Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tamás Dénes könyvbemutatója a Bod Péter Megyei KönyvtárbanTamás Dénes sepsiszentgyörgyi próza- és esszéíró A tó című kisregényének bemutatójának lesz a helyszíne 2024. február 13-án, kedden 17 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron terme.

A rendezvényen a szerző beszélgetőtársa Láng Zsolt marosvásárhelyi író.

A marosvásárhelyi Lector Kiadónál 2023 végén megjelent könyv főszereplője egy hegyi tó. Főszereplők csak a regényekben és a filmekben vannak, a vándorló elbeszélő azonban most nem történetet akar mesélni, hanem a tájélményét szeretné szavakba ölteni. Olyasmit szeretne szavakkal művelni, amit a tájfestők tesznek az ecsetjükkel. Úgy közelíti meg szavakkal a tavat, vele a hegyet, a sziklákat, a fákat és a bokrokat, a felhőket és a levegőt, mint Cézanne.

A lehetetlent kísérelte meg, amikor a tájtapasztalat érzéki komplexitását és a velejáró agyi szikrázásokat írott művel próbálta visszaadni. A kísérlet sikerült: az olvasó előtt megjelenik egy nagyszerű „festmény”, hatalmas aktorrá lép elő a táj – más szóval a négy elem.

Tamás Dénes 1975-ben született Rétyen, a csíkszeredai Sapientia EMTE kommunikáció szakának tanára. Esszéivel, prózáival, kritikáival, verseivel rendszeresen jelen van a magyar irodalmi közléstérben. Eddig megjelent kötetei: Honfoglaló esszék, Komp-Press Kiadó, 2013; Minden Egész, Lector Kiadó, 2016; Az élő ház, Kalligram Kiadó, 2019; Rémegyszerű versek, Napkút Kiadó, 2020; Könyvjelzők, Lector Kiadó, 2020.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.