01 sepsiszentgyorgy info

Manus Konferencia Sepsiszentgyorgy2017. október 13 – 14. | Sepsiszentgyörgy

 

Folytatódik a tavaly elindított Manus cigányfesztivál, ám idén szélesebb szervezői és támogatói körrel, valamint új téma köré szervezve.

 

Az idei találkozóra október 13 – 14. között kerül sor Sepsiszentgyörgyön, több helyszínen. A szervezők és a támogatók azzal a céllal álltak össze, hogy egy szakmai konferencia keretében beszélgessenek az őrkői cigányközösség helyzetéről. Ennek értelmében, a találkozón résztvevő meghívottak hazai és magyarországi önkormányzatok, civil szervezetek és roma egyesületek képviselői, akik a saját közösségükben sikeres integrációs programokat valósítottak meg.

 

A két napos találkozó 13-án, pénteken kezdődik egy szabadabb és mégis komoly üzenettel bíró eseménnyel. Délután 16.00 órai kezdettel az őrkői kőbánya melletti legelőn Kálnoky Anna grófnő rendezésében lovastorna előadást láthatunk, melynek címe Szép, színes világ, avagy miért lopták el a bölöni gazda lovát?


Másnap, október 14-én, szombaton reggel 10 órakor kezdődik a szakmai konferencia és kerekasztal az őrkői cigányközösség helyzetéről, amelyre Kovászna Megye Tanácsának gyűléstermében kerül sor. A találkozó délután 17.00 óráig tart, a szervezők örömmel látnak minden érdeklődőt, aki építő jelleggel viszonyul a sepsiszentgyörgyi roma negyed sorsához.


A találkozó zárásaként egy újabb könnyedebb programponttal jelentkeznek a szervezők, hiszen szombat este 19.00 órától az Anirosz, magyarországi, autentikus cigányzenét játszó zenekar koncertjét hallhatjuk a Sugás vendéglőben.

 

A Manus szakmai konferencia és kerekasztal az őrkői cigányközösség helyzetéről című eseményt az Amenkha egyesület, a Speed Help egyesület, a Lármafa egyesület és a Helyi akciócsoport szervezik Sepsiszentgyörgy önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa és Kálnoky Anna grófnő támogatásával.

0
0
0
s2sdefault

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2018 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Kövess minket...

logo google plus 1logo facebook 1

 

Webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom