Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Wellenreitertől Lucretiáig: Kóstoló a háromszéki sörfőzés történetébőlAz „Ez sör! A sernevelőtől sörgyárig” című vándorkiállítás hamarosan tovább utazik Sepsiszentgyörgyről.

A tárlat záróeseményeként 2023. február 28-án, kedden 17 órától Váry-Sylvester Péter harmadéves történész hallgató tart vetített képes előadást Wellenreitertől Lucretiáig: Kóstoló a háromszéki sörfőzés történetéből címmel, amelyben a téma háromszéki vonatkozásait mutatja be a 19. századtól napjainkig.

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem harmadéves hallgatója, aki államvizsgája témájául is a háromszéki sörfőzés történetét választotta, a békeidőbeli gazdag sörkultúra világháborúk közötti hanyatlásáról, majd a kommunizmus évei alatti teljes megszűnéséről, illetve a rendszerváltás utáni törekvésekről, valamint napjaink kézműves sör forradalmáról és annak jövőjéről is fog beszélni.

Az ingyenes eseményre a Lábasház emeleti kiállítóterében kerül sor. 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.