01 sepsiszentgyorgy info

Albert Ildiko konyvbemutato 20170223 plakat2017. február 23. | Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár

 

Albert Ildikó csíkszeredai író, pszichológus Szókratész védőbeszéde című, nemrég megjelent könyvének bemutatója lesz a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár  Gábor Áron termében 2017. február 23-án, csütörtökön, 17 órai kezdettel.

A rendezvényen a szerző beszélgetőtársa Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője. Házigazda: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

 

 

Közreműködik, F. Mendelssohn-duetteket adva elő, a sepsiszentgyörgyi Cantabile Trió (Babos Szélyes Margit - szoprán, Könczey Kinga - mezzoszoprán, Krecht Emese - zongora), a könyvből pedig László Károly színművész olvas fel részleteket.

 

Albert Ildikó 1978-ban diplomázott a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem pszichológia szakán. Gyógypedagógusként dolgozott, beszédjavítással és munkalélektannal is foglalkozott. 1986-tól a csíkszeredai megyei kórház klinikai főpszichológusa. „Leginkább az itt szerzett tapasztalatom, majd pedig írásaim visszhangja győzött meg arról – vallja egy interjúban –, hogy érdemes írni azokról a gondokról, amelyekkel nap mint nap szembesülök.” Korábbi könyvei közt találunk például az életvitelünket szabályozó tiltásokról szólót (Örökzöld tabuk, 2012), a köznapi ember- és lélekismeretről, a köztudatban élő előítéletekről, az egyéni és közösségi gondolkodásmód alakulásáról értekezőt (Mindennapi lelkünk, 2003), szentföldi utazásról, bibliai helyekkel, nevekkel való konkrét találkozásról beszámolót (A bölcsesség kezdete, 2010) – ezek a Pallas Akadémia Könyvkiadónál jelentek meg, akárcsak az Egy görög, egy török... (2008), a Léleképítés (2009) és Az utazás divatja (2011), valamint Az önpusztító lélek (2006), amely a csíkszeredai Státus Kiadónál 2014-ben második, bővített kiadásban jelent meg, miután első kiadása hiánycikké vált.

 

A szerző legújabb kötete, a Szókratész védőbeszéde (AB-ART Könyvkiadó, Pozsony, 2016) műfajilag nehezen meghatározható. A könyvet alkotó szövegek tömör életbölcsességek, önmagukban is önálló egységek, amelyek végül egységes képpé állnak össze, és egy személyes életfilozófia, saját, különbejáratú világnézet bontakozik ki belőlük. A szerző szerint miniesszék, szösszenetek, amelyek előbb a Facebook-on, tehát a virtuális közösségi térben voltak olvashatók, és a pozítív visszajelzések sokasága, az olvasók biztatása késztette a folytatásra. Az ötlet, hogy kötetben is megjelentesse a szövegeket, ugyancsak az olvasóktól indult, és végül Balázs F. Attila kiadóigazgató tett javaslatot a kiadásra – ugyancsak a Facebook-on. A könyv segíti az önismeretet, válaszokat ad feltett vagy még fel nem tett kérdésekre, léleképítési lehetőségeket fogalmaz meg. Néha szembemegy a trenddel, szempontjai itt-ott meghökkentőek, ám mindenképpen hozzájárul ahhoz, hogy olvasója békében legyen önmagával és a világgal.

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2018 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom