01 sepsiszentgyorgy info

ecsigyongyifotok 01A Cimborák Bábszínház meghívására 2017. október 11–15. között Sepsiszentgyörgy vendége lesz a felvidéki Écsi Gyöngyi Angyalbárányok című bábos meseelőadása.


Az előadást szervezett csoportok számára október 11-13. között, naponta 10 és 12 órától játsszák, valamint szabadelőadásként október 14-én, szombaton 11 órától lesz megtekinthető, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében.
Jegyfoglalás a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámon. Jegyvásárlás a helyszínen, az előadás előtt egy fél órával.

 

 

Október 12-én, csütörtökön 17 órától Sepsiszentgyörgyön, a Míves Házban gyermektáncházat tart a felvidéki Écsi Gyöngyi mesemondó, bábművész és Kováts Marcell zenész. Minden kicsit és nagyot szeretettel várnak!
A belépés díjtalan, adományokat szívesen fogadnak!

Az esemény szervezője: a Cimborák Bábszínház.

 

 

Angyalbárányok – Écsi Gyöngyi bábos meseelőadása

 

Népmese a legkisebb, legszegényebb pásztorlegényről, aki bátorságának és nagylelkűségének köszönhetően olyan utakat is megjárhat, amelyeken nem emberi halandók járnak.
Előadja: Écsi Gyönygyi
Népi hangszereken közreműködik: Kováts Marcell

 

"Alig észrevehetően oktató-nevelő jellegű mese, ízes nyelven és fantáziát tornáztató eszközökkel elmesélve. Csak a főszereplők hagyományos bábfigurák, a báránykák egyszerű gyapjúcsomók, a folyó egy fonal, a híd egy orsó, amelyről a fonalat átvezetik, az idő kerekét pedig egy motolla szimbolizálja. A mese kétsíkú, a történet mellett a szakrális vonal is fontos, ám ha valaki nem fedezi fel előre a bibliai utalásokat, akkor sincs baj, lelke akkor is épül, csak nem tudja pontosan, mitől" (Új Szó, 2004.1.19)

 

Az előadásban ötvöződik a bábjátékos-népdalénekes-mesemondő szerep. A mese egyes elemeiből kirajzolódnak az évezredes magyar lelkiséget meghatározó irányvonalak és képet festenek a keresztyén létformában máig életben maradó népi bölcsességről. Écsi Gyöngyi 2000-ben Győrben a legjobb bábszínésznői díját kapta, 2003-ban Budapesten az elsőként kiosztott Michel Indali-díjjal, 2007-ben Pozsonyban a Mikola-díjjal, 2004-ben és 2014-ben a Kaposvári gyermekszínházi Biennálé különdíjával és Kovács Ildikó- díjjal jutalmazták, 2016-ban az „Égig érő fa” díjat kapta.


Kováts Marcell a népi hangszerek széles skáláját szólaltatja meg, a tekerőlanttól kezdve a furulyákon túl a dudáig.
A mese felajánlja a közreműködést gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

 

A Cimborák Bábszínház közleménye, fotó © Kristó-Gothárd Hunor

0
0
0
s2sdefault

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2018 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Kövess minket...

logo google plus 1logo facebook 1

 

Webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom