01 sepsiszentgyorgy info

Szekelyfold Kerekparos Korversenye Sepsiszentgyorgy 20142017. augusztus 9. | Sepsiszentgyörgy

 

Formabontónak ígérkezik a tizenegyedik alkalommal megszervezett Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelyet 2007-ben indítottak útjára Csíkszereda városvezetése és a helyi kerékpáros klub (a Tusnad Cycling Team) kezdeményezésére azzal a céllal, hogy versenylehetőséget teremtsenek a sportág képviselői számára, de egyben a kerékpársport és a régió szépségeit is népszerűsítsék.

 

A tíz éve főként Hargita megyére összpontosító verseny lebonyolításában idén Háromszék is hangsúlyosabb szerepet vállal, a körverseny megnyitója és az 5,3 km-es prológ Sepsiszentgyörgy utcáin zajlik jövő szerdán. A verseny első szakasza csütörtökön kezdődik  Orbai-, Kézdi- és Sepsiszéken áthaladó útvonalon, majd Erdővidéket is érintve Székelyudvarhelyre érkezik a mezőny. A Hargita többszöri megmászása jelenti majd a királyetapot pénteken, és a verseny záróakkordjára szombaton kerül sor a hagyományos hargitai időfurammal és a Csíkszereda utcáin zajló félszakasszal.

 

Prologue Szekelyfod Kerekparos Korversenye 2017A verseny szak- és sportszerű lebonyolítása érdekében szerdán, augusztus 9-én, délután 18.00 órától este 21.00 óráig Sepsiszentgyörgy 10 utcájában forgalom lezárás lép érvénybe. Tekintettel arra, hogy mintegy 150-180 versenyző részvételére lehet számítani, akik számára háborítatlan és biztonságos útvonalat kell biztosítani, tisztelettel felhívjuk a városlakók figyelmét, hogy az autós forgalom nemcsak a lezárt útvonalon nem lesz lehetséges, hanem a lezárt utak és az általuk közrevett utcák között sem.

 

A Körverseny által érintett utcákról készített térképet mellékelten találják, segítségével könnyebben tudnak készülni az eseményre, és pontosabban tudják megtervezni az adott időszakra eső közlekedési útvonalaikat. A szervezők köszönik a városlakók megértését és támogatását.

 

A körverseny programja:

2017. augusztus 9., szerda
18.00 – Megnyitó, csapatbemutató (Sepsiszentgyörgy főtere)
19.00 – Prológ (Sepsiszentgyörgy utcáin, 5,3 km)

 

2017. augusztus 10., csütörtök
11.00 – I. szakasz: Kovászna – Kézdivásárhely – Csernáton – Sepsiszentgyörgy – Hídvég – Bölön – Nagyajta – Barót – Olasztelek – Vargyas – Oklánd – Homoródszentmárton – Felsőboldogfalva – Székelyudvarhely (159,3 km)

 

2017. augusztus 11., péntek
11.00 – II. szakasz: Székelyudvarhely – Fenyéd – Libán-tető – Gyergyóújfalu – Gyergyócsomafalva – Gyergyóalfalu – Gyergyószentmiklós – Tekerőpatak – Libán-tető – Fenyéd – Szentegyháza – Tolvajos-tető – Csíkszereda (169,5 km)

 

2017. augusztus 12., szombat
10.00 – III. A-szakasz: Hármaskereszt – Hargitafürdő (6,2 km)
17.00 – III. B-szakasz: Csíkszereda – Csíkrákos – Csíkszentmihály – Csíkszépvíz – Csíkszereda – Csíkszentkirály – Csíkbánkfalva – Csíkszentlélek 11 kör Csíkszereda utcáin (125,4 km)

 

Székelyföld Kerékpáros Körversenye 2007-ben indult útjára, 2008-tól a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában is szerepel.

 

 

2017. augusztus 9., Sepsiszentgyörgy
Megnyitó, Prológ (Sepsiszentgyörgy utcáin, 5,3 km)

 

 

Fotó: ©Toró Attila / Digital Studio

 

* * *

 

2017. augusztus 10., Sepsiszentgyörgy

 

Fotó: ©Toró Attila / Digital Studio

 

 

Szervezők: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a VSK Csíkszereda, Hargita Megye Sport és Ifjúsági Igazgatósága, az Intersport Egyesület és a Siculus Alpin Club.

 

A rendezvényt ebben az évben is számottevő anyagi és szervezésbeli támogatásban részesítették a sportesemény partnerei: Hargita és Kovászna Megye Tanácsa, valamint Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely Önkormányzata.

A Székely Kör főtámogatói: ING Service, Tusnád Ásványvíz Rt., Magyar Turisztika Ügynökség és a Ciuc Radler.

Támogatók: Hinode Service, Bagoly Logistic, Amigo&Intercost, Bellotto és a Cat Line.

0
0
0
s2sdefault

© 2002 – 2018 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

Webdesign:
DIGITAL STUDIO

Impresszum | Adatvédelem

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.

További információk:

Egyetértek!

Kövess minket...

logo google plus 1logo facebook 1