Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2. Sepsi Jazz & Blues FesztiválA Sepsi Jazz & Blues Egyesület Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával és a Kónya Ádám Művelődési Házzal partnerségben megszervezi az 2. Sepsi Jazz & Blues Fesztivált, 2023. június 23-24-én a sepsiszentgyörgyi ’56-os emlékparkban. A rendezvény célkitűzése a jazz és blues zenei műfajok népszerűsítése élő zene által, romániai és nemzetközi előadók közreműködésével.

A szakmai elismertségen túl az előadóművészek kiválasztásának és meghívásának két fontos szempontja volt, az egyik, hogy legyenek ismertek a térségben, azáltal, hogy koncerteztek már Sepsiszentgyörgyön, vagy a térségben illetve új, kevésbé ismert zenekarok meghívása, amely a műsorkínálatban az újdonság élményét, újabb értékes előadók felfedezését jelentheti a közönségnek.

2. Sepsi Jazz & Blues FesztiválEz utóbbi szempont szerint esett a választás a romániai jazz-rock műfaji palettán új színt képviselő, a szentgyörgyi születésű dobos nevét is viselő zenekar, a Condrea Ovidiu Quartet valamint a magyarországi fúziós jazz szférából érkező, a jazz hegedülést magas szinten művelő Frankie Látó és zenekarára, a Frankie Lato Quartetre.

Az ismert előadók közül a jazz műfajban a nemzetközi hírű, Németországban élő szaxofonos, Nicolas Simion koncertezik két fiatal zenésszel, a tavaly a fesztiválunkon megismert Andrei Petrache zongoristával és Răzvan Florescu vibrafonossal.

Egy másik ismert zenekar a budapesti Canarro, akik zenéjükben ötvözik a nyugat-európai manouche swinget a Budapest múltszázadi szalonzenéivel, fűszerezve egy csipetnyi Párizzsal és a jazz zene szabadságával.

Az autentikus blues műfaj nagy romániai képviselője, „Sir” Vali Răcilă, a több mint 20 éve működő sepsiszentgyörgyi Free Connection formáció zenészeivel fog fellépni, akik mindig igazán jó koncerthangulatot teremtenek.

A péntek esti sztárfellépő Magyarországról érkezik, a szájharmónikás, énekes Pribojszki Mátyás által vezetett Jumping Matt & His Combo, akiknek az egyedi zenei stílusa alapvetően vidám, hangulatos, pozitív "west coast jump", improvizációkkal teli igényes, minőségi élőzene, blues, swing, boogie-woogie, valamint rock and roll elemekkel, mindez finoman megspékelve soul és funky érzésekkel.

A szombat estét és egyben a fesztivált is záró formáció tagjai Olaszorországból érkeznek. Ez a zenekar a Daniele Di Bonaventura bandoneonos (a tangóharmónikához hasonló hangszer) által vezetett kvartett, amely az etno és a jazz, a tangó és az improvizáció kereszteződésében mediterrán érzelmeket közvetít, távol minden száraz manierizmustól és intellektuális kísérletezéstől!

A jó zene mellett a sepsiszentgyörgyi Borbrigád által kínált borok és a Vendelin Vendéglő gazdag ízvilágú ételei is várják a közönséget.

A fesztiválra a napi jegyek teljes árú jegyei 60 lejbe, a kedvezményes jegyek (12 év feletti diákok és nyugdíjasok számára) 40 lejbe kerülnek, a 2 napra a fesztivál bérlet pedi 100 lejbe kerül, melyeket elővételben a www.bilete.ro honlapon és a Városi Kulturális Szervezőirodában, illetve a helyszínen lehet megvásárolni.

Helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik a helyszínen.

Várunk mindenkit, akik különleges zenei élményre és étel, ital különlegességekre vágynak!

Program:

2023. június 23., Péntek

18:00 - Condrea Ovidiu Quartet (RO)

19:30 - Canarro (HU)

21:00 - Pribojszki Mátyás - Jumping Matt & His Combo (HU)

2023. június 24., Szombat

16:30 - Sir Vali Răcilă And Friends (RO)

18:00 - Frankie Lato Band (HU)

19:30 - Nicholas Simion Trio (DE / RO)

21:00 - Daniele Di Bonaventura Quartet (IT)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.