Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2021. március 23-tól bezárnak a kulturális intézmények, valamint a vendéglők és bárok belső terei.

2021. március 21-én, vasárnap délután 3 fölé emelkedett az utóbbi két hétben jegyzett, ezer főre eső koronavírusos betegek száma Sepsiszentgyörgyön, ismét vörös forgatókönyv lépett életbe.

Székely szabadság napja – Sepsiszentgyörgy, 2020A székely szabadság napján, március 10-én, szerdán 17 órától a történelmi magyar egyházak és a Sepsiszéki Székely Tanács szervezésében ökumenikus istentiszteleten emlékeznek Sepsiszentgyörgyön a Turul-szobornál.

Igét hirdet Zelenák József evangélikus, Dávid György római katolikus, Incze Zsolt református és Kovács István unitárius lelkész. Fellép a Kónya Ádám Városi Művelődési Ház fennállásának 100. évét idén ünneplő férfidalárdája. Karvezető Jakab Árpád. Meghívott szónok Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke.

A szervezők kérik, hogy a résztvevők tartsák be a járványügyi előírásokat.

19 órától a Székely Nemzeti Tanács sepsiszentgyörgyi székházában zárt körben átadják a Gábor Áron-díjat a Háromszék napilapnak. Az eseményt az SZNT Facebook-oldalán https://www.facebook.com/sznthivatalos élőben követhetik az érdeklődők. Laudációt mond Gazda József, az SZNT alelnöke.

 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.