Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

„A kocka kibontása” – különleges koncertszínházi előadás SepsiszentgyörgyönRendkívüli színházi előadásra kerül sor 2023. április 21-én, 19:00 órától a Háromszék Táncstúdióban. Vecsei H. Miklós zenekara, a QJÚB, valamint a Platon Karataev együttes közös produkciója, a Kocka kibontása című előadás igazi kuriózumnak számít mind zenei, mind pedig színházi berkekben.

A sokrétű műsor Pilinszky János és Csoóri Sándor szövegeire támaszkodik. A Kiégő Izzók csapatának élő, vetített díszletében, Koltay Szonja installációja tovább színesíti az érdekfeszítő előadásmódot. A szokatlan produkcióban az alkotók a látványvilág, a zenei komplexitás és a fényművészet elemeit használják a legkatartikusabb formában, hogy a két költőóriás életműve ne csak a szavak szintjén jusson el a közönséghez. Az alkotócsapat hitet próbál tenni amellett, hogy az elmélyült, sokszor a szakrális irodalomhoz visszanyúló szövegeken alapuló progresszív zenének helye van a magyar zenei és színházi világban.

A színház, a zene és a performansz határterületein mozgó csapat minden tagja a maga szakterületének elismert művésze.

Zenekar: Hegedűs Bori (ének), Frimmel Jakab (billentyű, elektronika), Mihalik Ábel (dob), Paczári Viktor (basszusgitár), Ratkóczi Huba (szólógitár)
Rendező: Vecsei H. Miklós
Animáció: Koltay Szonja Dorottya
Díszlet és vetítés: Kiégő Izzók
Fény: Kiss Lóránd, Hang: Gál Máté

Jegyeket március 6-tól lehet vásárolni 30 / 15 lej értékben a Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér, 1. szám) és online az eventim.ro oldalon. Online jegyvásárlás esetén csak teljes árú (30 lej) belépőt lehet váltani.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.