Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Evilági akusztik könyvtárturné – Sepsiszentgyörgy2023. október 25-én, szerdán, 19 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár lesz az Evilági akusztik könyvtárturné 2023 címmel meghirdetett rendezvénysorozat egyik megállója.

A tizenhárom éves Evilági együttes 2023 őszén, székelyföldi könyvtárakban irodalmi jellegű koncerteket kezdeményez. Az akusztikus (többnyire erősítés nélküli) megszólalás újszerű a zenekar életében, ez által is természetesebb úton kívánják közvetíteni a versek üzenetét, hangulatát. Főképp kortárs költőket idéznek meg – például: Farkas Wellmann Éva, Nagyálmos Ildikó, László Noémi, Muszka Sándor, Kovács András Ferenc –, de a klasszikus magyar lírát is érintik Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Szilágyi Domokos, Faludy György, Nemes Nagy Ágnes, Szilágyi Domokos és Pilinszky János művei által. A koncert bő egyórás repertoárjában – a tervek szerint – tizenkilenc dal csendül fel, amelyek leképezik az együttes eddigi munkásságát.

Az előadást főképp fiataloknak és felnőtteknek ajánlják, de szeretettel várnak mindenkit.

Előadók:

  • Orbán Ferenc – ének, gitár
  • Gábor Szabolcs – szaxofonok, klarinét
  • Gyergyai Szabolcs – basszus ukulele

Meghívott vendég:

  • Fekete Zsolt – cajon, djembe

A rendezvényre a belépés ingyenes, az előadók örömmel fogadják a résztvevők szíves adományait.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.