Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Szívből jövő könyvajándék - Bod Péter Megyei KönyvtárFebruár 14. a Könyvajándékozás Nemzetközi Napja, amelyhez idén a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár saját kezdeményezéssel csatlakozik.

A program során gyermekkönyvek gyűjtésétés átadását szervezi meg háromszéki, szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek, illetve csoportjaik számára, együttműködve a megyében szociális tevékenységet folytató szervezetekkel.

A szervezők közel 1500 háromszéki gyermeket szeretnének megajándékozni magyar és román nyelvű könyvekkel, illetve könyvgyűjteményt adományozni a különböző gyermekcsoportok számára.

Ahhoz, hogy igazi ajándék legyen az adomány, fontos, hogy a gyermekek tartalmas és szép kivitelezésű, a korosztályuknak megfelelő gyermekkönyvekhez jussanak.

Az ajándékozást megkönnyítő javaslataink:

  • 0-3 éveseknek: leporello, kartonkönyv, mondókás könyvek;
  • 3-6 éveseknek: rövid meséket, verseket tartalmazó képeskönyvek;
  • 7-11 éveseknek: mesék, meseregények, kezdő olvasóknak szóló könyvek;
  • 11-14 éveseknek: meseregények, ifjúsági regények, ismeretterjesztő könyvek;
  • 14+: ifjúsági regények.

A 2005 után megjelent, új vagy újszerű állapotban lévő könyveket a könyvtárban és a fiókkönyvtárban kialakított gyűjtőpontnál lehet leadni.
A helyben megvásárolt könyvek a Sepsiszentgyörgyön működő könyvesboltokban található dobozokba is betehetők.

A könyv felmutatásával a megajándékozott gyermekek ingyenes könyvtári belépőt kapnak.

A program lezárásakor az adományozók között a Sepsiszentgyörgy képes története és a 100 erdővidéki recept című könyveket sorsoljuk ki. Ha az adományozó szeretne részt venni a sorsolásban, a doboz mellett elhelyezett adományozó szelvényt kell kitöltenie.

Partnereink: Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekjogvédelmi Vezérigazgatóság, Szociális Támogatási Igazgatóság – Sepsiszentgyörgy, ESÉLY Lelki Egészségvédő Egyesület, Diakónia Keresztyén Alapítvány, Gyöngyvirág Utcai Református Egyházközség, Gondviselés Segélyszervezet, Gyulafehérvári Caritas, Máltai Szeretetszolgálat, Kovászna Megyei Vöröskereszt, Gutenberg Könyvesbolt, LibriM Könyvudvar, Diákbolt.

A gyűjtés 2021. február 1-től április 23-ig tart.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.