Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Önarckép Bábbal - Bemutató a Cimboráknál2024. január 21-én, vasárnap 18 órától bemutatót tart a Cimborák Bábszínház társulata. Önarckép Bábbal címmel Pánczél Kata egyéni előadása látható a Cimborák stúdiótermében. Rendező: Palocsay Kisó Kata. Ajánlott életkor: 14+. Az előadásról érdeklődni, helyeket foglalni a 0755 335 400-as telefonszámon lehet (Csüdöm Eszter). Jegyár: 10 lej.

Kinyílik a doboz, a sötétben fények játszanak, a zene áthatja a doboz tartalmának létezését, miniatűr világok. Minden egy egységet alkot, mint egy „megszakíthatatlanul ívelő kontúrvonal”.

Lendületek és elcsendesedések.
Magány és félelem.
Szeretet és játékosság.
Derű és öröm.
Vágy a kimondásra. Vágy a találkozásra.

Anna Margit 20. századi magyar festőnő, aki egyedi stílussal, világmeglátással töltötte meg műveit. Gyakran jelentette ki, hogy őt a korstílusok, irányzatok nem érdeklik, hanem az ember foglalkoztatja, így saját maga is. Festményeinek egyik központi eleme tehát önmaga, mindaz, ami belül van. Így az Önarckép Bábbal című előadásunk nemcsak négy Anna Margit festményt kölcsönzött a festőnőtől (Múzsa, Halász, Baba, Figura madárral), hanem lelkiségét is. Világfelfogása, magánya, szeretete, az ember iránti érdeklődése beleszövődött koncepcióinkba.

A három báb megelevenedik és bepillantást nyújt érzelmi dimenzióiba. Az összekötő elem a Madaras lány, aki mindenkivel interakcióba szeretne lépni, még veled is, kedves néző.

Önarckép Bábbal - Bemutató a Cimboráknál

Az előadás 14 éves kortól ajánlott, felső korhatár nélkül.

Játssza és a bábokat készítette: Pánczél Kata
Rendező, mentor, alkotótárs: Palocsay Kisó Kata
Az előadás a BBTE Magyar Színházi Intézet keretein belül született.
A bábszínház fenntartója: Sepsiszentgyörgy Megyei Jogú Város Tanácsa

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.