Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Gyermeknap Sepsiszentgyörgyön 2023. június 1-én újra a legkisebbek vehetik birtokukba Sepsiszentgyörgy Főterét és az Erzsébet parkot. A szervezők az előző évekhez hasonlóan idén is sokszínű programkínálattal, tevékenységekkel, játékokkal és koncertekkel várják a kicsi és nagy gyermekeket a városközpontba. 

Színes programkínálat közül válogathatnak a gyermekek június 1-én, csütörtökön Sepsiszentgyörgy Főterén. A 9 és 20 óra között zajló programsorozat bőven kínál választékot: a gyerekeket megcélzó vásár mellett lesznek koncertek, bábelőadások, modern tánc- és zumbabemutató, gyermektáncház, óriáskifestő, sőt gyereknapi nyereménysorsolás is!

A Főtéren található kőszínpad délelőtt gyerekelőadásoktól, táncbemutatoktól lesz hangos: délelőtt 10 órától a Gyermekek Palotája diákzenészei és modern táncosai csillogtatják meg tehetségüket. Ezután gyerektáncházra kerül sor a Folker együttes közreműködésével. Délután 14:15 órától román nyelvű bábelőadást lehet megtekinteni a Kőszínpadon: a brassói Teatrul Strada a Trei Iezi Cucuieți című előadását hozza el az érdeklődőknek. Ezt követően ismét a népszerű modern táncé lesz a főszerep. A kőszínpadi programok sorát a magyarországi Kifli együttes gyermekkoncertje zárja majd este 19 órától.

Este 8 órai kezdettel kerül sor a Kincskeresők Néptáncegyüttes évadzáró előadása a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében.

18 órától gyereknapi nyereménysorsolásra kerül sor: a Kónya Ádám Művelődési Ház idén rajzpályázatot hirdet minden 3 és 14 év közötti gyermek  számára „Az én gyereknapom” címmel. A szervezők május 31., 15 óráig várják a rajzokat elektronikus formában a e-mail címre, az alkotó adatainak megjelölésével (név, életkor, telefonszám). A rajzok beküldői között két darab társasjátékot, valamint két darab Vándor Táboros részvételi lehetőséget sorsol ki a Művelődési Ház.

Az Erzsébet parkban 9 és 19 óra között a Dr. Kovács Sándor cserkészcsapat népi, ügyességi, valamint logikai játékokkal várja a gyerekeket. 10 óra és 18 óra között drótkötélpálya, valamint  11 óra és 18 óra között mászófal kipróbálására is lehetőség lesz. A Barabás Lovarda szervezésében a lovaglást is kipróbálhatják a gyerekek. A Mathias Corvinus Kollégium Egyesület 11-13 és 15-17 között különböző kísérletek bemutatása által a természettudományok világába kalauzolja a kicsiket.

A minden évben töretlen népszerűségnek örvendő futó-, roller- és kerékpárverseny idén sem hiányozhat a gyereknapi programkínálatból. Az óvodásokat és  I-VIII. osztályos tanulókat megcélzó eseményre 14-15 óra között kerül sor az Alpinsport Egyesület szervezésében, az Erzsébet park felső sétányán. A Cimborák Bábstúdió szervezésében 17 órától az 1x1 királyfi című bábelőadás tekinthető meg Dávid Péter rendezésében. 

A nap folyamán, 11 és 18 óra között a Sepsi Helyi Akciócsoport Egyesület szervezésében a „pRObléMA?” elnevezésű, a romákkal szembeni előítéletek leküzdését célzó érzékenyítő projekt keretében létrejött fotókiállítást és filmvetítést tekinthetnek meg az érdeklődők.

A Bodok szálloda parkolóját a Kovászna megyei tűzoltóság, valamint a Kovászna megyei rendőrség veszi birtokba, ahol közkedvelt bemutatókkal és programokkal készülnek az érdeklődők számára.

Sepsiszentgyörgy Főterén a Tega Rt. jóvoltából a gyerekek szelektív hulladékgyűjtő bemutatásán vehetnek részt. Ugyanakkor az érdeklődők betekintést nyerhetnek az elsősegélynyújtás rejtelmeibe is a Salvatore Egyesület jóvoltából.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala.
Az esemény támogatói és partnerei: Bertis, Babi Pékség, Kovászna megyei rendőrség, Kovászna megyei csendőrség, Kovászna megyei tűzoltóság,Kovászna megyei Hegyimentő Szolgálat, TEGA Rt., Alpinsport Egyesület, Salvatore Egyesület, Sepsi Helyi Akciócsoport Egyesület, 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.