindezt átadták. Svájcban és a frankofón országokban elveszítettük ezt az expresszionista stílust, színházi formát. Művészi és pszichológiai sokk volt egyszerre, így vált számomra a fesztivál legjobb előadásává.”

Jacques Puech (fesztiváligazgató, Franciaország): „Az érzelmeket megmozgató őszintesége és a fiatalos energiája miatt, esztétikai, politikai és emberi sokk volt az előadás. Szokatlan színházi formát láttunk, amely felébresztett bennünket, egy olyan társadalmi képet bemutatva, amely mindannyiunkat személyesen megérintett.”

André Leroy (rendező, Franciaország): „A színészi játékot mindenképp ki kell emeljem, mert engem egyszerűen elcsábított. Hihetetlenül sokszínű kifejezési eszközökkel rendelkeznek a színészek és nagyon erős a színpadi jelenlétük. Az előadást pedig nagyon szerettem, mert a témája, a bemutatott romániai helyzet párhuzamba hozható az itteni élettel is.”

(Osonó közlemény)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.