Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Fények és színek. Múzeumok Éjszakája a Székely Nemzeti MúzeumbanA Székely Nemzeti Múzeum idén június 24-én, szombaton, a színek és fények jegyében szervezi meg hagyományos családi napját, a Múzeumok Éjszakáját.

A múzeum ideiglenes kiállítóhelyén, a Lábasházban 19 órától Árnyalatok címmel olyan időszakos tárlat nyílik, ahol a növényi színek teljes palettájában gyönyörködhet a látogató, ezt követően 20 órától a frissen felújított Kós-féle főépületbe várjuk azokat a regisztrált látogatóinkat, akik az esti fénykavalkádban szeretnék felfedezni a még üresen álló, de így is lenyűgöző múzeumi tereket.

Az esemény részletes programja:

19 órától a központi Lábasházban nyílik az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány által szervezett Árnyalatok című tárlat. Megnyitja: Szőcsné Gazda Enikő néprajzos muzeológus. Közreműködik: Dombi Rózsa, a Háromszék Táncegyüttes tagja. Ezt követően a résztvevők kipróbálhatják a növényi festés fortélyait. A Lábasház 21 óráig tart nyitva.

20-22.30 óra között a Kós Károly utcai főépületben vezetett épületbejárásokat szervezünk az érdeklődőknek. 20 órától Kelemen Kálmán történész, 20.30 órától Sántha Imre Géza művészettörténész, 21.30-tól pedig Boér Hunor könyvtáros tárlatvezetésére jelentkezhetnek június 23., péntekig a címen.

21 órától szintén a főépületben Hlavathy Zsófia és Török Áron építészek beszélgetnek a Kós-épület felújításának kihívásairól, 22.00 órától pedig Kotér Vilmos képzőművész bemutatja az intézmény új arculatát. (Az előadásokra nem szükséges regisztráció).

Az eseményre a belépés ingyenes. A szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát!

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.