Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

banyavaksag1

2016. február 29. | Közlemény

Székely Csaba Bányavakság című művét Catinca Drăgănescu állította színpadra. A bemutatóra február 28-án, vasárnap este, illetve 29-én, hétfő este 7 órakor került sor az Andrei Mureșanu Színház Arta termében. A bemutatón jelen volt a szerző is, aki pozitívan értékelte a két társulat közös alkotását.

 banyavaksag2  banyavaksag2  banyavaksag2
 banyavaksag2   

Az Osonó Színházműhely már hozott létre előadást thaiföldi, marokkói, budapesti és olaszországi színházakkal közösen, de első alkalom, hogy egy sepsiszentgyörgyi társulattal készít koprodukciót.

A marosvásárhelyi szerző trilógiájának második része, a Bányavakság egy keserű komédia a székelyföldi település, a név nélküli falu közösségének vakságáról. A szereplők a szétesés utolsó lépcsőfokán léteznek, ahol már az emberek elveszítik az identitásukat és emberségüket. A túlélésért való küzdelem működteti őket, ezért úgy élnek, mint valami vakok. Megvakította őket az interetnikus vakság, és nem látják, hogy apránként elhal, felszámolódik az egész falu.

A rendezőnő munkatársai: Fazakas Misi rendezői asszisztens, Wegroszta László díszlettervező, Ivácson László koreográfus és Csibi Szabolcs zenész. Szereplők: Virgil Aioanei, Elena Popa, Sebastian Marina, Claudia Ardelean, Ion Fiscuteanu JR., Mucha Oszkár, Benyhe Bernát, Daragics Bernadette, Fekete Kata, Gyergyai Bea, Péter Izolda. Az Osonó Színházműhely főtámogatója a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány. (Osonó közlemény)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.