Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A héten kezdődik a Sepsiclassic, Sepsiszentgyörgy első komolyzenei fesztiváljaAz eseményen két zenetörténeti előadásra, két szabadtéri koncetre, egy szimfonikus, három kamara- és négy szóló koncertre kerül sor július 6. és 9. között.

Elérhetővé váltak a jegyek Kolonits Klára, Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes és Zsoldos Bálint zongoraművész A nyár virágai című közös koncertjére, melyre pénteken 17:30 órától kerül sor az Olt utcai Árkosi Kulturális Központban. A gondosan összeállított repertoárban a művészek a romantika nagyjaitól, Tchaikovskytól, Brahmstól és Griegtől válogattak. Az est nyitányaként, Keresztes Antóniát, a Plugor Sándor Művészeti Líceum zeneszakos diákját hallhatjuk!

Még kaphatók jegyek

Továbbra is lehet jegyet vásárolni a SepsiClassic koncertjeire a Városi Jegyirodában, illetve az eventim.ro oldalon.

Csütörtökön a Kaganovskiy Virtuózok Salut d'amour című produkciójukkal lépnek fel 19:30-tól az Unitárius templomban. Előhangként a kézdivásárhelyi tehetséges hegedűművész, Furus Ábel játékát hallgathatják.

Pénteken, július 7-én, 19:30-tól Somogyi-Tóth Dániel nemzetközileg elismert orgonaművész és karmester szólaltatja meg a Krisztus Király templom orgonáját, hozzá csatlakozik Kádár János Balázs sepsiszentgyörgyi klarinétművész.

Szombaton, július 8-án a frissen felújított Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében 17:30-tól Radnóti Róza zongoraművész Ligeti György világhírű magyar zeneszerző születésének centenáriuma alkalmából Ligeti 100 – Miniatúrák Bartók és Ligeti műveiből címmel ad zongoraestet. Előtte, Dénes Dorottya helyi tehetség örvendezteti meg gordonkajátékával a hallgatóságot.

19:45-től Veress Ábel kézdivásárhelyi zongoraművész és zenész barátai: Kiss Lucia cselló- és Kóbor Éva hegedűművész kamarakoncertjére kerül sor. Kiemelt meghívottként Bogányi Gergely zongoraművész is bekapcsolódik, akinek az estét záró szólókoncertjére a jegyek már elfogytak.

Vasárnap, a fesztivál utolsó napján 17:30-tól Szőcs Botond sepsiszentgyörgyi zongoraművész és barátai – Filip Zsombor gitár-, Csoma Attila tuba- és Mădălina Bourceanu énekművész – kamarakoncertjére kerül sor ugyancsak a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében.

A SepsiClassic Komolyzenei Fesztivált a Sepsiszentgyörgyön először vendégszereplő Temesvári Banatul Filharmónia szimfonikus koncertje zárja, 19:30-tól a Krisztus Király templomban. Vezényel: Cristian Spătaru karmester, szólista: Balogh Ádám zongoraművész.

A jegyek ára 40 és 30 lej között váltakozik, kedvezményesen 20 és 15 lejért válthatnak a tanulók és nyugdíjasok belépőt. Kedvezményesen a Városi Jegyirodában lehet jegyet váltani. A fennmaradó helyek függvényében helyszíni jegyvásárlásra is lehetőség lesz, az előadások előtt 30 perccel.

Koncertek az Erzsébet parkban, zenetörténeti előadások a Művész Moziban

Pénteken, július 7-én 16:30-tól a sepsiszentgyörgyi Lilium Quartet klasszikus vonósnégyesének muzsikája, vasárnap, szintén 16:30-tól a csíkszeredai Clarinetto Kamarazenekar fogja megörvendeztetni még a „gyanútlan” járókelőket is az Erzsébet parkban

Csütörtökön és pénteken 10 órától pedig érdekfeszítő zenetörténeti előadásokra kerül sor a Művész Moziban. Zsoldos Dávid zenetörténész és zongoraművész különleges módon, párhuzamba állítva mutatja be Bach és Handel, illetve Liszt és Pedrewski életét és munkásságát.

A koncertek műsora, a rendezvény teljes programja, jegyárak és további részletek elérhetők a sepsiclassic.ro oldalon és a fesztivál hivatalos Facebook oldalán. Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház, Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület.

Clarinetto Kamarazenekar | 2023. július 9., vasárnap

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.