Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

M Stduio - Pam param Bemutatóra készül az M Studio: a Pam param c. előadást, a decemberi online premiert követően, januárban már közönség előtt is játssza a társulat.

Annak ellenére, hogy a 2020-as év nagy részét a járványügyi korlátozások határozták meg a kulturális tevékenységek terén is, az M Studio megpróbált alkalmazkodni és lehetőséget találni a nézőkkel való kapcsolattartásra.

Tavaly a társulat összesen 46 előadást játszott – a repertoár legmeghatározóbb eleme a PYRO szabadtéri produkció volt. „Az M Studio házhoz viszi a kultúrát” program keretében, a nyár folyamán, illetve szeptember-október periódusban több ezer néző láthatta a Sepsiszentgyörgy számos városnegyedében bemutatott tűzzsonglőr show-t. A PYRO a Brassói Magyar Szabadtéri Színházfesztiválon is bemutatkozott, valamint a Shoshin Színházi Egyesület partnereként, a KaravanAct utazó színházi fesztivál keretében eljutott Nagykárolyba, Kolozsvárra és Szatmárnémetibe, a SPARSE – Művészetek támogatása és népszerűsítése Európa vidéki településein c. projekt keretében pedig bemutatásra került Börvelyben, Magyarvistán és Türén is.

A társulat műsoron tartotta a Góbi Rita koreográfiájában készült Sírunk, nevetünk előadást, az Ermira Goro rendezte Variations No. 1 produkciót, a számos külföldi fesztiválon bemutatkozott LIFT előadást illetve a Danse noir-t szerbiai turné keretében Újvidéken és Szabadkán is játszották.

Ugyancsak 2020-ban valósult meg - a társulat történetében első alkalommal - A hóember, aki találkozni akart a nappal c. gyerekdarab alapján készült rádiójáték. Matei Vișniec darabját Zakariás Zalán rendezte, Boca-Hunor Lehel sound designer közreműködésével. Az ünnepek alatt, a rádiójáték bejátszásában öt erdélyi rádió volt a társulat partnere: a Marosvásárhelyi Rádió, a Sepsi Rádió (Sepsiszentgyörgy), a Profi Rádió (Kézdivásárhely), a Fun Fm (Csíkszereda, Gyergyószentmiklós) valamint a Paprika Rádió (Kolozsvár).

A tavasz folyamán Cosmin Manolescu rendezésében elkészült a #partyallinclusive produkció is, melynek közönség előtti bemutatójára, az előadás interaktív jellege miatt egy későbbi időpontban kerül sor. 2020. december 15-én online bemutatta viszont a társulat az Andrea Gavriliu koreográfiájában készült Pam param produkciót, melyet 2021. január folyamán a Háromszék Táncstúdióban, közönség előtt is fognak játszani. A bemutatóra január 15-én illetve 16-án kerül sor, további előadások január 22-én, 24-én valamint 30-án.

„A Pam param pedig éppen az az előadás, amelyben ezek a zenei technikák a helyükön vannak, hiszen érzékelhetővé teszik a kapcsolatot a hangképzés fizikai meghatározottsága, jellemzői (ajkakhoz szorított vagy a fogakhoz koccanó mikrofon, nyelvcsettintések stb.) és a létrejött „produktum”, a hang között. (…) Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a Pam param azok közé a kortárstánc előadások közé tartozik, amelyek bátran ajánlhatók a műfajjal még csak most ismerkedő nézőknek is.” – emeli ki Turbuly Lilla, színházkritikus (a teljes kritika a Játéktér oldalán olvasható: http://www.jatekter.ro/?p=34763).

Jegyek továbbra is a www.biletmaster.ro oldalon és a Központi Jegyirodában kaphatók. Az M Studio tevékenységét Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Bethlen Gábor Alap, a Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Román Nemzeti Kulturális Alap (Administrația Fondului Cultural Național) támogatja.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.