Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Kezdődik az Üveghang Akadémia harmadik évadaA Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy folytatja Üveghang Akadémia zenei oktatás programját, február 8-án Sepsiszentgyörgyön, 18 órától az Árkosi Kulturális Központban. Visszatérő meghívott Zsoldos Dávid kulturális újságíró, a Papageno alapítója és az Üveghang Akadémia „nagykövete”, aki a Népzenei hatások a klasszikus zenei remekművekben címmel tart előadást, aki szerint a népzene már jóval Bartók és Kodály előtt is fontos ihletője volt a műzenének - azaz a komponált zenének -, együttélésük századokra nyúló, a zenei társadalmi funkcióival szorosan összefüggő történetét érdemes konkrét szerzőkön és hangzó példákon keresztül megismerni.

Zsoldos Dávid (HU) a Papageno alapító igazgatója zongoraművészként és zenetörténészként végzett a Zeneakadémián. A Magyar Zenei Tanács elnöke, az Európai Zenei Tanács és a Jeunesses Musicales International elnökségi tagja, nevéhez fűződik Magyarországon a Fidelio, a Klasszik Rádió és a Müpa Magazin megalapítása. Az International Classical Music Awards zsűritagja, számos jelentős magyarrszégi és nemzetközi kulturális és kommunikációs projekt közreműködője.

Jegyeket az előadás helyszínén 20 lejért vásárolhatóak.
Szervező: Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.