Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

3. Sepsi Jazz & Blues Fesztivál3. Sepsi Jazz & Blues Fesztivált, június 28-30 időszakban, a sepsiszentgyörgyi ’56-os emlékparkban szervezi meg a Sepsi Jazz & Blues Egyesület partnerségben Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával és a Kónya Ádám Művelődési Házzal, az AFCN és a MOL - Új Európa Alapítvány kiemelt támogatásával.

A rendezvény célkitűzése, az előző 2 kiadáshoz hasonlóan a jazz és blues zenei műfajok népszerűsítése élő zene által, romániai, magyarországi, németországi, olaszországi és amerikai előadók közreműködésével.

2024. június 28., péntek

18:00 – Blúz Bend [RO]

Romániai blues együttes, mely autentikus hangzással és lenyűgöző blues előadásokkal készül. Az „Blue Drops” című 5. albumukat kritikusok és zenekedvelők egyaránt elismerték, mint a romániai akusztikus blues egyik legkiemelkedőbb példáját.

19:30 – Snétberger Ferenc – Tony Lakatos [DE]

Snétberger Ferenc és Tony Lakatos duója különleges jazz és improvizációs elemekkel szórakoztatja a közönséget. Ferenc Snétberger, akit a világ egyik legkiemelkedőbb gitárosának tartanak, páratlan technikájával és érzékeny játékával hódítja meg a hallgatóságot.

21:00 – Harry Tavitian – Cserey Csaba [RO]

Harry Tavitian zongorista és Cserey Csaba bőgős duója különleges zenei világot teremt a jazz szerelmeseinek. Tavitian hosszú évek óta meghatározó alakja a román jazz életnek, Cserey Csaba pedig virtuóz bőgőjátékával teszi emlékezetessé a koncerteket.

2024. június 29., szombat

16:30 – Tóth Viktor Skylark Metropolitan [HU]

Tóth Viktor és a Skylark Metropolitan friss és dinamikus hangzásvilággal készül közönségük számára. Tóth Viktor szaxofonos és zeneszerző vezetésével a zenekar széles körű stílusokat ötvöz, amelyek a jazz és a világzene határait feszegetik.

18:00 – EWIVA feat. Lantos Zoltán [HU]

EWIVA és Lantos Zoltán együttese egyedi és lenyűgöző jazz kompozíciókat ad elő. Lantos Zoltán, viháncos és expresszív gitárjátékával emeli az előadások színvonalát, miközben az EWIVA egyedi hangzásvilágot teremt.

19:30 – Tariqua [HU]

A Tariqua zenekar vibráló energiával és sajátos hangzással varázsolja el a hallgatóságot. A zenekar tagjai virtuózok, akik a jazz és a funk elemeket ötvözik egy friss és dinamikus produkcióban.

21:00 – Robert Morbioli Trio [IT • USA]

Olasz-amerikai származású Robert Morbioli Trio egyedülálló blues élményt kínál. Robert Morbioli gitárosként és énekesként vezeti trióját, amely a blues hagyományait modern és izgalmas formában interpretálja.

2024. június 30., vasárnap

18:00 – Amphitiro [RO]

Az Amphitiro atmoszférikus hangzásvilággal és egyedi zenei összeállításokkal lép színpadra. Az együttes tagjai sokszínű zenei háttérrel rendelkeznek, és egyedi hangzásvilágukkal különleges atmoszférát teremtenek koncertjeiken.

19:30 – Berti Barbera – Nicu Patoi [RO]

Berti Barbera és Nicu Patoi duója humorral és virtuozitással telített akusztikus blues élményt nyújt. A két művész összjátéka szórakoztató és megható élményt kínál, amelyben a blues különleges színeivel festik meg zenéjüket.

21:00 – Sárosi Péter Azara feat. Tasi Nóra [RO]

Sárosi Péter Azara és Tasi Nóra modern jazz zenei világukkal és gazdag repertoárjukkal bűvölik el a közönséget. Sárosi Péter Azara zongorista és Tasi Nóra énekesnő összjátéka egyedi hangulatot teremt, melyben a jazz és a fusion elemek elegánsan keverednek.


A fesztiválra a belépők árai:
- a teljes árú napijegy 60 lejbe,
- a kedvezményes napijegy 30 lejbe (12 év feletti diákok és nyugdíjasok számára),
- a 3 napra a fesztivál bérlet pedi 120 lejbe kerül, melyeket hamarosan elővételben az www.eventim.ro honlapon és a Városi Kulturális Szervezőirodában, illetve a helyszínen lehet megvásárolni. Helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik a helyszínen.

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.