Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Művészeti Karaván – Révkomárom és Háromszék a fotóművészet tükrében2021. május 21-én a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának közös szervezésében nyílt meg a Művészeti Karaván – Révkomárom és Háromszék a fotóművészet tükrében címet viselő szabadtéri kiállítás a sepsiszentgyörgyi Szabadság téren.

Elsőként Imreh István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ vezetője köszöntötte a jelen levő alkotókat és a fotográfia iránt érdeklődőket, illetve Kósa Andrást, a bukaresti Magyar Kulturális intézet vezetőjét és Magdó Istvánt, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének erdélyi alelnökét.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma meghívásos pályázatának köszönhetően létrejött kiállításon a helyi alkotók mellett a révkomáromi Helios Fotóklub tagjai is bemutatkoztak A második alkalommal megvalósult projekt (az első Muravidékkel közösen zajlott 2018-ban) célja a két régió fotóművészeinek bemutatkozása mellett a két tájegység sajátos értékeinek, kulturális egyediségeinek, különlegességeinek a népszerűsítése – mondta Imreh István.

Magyarország Konzulátusa részéről Szebeni Zsuzsa, a Magyar Kulturális Intézet sepsiszentgyörgyi fiókjának vezetője üdvözölte az egybegyűlteket. „Egy kettős anyagot láthatunk, hiszen az egyik oldalon a Háromszéki művészek, másik oldalon pedig a felvidéki fotóművészek alkotásait láthatjuk. Mégis, a közös gyökerek, a közös hagyományok összekötik őket”– hangoztatta.

A Kovászna Megyei Művelődési Központ felhívására több, mint 200 pályamunka érkezett be, 21 helyi alkotó kívánta megmutatni sajátos látásmódját, művészi értékű, Háromszéken/Háromszékről készített fotóit – tudtuk meg Vargyasi Leventétől, a rendezvény főszervezőjétől.

Az 50 pannóból álló reprezentatív kiállítási anyag munkáit szakmai zsűri válogatta össze, így a tárlaton a régiók sajátos értékei 25 felvidéki és 25 háromszéki fényképész lencséjén keresztül kerülnek bemutatásra.

KMMK sajtóközlemény

Kiállítók:

  • Révkomárom (Felvidék, Szlovákia): Halász Gizka, Holop Ferenc, Martin Kučera, Krüger Tibor, Milan Uhrin, Takács Tibor, Kopják Angelika, Premeczky Péter, Janca Mačicová, Sedliak Pál, Piller Oszkár
  • Háromszék (Székelyföld, Románia): Todor Botond, Melkuhn Andrea Gizella, Pieldner Ádám, Magdó István, Steigerwald Tibor, Huszár Szilamér, Kovács László Attila, Albert Levente, Molnár Beaáta, Bereczki Barna, Dezső Szabolcs, Barti Levente, Kocsis Boldizsár János, Székely Emőke, Unitárius Egyházközség, Ferencz Irén, Farkas Csilla, Márk Attila, Pál Antal, Incze Csaba, Toró Attila

A kiállítás 2021. június 5-ig tekinthető meg Sepsiszentgyörgy főterén.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.