Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Parno Graszt - Őszi VásárA 2022-es Őszi Vásár sem múlhat el koncertek nélkül. A 2022-es rendezvénysorozat zenei produkcióit a magyarországi Bordó Sárkány, a Tarló zenekar és barátai, valamint a Parno Graszt együttesek nevei fémjelzik. 

A Bordó Sárkány zenekar szeptember 30-án, péntek este 19:00 órai kezdettel ad koncertet Sepsiszentgyörgy főtéri színpadán. Őket követik szombaton a Tarló zenekar és barátai szintén 19 órától, illetve vasárnap a Parno Graszt zárja a rendezvényt.

Ősui Vásár - Bordó sárkány

A Bordó Sárkány muzsikusaival pénteken és szombaton vásári zene keretében is találkozhat a nagyérdemű. Az együttes, saját meghatározása szerint „középkori világzenét” játszik. Az autentikus, magyar és európai középkori dalokat és táncokat bátran ötvözik saját alkotói elképzeléseikkel. A középkori hangulatba ültetett Bordó Sárkány dalok a mai kor világzenei hangzásvilágához igazodó, táncra perdítő, erőteljes dinamikai felfogásban szólalnak meg. Az együttes, megalakulásától számítva 15 külföldi országban adott koncertet. A nemzetközi színtéren bemutatta műsorát többek közt Norvégiában, Észtországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban és Németországban is. A zenekar, a Balassi Intézetek közül a római, a bukaresti és a Tallinni Magyar Intézetben, valamint a Varsói Magyar Intézet szervezésében adott nagysikerű koncertet.

Magyarországon többek közt az alábbi helyszíneken és fesztiválokon játszott az együttes: Zeneakadémia, Magyar Állami Operaház, A38 Hajó, Instant, Szimpla Kert, Kobuci Kert, Fonó, Fészek Művészklub, Budapesti Nyári Fesztivál, Mesterségek Ünnepe, Nemzeti Vágta, Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál, Debreceni Borkarnevál, Mesterségek Dicsérete, Campus fesztivál, SZIN, Vidor fesztivál, Művészetek Völgye.

A zenekarnak eddig 4 nagylemeze jelent meg: 2010-ben Világfa, 2013-ban Óperencia, 2018-ban A Lány és a Sárkány 2021-ben pedig a XX. századi krónikás.
A zenekar tagjai: Dickmann Roland ( középkori duda, középkori síp, moldvai furulya, ír furulya, barokk furulya, ütőhangszerek, lantgitár, ének), Fábi János (hegedű, középkori duda, középkori síp, ének), Kiss Ernő (mandocello, cister), Szlama László (koboz, citera, középkori síp, ének), Szőke Miklós ( dobok, ütőhangszerek).

Az idei őszi Vásár rendezvénysorozatát a Parno Graszt együttes vasárnap esti koncertje zárja. Az autentikus cigányzenét játszó magyarországi zenekar október 2-án, 19:00 órától lép színpadra a Főtéren.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.