Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Gyermeknap Sepsiszentgyörgyön 2022. június 1-én újra gyerekvárossá változik Sepsiszentgyörgy Főtere és az Erzsébet park. A szervezők az előző évekhez hasonlóan idén is sokszínű programkínálattal, tevékenységekkel, játékokkal és koncertekkel várják a kicsi és nagy gyermekeket a városközpontba. 

Színes programkínálat közül válogathatnak a gyermekek június 1-én, szerdán Sepsiszentgyörgy Főterén. A játékok mellett idén is lesz vásár, előadás és koncert. Az esemény 9:00 és 20:00 óra között zajlik.

Gyermeknap Sepsiszentgyörgyön A Főtéren található kőszinpad délelőtt gyerekelőadásoktól, táncbemutatoktól lesz zajos. Délután 15 órától  koncertek fogják szórakoztatni a kicsiket és nagyokat. 16 óra 20 perctől a gyerekek a Kőleves című magyar népmese alapján készült zenés játékon vehetnek részt. Ezt követően, idén sem marad el a már jól ismert és közkedvelt Folker együttes koncertje. Az zenekar Benkő Éva vezetésével mesetáncházzal egészül ki. A kőszínpadon 19:30-tól a gyermeknapot a Mesehetes rajzfilmzenés koncertje zárja.

Az Erzsébet parkban 9 és 18 óra között a Dr. Kovács Sándor cserkészcsapat népi, ügyességi, valamint logikai játékokkal várja a gyerekeket. 10 óra és 18 óra között drótkötélpálya, valamint  11 óra és 18 óra között mászófal kipróbálására is lehetőség lesz. 10 óra és 18 óra között a Mese jurta nyitja meg kapuit a gyerekek előtt, ahol mesemondással kiegészített kézműves foglalkozásra kerül sor. A Barabás Lovarda szervezésében a lovaglást is kipróbálhatják a gyerekek. A Mathias Corvinus Kollégium Egyesület  különböző kísérletek bemutatása által a természettudományok világába kalauzolja a kicsiket.

A Cimborák Bábstúdió szervezésében 11 és 18 órától a Feketeország című magyar népmese alapján készült bábelőadás tekinthető meg

A Háromszék Néptáncegyüttes előadásában 19 órától a Tánckincs címet viselő néptáncelőadás lesz látható.

A Bodok szálloda parkolóját a Kovászna megyei tűzoltóság, valamint a Kovászna megyei rendőrség veszi birtokba, ahol közkedvelt bemutatókkal és programokkal készülnek az érdeklődők számára.

Sepsiszentgyörgy Főterén a Tega Rt. jóvoltából, a gyerekek szelektív hulladékgyűjtő kutatások bemutatásán vehetnek részt. Továbbá szelektív hulladékkal kapcsolatos kifestők által, Öko Pannával és Öko Palkóval ismerkedhetnek.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Az esemény támogatói: Bertis, Babi Pékség, AMK, Kovászna Megyei Rendőrség, Kovászna Megyei Csendőrség, Kovászna Megyei Tűzoltóság, TEGA Rt.,  Alpinsport Egyesület, Salvatore Egyesület

(A Kónya Ádám Művelődési Ház közleménye)


Mesetáncház Benkő Évával és a Folker együttessel

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.