Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A széppróza határai - Hidas Judit és Péntek Orsolya erdélyi könyvbemutatói2023. szeptember 21-én, csütörtökön 18 órától kettős könyvbemutatóra és író-olvasó találkozóra kerül sor a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei könyvtárban.

Erdélyi körútjuk alkalmából Hidas Judit íróval és Péntek Orsolya íróval, képzőművésszel Murányi Sándor Olivér író beszélget.

Hidas Judit: író, a HVG folyóirat A nő magazinjának szerkesztője. Első prózakötete, a Hotel Havanna (2013) szerepelt a Petri-díj rövidlistáján. 2013-ban megnyerte a Litera és Libri novellapályázatát. 2014-ben ő képviselte Magyarországot az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján. 2015-ben NKA-ösztöndíjat kapott a Seb című regénye megírásához. 2019-ben a Long Nights of Literatures nemzetközi irodalmi fesztivál magyar résztvevője Delhiben. 2022-ben elnyerte a Visegrádi Irodalmi Rezidensprogram ösztöndíját és a József Attila irodalmi ösztöndíjat. Firgun-díjat kapott a 2023-ban megjelent, Nem vagy többé az apám című regényéért.

Péntek Orsolya: Litera- és Békés Pál-díjas író, képzőművész. Magyar–történelem szakon diplomázott az ELTE-n 1999-ben. Monarchiás családtörténeti trilógiájának három kötete a Kalligram kiadónál jelent meg 2014 és 2020 között. Megírta a magyar fotográfia történetét (Magyar fotó, Látóhatár kiadó, 2018). Képzőművészként a hagyományos szimbólumrendszerekkel és a városi terekkel foglalkozik, volt önálló kiállítása többek között Velence-képekből, a Tarot nagy arkánumának 22 lapjából készített absztrakt képekből, a hagyományos filozófiák elemtanjain alapuló, Elemek című sorozata pedig az idén volt látható Budapesten. Legutóbbi könyve, amelyet kétéves kutatómunka előzött meg, Vénusz jegyében – Pécs regénye címmel jelent meg 2022-ben, és a város történetét dolgozza fel.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.