Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Bemutató a Cimborák Bábszínháznál! - A kis herceg, bábos csillagmese2023. december 8-án, pénteken 20 órától a Cimborák Bábszínház bemutatja a Kis Herceg című bábos csillagmesét, Fodor Orsolya rendezésében, Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg c. műve alapján.

Az előadás helyszíne a Cimborák Bábszínház stúdióterme, ahová szeretettel várnak minden 6 év feletti nézőt. Érdeklődni, jegyet foglalni a 0755-335400-ás telefonszámon, Csüdöm Eszternél lehetséges. Az előadás megtekinthető december 16-án, szombaton 11 órától, december 21-én és december 28-án, csütörtökön 18 órától.

Az előadásról:

Van a Föld nevű bolygón egy pilóta, aki régen szeretett rajzolni, de most egy asztalnál ülve javítja repülőjét - ami úgy-e komoly felnőtt dolog. Mondjuk közben erről eszébe jut az elefánt az óriáskígyóban, a török csillagász és a B-612-es kisbolygó lakója: a kis herceg. Egy nap a kis herceg bolygóján kinő egy rózsa, aki nagyon szép, de furcsa, meg köhécsel is, meg parancsolgat. Hát hová máshová szökhetne rózsája elől a kis herceg, mint egyenesen a Földre, oda, ahol a komoly emberek élnek? Mese egy saját életének sivatagában elveszett felnőttről, és a benne élő örök gyermekről, aki csak arra vár, hogy barátokat szerezzen.

Valahol a mindenségben, ki tudja, hol, ki tudja, merre van egy bárány és egy virág… Nézzetek föl az égre. És tegyétek föl a kérdést: megette vagy nem ette meg a virágot a bárány? Nem, semmiképpen sem! A kis herceg mindig üvegbura alá teszi éjszakára a virágját, és éberen vigyáz a bárányára...Ilyenkor boldog vagyok, és a csillagok mind nevetnek. És soha, egyetlen fölnőtt sem fogja megérteni, hogy ez milyen rettentően fontos!

Az előadást, az alkotók szeretettel ajánlják minden 6 év feletti nézőnek.

Játsszák:

Pilóta: Nagy Lázár József
A kis herceg: Pánczél Kata
Dramaturg: Gaál Anna
Zene: Szászi Petra
Díszlet- és bábtervezők: Maróthy Anna Zorka és Radetzky Anna
Bábkészítő és kellékmester: Radetzky Anna és Zayzon Ádám
Kivitelezés: Csüdöm Eszter, Nagy Nándor Zoltán, Radetzky Anna
Asztalosok: Molnár Tibor, Péterffy Csaba
Festő: Boda László
Szabók: László Attila (Jazz), Antal Mónika, Sipos Ferencz Malvin
Hangtechnikus: Szanday Csongor Fénytechnikus: Péter Előd
Kellékes: Vizoli Mónika Díszítő: Nagy Nándor Zoltán
Közönségszervező: Csüdöm Eszter
Plakátterv: Kónya Albert Attila
Rendező: Fodor Orsolya

A bábszínház fenntartója: Sepsiszentgyörgy Megyei Jogú Város Tanácsa

Támogatta a Bethlen Gábor Alap, megvalósult a Magyar Kormány támogatásával.

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.