Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

osono eu turne2015. október 23. / Osonó közlemény

Franciaországi fesztiváldíjjal, számos visszahívással valamint nemzetközi színházprojektbe való meghívással zárult az a nagyméretű turné, amelyre augusztus 21-én indult el az Osonó Színházműhely. A csapat 16.200 kilométert utazott a magyarországi, ausztriai, németországi, franciaországi, angliai, skóciai, belgiumi, olaszországi, luxemburgi, dániai és spanyolországi helyszínek között, így 18 városban, összesen 26 alkalommal láthatták a nézők a Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást.

 AHOGYAN RAP  AHOGYAN RAP  AHOGYAN RAP
 AHOGYAN RAP  AHOGYAN RAP  AHOGYAN RAP

A helyi közönség, illetve a diaszpórában élő magyarok számára bemutatott előadások mellet, a társulat két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár 9 műhelyfoglalkozást tartott társulatok, illetve fiatalok részére, valamint a színházműhely egy spanyol, egy luxemburgi és egy francia nemzetközi fesztiválon képviselte Romániát és Kelet Európát a dokumentarista előadással.

A Benyhe Bernát, Bernát Szilárd, Bilibok Appolónia, Daragics Bernadette, Fazakas Misi, László Fruzsina, Major Erik, Mucha Oszkár és Sebestyén Eszter alkotta csapat október 21-én érkezett haza a turnéról, amely a társulat saját anyagi forrásaiból jött létre, kiegészülve a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány, a Közösségért Alapítvány Segíthetek?- MOL Tehetségtámogató programja valamint Kovászna Megye Tanácsa támogatásával.

Az Osonó következő európai turnéjára jövő év márciusban kerül sor. Azt megelőzően, november közepén Marosvásárhelyen és Kolozsvárott, majd november végén és december elején Magyarországon mutatja be a társulat az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista előadás mellett a nemrég bemutatott Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című, a román és magyar együttélést feszegető fórumszínházi előadást. (Osonó közlemény)

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.