Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Gerber Pál Munkácsy-díjas festőművész kiállítása a PincegalériábanA Székely Nemzeti Múzeum ideiglenes kiállítóhelyén, a Lábasház Pincegalériájában Gerber Pál Munkácsy-díjas festőművész Ami lehúz és ami fölemel című tárlatának megnyitójára kerül sor 2022. október 4-én, kedden 17 órától.

A kiállítást megnyitja: Ungvári-Zrínyi Kata, művészettörténész.
Kurátor: Ferencz Zoltán, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ művészeti vezetője.

Bencsik Barnabás művészettörténész így ír a magyarországi képzőművészről: „Gerber Pál a nyolcvanas évek közepétől jelen van a (…) képzőművészeti élet szinte minden lehetséges színterén, felhasználva a kortárs művészeti kifejezésmódok legkülönbözőbb formáit, a köztéri akcióktól, a magángalériákban bemutatott installációkon át az állami nagy múzeumok gyűjteményében őrzött festményekig. Számtalan egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek rajzai, szöveges munkái, talált képekből, fotókból kiinduló számítógépes printjei, hétköznapi tárgyakból összeállított kollázsai és az egész kiállítóteret átértelmező environmentjei. Ez a rendkívül gazdag és változatos életmű azonban mintha nem találná a helyét a 20. századi modernizmus tradíciói által meghatározott kortárs hazai művészet elmúlt évtizedeiben, s mintha a tágabb honi közeg sem tudna mit kezdeni ezzel a zavarba ejtő és meglehetősen előzmények nélküli művészi látásmóddal.”

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.