Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Székely szabadság napja Sepsiszentgyörgyön – 2022A Székely Nemzeti Tanács és a Sepsireform Egyesület március 10-én, csütörtökön a Székely Szabadság Napján Sepsiszentgyörgyön a turulmadár obeliszknél 11 órától tartja megemlékező rendezvényét. Beszédet mond Erika Casajoana, a katalán kormány tagja, Izsák Balázs SZNT-elnök, s elhangzik Szili Katalin, a Miniszterelnöki Hivatal megbízottjának üzenete.

Fellép a Kónya Ádám Művelődési Ház férfidalárdája, karvezető Jakab Árpád. Ezt követően 13 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében ünnepélyes keretek között adják át a 2021-es év Gábor Áron-díjait Erika Casajoananak (Katalónia), Sobor Dávidnak (Magyarország) és Toró Attilának (Sepsiszentgyörgy). Közreműködik a Plugor Sándor Művészeti Líceum Times for Flute triója: Császár Katalin tanár és Sebestyén Lázár Kata, valamint Máthé Izabella diákok. Ünnepi beszédet mond Izsák Balázs elnök.

Az esemény záróakkordjaként meghallgathatjuk hangfelvételről a székely himnusz Werner Gábor átdolgozott hangszerelésében való ősbemutatóját, melyet a Magyar Rádió és Televízió szimfonikus zenekara és kórusa ad elő. A hangfelvétel az idén készült.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.