Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Interetnikai32016. augusztus 14-18. | Zabola, Csipkés

Az Osonó Színházműhely a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskolával közösen augusztus 14-18. között, a zabolai Csipkésben Interetnikai Drámatábort szervez 14 év fölötti magyar és román anyanyelvű fiatalok számára. A tábor részvételi díja 225 lej, a helyek száma korlátozott. A részvételi díj tartalmazza a foglalkozásokat, a szállást, napi háromszoros étkezést.

 Interetnikai1  Interetnikai1  Interetnikai1
 Interetnikai1   

A második alkalommal megrendezésre kerülő tábor egy intenzív együttlét az egész napot kitöltő foglalkozásokkal. Célja egy olyan lehetőséget teremteni a fiatalok számára, hogy a dráma- és csapatjátékok, személyiségfejlesztő és önismereti gyakorlatok segítségével közelebb kerüljenek egymáshoz, megismerhessék egymást és felfedezhessék a közös alkotás örömét. Az Osonó Színházműhelynek számos olyan hazai és nemzetközi projektje van, amelyben bebizonyosodott, hogy a színház, mint forma nagyszerű eszköz és lehetőség az előítéletek leküzdésére, az egymás elfogadására és a közös kapcsolódási pontok megtalálására.

A műhelyfoglalkozásokat az Osonó vezetője, Fazakas Misi rendező- drámatanár, valamint Iustinian Turcu, a szebeni színművészeti egyetem végzős színész szakos hallgatója, valamint a Radu Stanca Nemzeti Színház bedolgozó színésze vezeti.

Jelentkezni július 30-ig lehet az e-mail címen vagy a 0740/578725-ös telefonszámon.

A tavaly első alkalommal megrendezett tábor néhány résztvevőjének visszajelzése:

Maria Bujancă, Temesvár (16 éves): „A táborból úgy megyek haza, hogy a lelkem csordultig telve van érzésekkel, a szemem könnyel, a fejem gondolatokkal. Alig tudom elhinni, hogy ezekkel az emberekkel, függetlenül, hogy magyarok vagy románok, most találkoztam először. Olyan, mintha már régről ismernénk egymást és egy nagy családot alkotnánk.”

Dani Pálma, Sepsiszentgyörgy (17 éves): „Ez volt az első olyan helyzet az életemben, amikor román fiatalokkal voltam együtt. Nehéz szavakkal elmondani, hogy milyen fantasztikus élményt és tapasztalatot éltünk meg. Mikor egy román fiatallal beszélgettem vagy dolgoztam, sokszor volt olyan érzésem, hogy már nem arra figyeltem, vagy nem azért görcsöltem, hogy ő egy más nyelven beszél hozzám, hanem arra, hogy azt gondolja, amit én, kiegészítjük egymást, vagy együtt fogalmazunk meg gondolatokat. Egyszerűen: értettük egymást!”

Bartos-Elekes Imre, Marosvásárhely (16 éves): „Más emberként megyek el a táborból, mint ahogyan idejöttem. Megtapasztaltam egymástól eltérő gondolkodásmódokat, nagyon sok román szót tanultam, és szinte hihetetlen, hogy a négy nap alatt mennyire összebarátkoztunk.”

Silvia Oprean, Temesvár (16 éves): „Mindannyian különbözőek és mégis egyenlők vagyunk, függetlenül a nemzetiségi hovatartozásunktól. Én azt fedeztem fel, hogy az itt lévő románok és magyarok szép emberek, és nem szabad előítéletekkel élnünk.”

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.