Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Fülöp József egyéni kiállítása a Lábasházban2023. november 17-én, pénteken 18 órakor nyílik a Lábasház emeleti kiállítótereiben Fülöp József csíkszeredai képzőművész egyéni kiállítása.

Fülöp József (Csíkszereda, 1982) rendszeresen jelen van a régió kiállítótereiben, egyéni kiállításon is többször bemutatta már munkájának legújabb fejleményeit. A Székely Nemzeti Múzeum ideiglenes kiállítóterében, a Lábasházban rendezett jelen kiállítás az elmúlt tíz év munkásságát foglalja össze. A művész számára, a visszatekintés lehetőséget nyújt egy kockázatokkal járó publikus önértékelésre és hozzájárul egy jövőbeli alkotói horizont kivetítéséhez. A közönség számára, rálátás keletkezik a művészi pálya következetességére, amelyet Fülöp József munkásságában egy formailag aszkétikus rigurozitás jellemez. A kiállítás érzékelhetővé teszi, amint ennek a vizuális nyelvnek a morfológiája az idő terhe alatt megváltozik. Fülöp József művészete azonban nemcsak a tér kitöltésével dolgozik, hanem az idő dimenzióján keresztül is közöl. Éppen ezért, a kiállítás fő szervezőelve a művész szekvenciális alkotói módszere köré koncentrálódik. Megfigyelhetjük, amint egy eredeti gesztus 10-20-100 variáción keresztül lekötelezi és újra felhatalmazza őt. Az emberi arcok, mozdulatok, társadalmi és biológiai absztrakciók programszerű ismétlése a befogadó folyamatos újrakezdésében előhívja a minden egyediség mögött meghúzódó többszörösséget.

A kiállítás Miklós Szilárd képzőművész együttműködő tervezése alapján valósult meg.

Kettejük együttműködése a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceumban és a Kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezési Egyetemen töltött diákévekre is visszavezethető.

Fülöp József alkotói munkája mellett, a csíkszeredai Megyeháza Galéria kiállításait gondozza a galéria 2012-es megalakulása óta.

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.