Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Made in Sepsi ArtBrunch – 2023A Made in Sepsi ArtBrunch egyedülálló projekt, újdonság a városnapi felhozatalban. Ennek célja kóstolót nyújtani a sepsiszentgyörgyi kortárs képzőművészeti életből az alkotók műtermeinek meglátogatása által.

A kiscsoportos látogatás lehetőséget nyújt a képzőművészek kötetlenebb formában való megismerésére, az érdeklődők párbeszédet alakíthatnak ki a művészekkel és bepillantást nyerhetnek abba, hogyan, milyen anyagokból és milyen módszerekkel alkotnak városunk jeles művészei – mondta el Bordás Bea, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője, a Made in Sepsi képzőművészeti programok koordinátora.

A képzőművészek munkáival általában csak kiállítások során találkozhat a közönség, amely sok esetben talán megválaszolatlan kérdésekkel marad arról, hogy mik a művész szándékai, mondandója vagy hogyan valósította meg ötleteit? A műteremlátogatás során ezeket a kérdéseket is fel lehet tenni a művészeknek, ugyanakkor nagy élmény lehet betekinteni egy képzőművész „szentélyébe”, ahol a varázslat, az alkotás történik – mondta el Bordás Bea.

A koncept nem újdonság, külföldön már több helyszínen rendeztek hasonló találkozókat, amelyek keretében a képzőművészek egy kis harapnivalóval, teával-innivalóval látják vendégül az érdeklődőket, akikkel ebben a formában kötetlenebb beszélgetést tudnak folytatni.

Április 24-én, hétfőn 11 órától Vargha Mihály szobrászművész (Csíki utca), 17 órától Petrovits István szobrászművész (Domb utca), kedden 11:00 órától Simó Enikő textilművész, délután 5 órától pedig Nicu Barb festőművész (105-ös blokk) műtermébe lehet betekintést nyerni. Szerdán, április 25-én 11 órától Miklóssy Mária, Albert Levente és Éltes Barna képzőművészek (Temető utca)  18:00 órától pedig Izsák Előd, Koter Vilmos és Vetró Bodoni Barnabás (Baji) képzőművészek (MAGMA) fogadják a látógatókat.

Április 27-én, csütörtökön 19 órától az ArtBrunch Finisszázs záróeseményre kerül sor, ami egy pop-up kiállítás az eseménysorozatban részt vevő képzőművészek munkáiból az Erdélyi Művészeti Központ (Olt u. 2. sz.), földszinti kiállítótermében.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (amelyet ezen a linken lehet megtenni), a helyek száma korlátozott. Minden műterem-látogatásra maximálisan 10 fő regisztrálhat, kivételt képez a Magmában zajló találkozó, ahol maximálisan 20 főt tudnak fogadni. Az ArtBrunch – Finisszázson, a sepsiszentgyörgyi képzőművészek műterem-látogatásának záróeseményén a meglátogatott alkotók egy-egy műalkotása lesz kiállítva. Erre az eseményre nem szükséges az előzetes bejelentkezés.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.