Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Üveghang Akadémia II/8 – A klezmer sajátosságaiUtolsó előadásához érkezik idén a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy Üveghang Akadémia elnevezésű zenei ismeretterjesztő képzése. Az évad záróakkordja a budapesti Dávid Klezmer Band előadása lesz, 2023. november 17-én, pénteken 18 órai kezdettel, a Park vendéglő éttermében. Az est folyamán megismerhetjük a klezmer sajátosságait és betekintést nyerhetünk a zsidó kultúrába.

A Dávid Klezmer Band kortárs zsidó zenét játszik. A zenekar repertoárjában éppúgy megtalálhatóak a hagyományos klezmer dallamok feldolgozásai, mint a saját kompozíciók. Dalaikban improvizatív szólókkal teszik maivá, aktuálissá a tradicionális zenéket. Koncertjeiken nagy szerepet kap a közönség bevonása a műsorba, melyek tréfás show-elemeket is tartalmaznak. A koncertezés mellett színházi zenét is szereztek Faragó Béla zeneszerzővel Csehov: Cseresznyéskert című darabjához (Bárka Színház Budapest) valamint aktívan részt vettek a Nyári Zsidó Fesztivál keretében a Magyarországon először bemutatott An-Ski: Dibuk című kabbalista legenda zenei világának megalkotásában, a Radnóti Színpadon (zeneszerző: Jávori Ferenc).

A zenekart nem először köszönthetjük térségünkben, 2019-ben jártak már Sepsiszentgyörgyön, 2021-ben Brassóban mutatkoztak be egy rendkívül sikeres koncert keretében.

2000-ben A Magyar Rádió és Televízió Emerton díját vehették át, az év legjobb stúdiókoncertjéért.

Az együttes tagjai: Dávid József – klarinét, Móser Ádám – harmonika, Rózsa István - tuba, basszusgitár és Varró Zoltán – ütőhangszerek.

Szervező: Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy
Partnerek: Park szálloda és vendéglő, Sepsi Rádió
Támogató: NKA

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.