Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Perkő Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Találkozója2023. június 3-án, szombaton tizenhetedik alkalommal kerül megszervezésre a Kézdiszentlélek fölötti szent hegyen a Perkő Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Találkozója a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és Kézdiszentlélek Polgármesteri Hivatalának közös szervezésében.

Hat megyéből (Bákó, Brassó, Fehér, Hargita, Kovászna és Maros) 47 tánccsoport és több, mint 1200 ifjú táncos érkezik Perkő hegyére, hogy bemutatkozzon, kapcsolatokat teremtsen és megélhesse a magyar néptáncörökség gazdagságát és sokszínűségét.

A találkozó, amelyre a belépés ingyenes, 11 órakor veszi kezdetét a Cimborák Bábszínház 1x1 királyfi zenés mesejátékával, majd 12:15-től kezdődik a táncegyüttesek bemutatkozója. 19:00-tól kerül sor Kásler Magdi és az Üver-zenekar közös koncertjére, 20:00-tól pedig táncház zárja a programot.

Napközben, 12 és 17 óra között kézműves foglalkozásokkal és népi játékokkal várjuk a gyerekeket, de lesz kirakodóvásár is.

Szervezők: Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa, Kézdiszentlélek Polgármesteri Hivatala
Támogatók: Communitas Alapítvány és RMDSZ.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.