Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

rety 2014A Rétyen fűrészüzemet építő Holzindustrie Schweighofer és a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Hivatal álláspontja szerint „a beruházó nem tartozik felelősséggel a gyár területén kívüli tájrombolásért, a Rétyi Nyír természetvédelmi területet érintő károkért, a rönkszállítás során a megye úthálózatában, az út menti ingatlanokban keletkező károkért. Úgyszintén nem tartozik felelősséggel a megnövekedett nyersanyagigény miatt a megye erdőalapjának lepusztításáért”.

kommando 2013

ozsdola 2013

 

 

 

 

 

1. Az erdőkitermelés Réty község határán kívül történik.

2. A nyersanyaghiány miatt veszélybe kerülnek a székelyföldi faipari cégek.

3. A masszív erdőkitermelés okozta árvízveszély nem kizárólag Réty községet fogja érinteni, az árvízkárokat is közpénzből kell helyrehozni.

4. Az évi 800 ezer köbméter rönk szállításával, minimum 20 ezer teherautó fogja rongálni a megye úthálózatát. A megyei úthálózat károsodását is többnyire megyei közpénzekből kell majd javítani.

5. Az évi 20 ezer rönkszállítóval megnövekedő teherforgalom negatív hatással lesz az egész megye turisztikai tevékenységére, a letarolt erdők úgyszintén.

6. A megnövekedett teherszállítás és a fűrészüzem működése veszélyezteti a Rétyi Nyír természetvédelmi területet.

7. A fűrészüzem mellé tervezett hőerőmű az egész medence légterét szennyezni fogja, az itt keletkező évi 8000 tonna salak és hamu tárolása sem a helyi önkormányzat hatásköre.

8. A Réty mellett létesítendő fűrészüzem a 2007-ben 800 millió lej közpénzből létrehozott Óriáspince-tető, valamint a Háromszéki Magyarok Emlékhelye turisztikai fontosságát is veszélyezteti.

Civil Felelősség 2014 társadalmi csoport

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.