Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2021. március 23-tól bezárnak a kulturális intézmények, valamint a vendéglők és bárok belső terei.

2021. március 21-én, vasárnap délután 3 fölé emelkedett az utóbbi két hétben jegyzett, ezer főre eső koronavírusos betegek száma Sepsiszentgyörgyön, ismét vörös forgatókönyv lépett életbe.

Cimborák Bábszínház – A fák titkos szíve2021. január 23 – február 6. között, a Cimborák Bábszínház A fák titkos szíve című afrikai népmese alapján 2019-ben készült bábelőadását tűzte műsorra. A nyúl, a hiéna és a baobabfa találkozásának története 5 éves kortól ajánlott. Az előadás időtartama 45 perc, a Cimborák stúdiótermében lesz megtekinthető január 23-án, szombaton és január 24-én, vasárnap 18 órától.

A vakációs időszakban, február 2-án, kedden és február 5-én, pénteken 18 órától, valamint február 3-án, 4-én, és 6-án 11 órától látható. A jegyek foglalását, valamint az előadással kapcsolatos további információkat a 0755 335400 telefonszámon, Csüdöm Eszternél lehet igényelni.

Cimborák Bábszínház – A fák titkos szíveAz afrikai népmese alapján készült bábelőadásról:

Egy nyúl, egy hiéna, meg egy baobabfa... Igen, baobab!

Nekünk, európaiaknak talán nem mond sokat, de Afrikában ez az élet fája. Évezredes szimbóluma az életenergiának, teljesítménynek és a fiatalság megőrzésének. Több ezer évet él, hatalmas rostos törzse akár több tonna vizet képes tárolni. Menedéket, táplálékot, vizet biztosít a szavannai állatoknak és embereknek.

Szinte minden részét hasznosítják: friss gyümölcse kiváló ital, a termés héja tüzelőanyag, hamujából szappan készül, magjából olajat préselnek. Leveleit főzelékként fogyasztják, gyökeréből piros festéket nyernek, kérgéből kötelet, ruházatot készítenek. Minden más növénynél jobban ismeri a hosszú élet titkát. Gyümölcse 14-féle alapvető vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, antioxidáns hatása a világon a legmagasabb.

Vajon nekünk is van életfánk? Cédrus-, tölgy-, fenyő-, dió-, hárs-, fűzfa... Lehet, hogy minden egyes fa az élet fája? Fák nélkül az emberiség nem létezne.

Ez az afrikai népmese a Föld bármelyik pontján érvényes és jelenleg talán aktuálisabb, mint valaha...


Játsszák: Páll Gecse Ákos, Sánta Yvette
Látványtervező: Székely Tímea
Bábtervezők: Páll Gecse Ákos, Sánta Yvette
Zene: Kónya Ütő Bence
Szakmai konzulens: Benkő Éva
Produkciós vezető: Dálnaki Csanád
Kivitelezők: Csüdöm Eszter, Dániel András, László Attila, Nagy Nádor Zoltán, Péter Orsolya, Páll Gecse Ákos, Sánta Yvette, Székely Tímea, Zayzon Ádám
Fénytechnikus: Péter Előd, Nagy Nándor Zoltán
Hangtechnikus: Szanday Csongor
Kellékes, öltöztető: Kis Vizoli Mónika
Plakát, szórólap: Kónya Albert Attila
Közönségszervező: Csüdöm Eszter
Rendező: Páll Gecse Ákos
Rendezőasszisztens: Péter Orsolya

A bábszínház fenntartója: Sepsiszentgyörgy Megyei Jogú Város Tanácsa

 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.