Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

„III. Richárd” kettős perspektívában – Bemútató az Andrei Mureșanu SzínházbanAz Andrei Mureșanu Színházban 2021. november 10-én, szerdán 18 órakor mutatják be William Shakespeare III. Richárd című darabját, Eugen Gyemant rendezésében.

Az új színházi előadás a híres drámaíró darabjának posztmodern megközelítése. A jelmezek és a díszlet is korszerű, de számos olyan elemet megtartottak, amelyek a viktoriánus korszak stílusát idézik. Emellett a rendező hű maradt az eredeti szöveghez, így a színpadra állítás az új és a régi sikeres ötvözete.

A „III. Richárd” újszerűsége miatt kapott pénzügyi támogatást az AFCN-től. Ez az újdonság abban rejlik, hogy a produkciót kettős perspektívában, offline és online változatban is bemutatják.

Az előadás offline változatában a perspektíva kör alakú, amelyet a nézők három oldalra rendezett ülőhelyeivel érnek el. Ebben a változatban a néző a cselekmény középpontjába kerül. Az online perspektívát a VR360 technológiához tervezték, és szingularitást kölcsönöz, mivel egyetlen nézőhöz szól, aki a cselekmény részévé válik.

Ráadásul a színpadi térre tervezett változat és a VR360 film között érdekes különbségek lesznek a szereplők viselkedésében ugyanabban a kontextusban.

A szereplők: Sebastian Marina, Claudia Ardelean, Fatma Mohamed, Elena Popa, Anca Pitaru, Mona Codreanu, Iulian Trăistaru, Costi Apostol, Ion Fiscuteanu Jr., Marius Popa, Ștefan Forir, Sergiu Aliuș, akikhez a gyerekek Andreas Marina, Christof Marina és Matei Popa csatlakoznak.

A díszletet Eugen Gyemant rendező, a jelmezeket Cristina Milea, a plakátot Tudor Prodan tervezte.

Az előadás VR360 változata elérhető lesz a www.teatruvr.ro és a www.VR-hall.com platformokon. Az AFCN pénzügyi támogatásának köszönhetően, amelyet a projektet benyújtó Sprait Egyesület az Andrei Muresanu Színházzal partnerségben nyert el, ez a változat mindkét platformon ingyenesen hozzáférhető lesz.
Az előadásra a COVID-19 világjárványra vonatkozó hatályos szabályoknak megfelelően, azaz érvényes zöld igazolvánnyal lehet belépni.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.