Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

cimborak babszinhaz Sepsiszentgyorgy 15A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház 2017. szeptember 17-23 között a rozsnyói Meseszínház meghívására, a Bethlen Gábor Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, 6 felvidéki településen: Rozsnyón, Buzitán, Feleden, Pelsőcön, Várhosszúréten és Tornalján 8 alkalommal játssza A rest legényről című bábjátékát.

 

Ez az együttműködés, a határon túli magyar bábszínházak kapcsolattartásának elősegítése mellett, a felvidéki magyar gyermekközönségnek egy olyan előadást kínál, amely közel 800 km-re egy magyar, de mégis másfajta alkotóműhelyben született és hozzájárul a Kárpát-medencei magyarságtudat erősítéséhez.


Cimnborak Babszinhaz A so foto Toro Attila 05Ezt követően, szeptember 30-án, a Magyar Népmese Napján, Benedek Elek előtt tisztelegve A só (rendező: Nagy Kopeczky Kálmán) című előadásunkat játsszuk a sepsiszentgyörgyi gyermek- és felnőttközönségnek.

 


Babszinhazi Vilagnap Cimborak Babszinhaz Sepsiszentgyorgy 13Októberben, 3 előadásunkkal vesszünk részt a III. Fux Feszt - az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválján, majd a Kovászna Megyei Művelődési Központ meghívására a Székelyföld Napok keretében, A három kismalac (rendező: Nagy Lázár József) című előadást játsszuk a megye különböző településein.


Az idei Szent György Napok kulturális hetének egyik kiemelt bábos vendége volt a felvidéki Écsi Gyöngyi, aki október 10-15 között újra a Cimborák vendége lesz, aki ezúttal szervezett közönségnek játszik.

 

cimborak babszinhaz Sepsiszentgyorgy 03Október második felében A rest legényről című előadással vesszünk részt a XVI. Puck Nemzetközi Báb- és Marionettszínházak Fesztiváljának versenyprogramjában.

 

November folyamán Tasnádi István: Cyber Cyrano (rendező: Nagy Lázár József), elsősorban kamaszokat célzó előadásunk „erdélyi fiatalok színházi nevelése” célzattal, a Betlehen Gábor Alap támogatásával lesz látható a következő városokban: Nagyvárad, Brassó, Kézdivásárhely, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Kolozsvár, Marosvásárhely.

 

 

Sajtóközlemény,  Cimborák Bábszínház

https://www.facebook.com/Cimborakhttps://www.facebook.com/Cimborak

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.