Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Bővebben ...Karácsony előtti héten a Tamási Áron Színház társulata minden este más előadással várja a közönséget, előadások előtt és azok szüneteiben pedig a színház előcsarnokában könyveket vásárolhatnak az érdeklődők a kolozsvári Koinónia Könyvkiadó többnyire kulturális könyvkínálatából.

Kedden az Ezredik éjszaka című mesejáték, szerdán az M Studio Mozgásszínház A per című előadása, csütörtökön László Miklós Illatszertár című darabja, mely a színház tavalyi szilveszteri produkciója volt, pénteken Mátray László Egy őrült naplója című egyéni műsora, szombaton a nagy sikerű Tesztoszteron című előadás, vasárnap pedig a Cimborák Bábszínház Betlehem című karácsonyi angyaljátéka várja a nézőket. A Betlehem december 24-én, hétfőn este is műsorra kerül, ez alkalommal angyalváró játszóház előzi meg, melyre kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel vár a színház bábtagozata.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...

2012. december 15.

December 15-én, szombaton este 19 órától újra Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel a marosvásárhelyi Yorick Stúdiószínház, ezúttal Kocsis István A Tér című monodrámájával, mely Bolyai János hitéről, küzdelméről és szerelmeiről szól. Bolyai János 1802 december 15-én született, tehát a sepsiszentgyörgyi vendégjáték alkalmával a Yorick Stúdió és a Tamási Áron Színház társulata napra pontosan ünnepli a géniusz születésének 210. évfordulóját.

Kocsis István monodrámáját Sebestyén Aba színművész előadásában láthatják az érdeklődők, szombaton este 19 órától a színház Új Stúdiójában. A produkció rendezője és dramaturgja Török Viola.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Tisztelt Elnök Úr!

Lezajlottak a parlamenti választások, és az RMDSZ ismét képviselethez jutott Románia parlamentjében, mi több kormányzati részvételre készül Bukarestben. Ez nagyon jó lehetőséget kínál Önöknek, hogy a választási kampányban tett ígéreteket valóra váltsák. Az Önök részvétele a kormányzásban a kétharmados többségű törvények elfogadásához szükséges. Engedje meg, hogy emlékeztessem, Székelyföld autonómia statútumának elfogadása egy ilyen kétharmados többséget igényel. Üdvözölve az RMDSZ választási eredményeit, a Székely Nemzeti Tanács nevében arra kérem Önöket, hogy tegyék kormányzati részvételük feltételévé Székelyföld területi autonómiáját.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2012. december 15-16.

Adventi gyertyafény, forralt bor, mézeskalács és kézművesek portékái várják immáron negyedik alkalommal megrendezett karácsonyi vásárunkon!
Az idén száz éves, patinás épület két szinten, több mint hetven vásárosnak, kézműves foglalkozásnak és házias büfének ad otthont.

Helyszín: A Székely Nemzeti Múzeum földszinti és emeleti termei
Időpont: 2012.december 15-16.
Nyitva tartás: 10-18 óráig
Megnyító: december 15-én 10.30-kor

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2012. december 11.

A Háromszéki Közösségi Alapítvány Ifjúbankárai (YouthBank csapata), december 20-án, 4 méteres Karácsonyfát állítanak fel Baróton, a Romtelecom épülete mögötti játszótéren.
A fa feldíszítéséhez, adományával bárki hozzájárulhat a Karácsonyi Vásár keretében egy jelképes karácsonyi dísz megvásárlásával, a Háromszéki Közösségi Alapítvány sátránál.
Az adománygyűjtő akcióra, december 15-én kerül sor a vásár keretében. Az adakozók névsorát megjelenítjük a karácsonyfa mellett felállított adománytáblán.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2012. december 11.

A Civilek Háromszékért Szövetség - CIVEK meghirdeti az Év Civil Szervezete díjat, amellyel a 2012-es évben a legeredményesebben tevékenykedő civil szervezetet jutalmazza.

A díj egy diplomából és egy képzőművészeti alkotásból áll, valamint hozzátartozik egy 1.000 lejes vásárlási utalvány is, amelyet a szervezet fogyóanyagokra vagy nyomdai szolgáltatásokra költhet.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2012. december 7. | Helyszín: Magma Kortárs Mű­vészeti Kiállítótér

Miklósi Dénes és Miklós Szilárd kolozsvári képzőművészek Miklósi vs. Miklós című kiállítása 2012. december 7-én 19 órakor nyílik a sepsiszentgyörgyi Magma Kortárs Mű­vészeti Kiállítótérben. 

0
0
0
s2sdefault

A Háromszéki Közösségi Alapítvány ifjúsági programjának keretében a YouthBank Sepsiszentgyörgy csapata koncertet szervez a Teinbe december 8-án 19:00 órai kezdettel.

Fellépők: Turn Back Time zenekar és utánna Free Jam Jazz Session!
Belépő: 5 Ron

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2012. december 6-án, 6 órakor kettős kiállításmegnyitóra kerül sor: Sepsiszentgyörgyön a Lábas Házban, valamint az Erzsébet Parkban beltéri és kültéri kiállítás nyílik Henning János fotográfus 50. születésnapja alkalmából.

A Lábas Házban bemutatásra kerülő munkákat Henning János saját kedvenceiből állította össze. A szabadtéri kiállítás célja a művészi fényképekkel ritkán találkozó közönség bevonása. Ez az összeállítás a spontán, street photography jegyében született.

0
0
0
s2sdefault

2012. december 2. a december 2-án 18 órától a Kónya Ádám Művelődési Házba kerül sor a Mácsafej zenekar Álmodj, kis galambom (Zajzoni Rab István emlékére) című lemezbemutató koncertjére

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Kárpát-medencei összefogás - Székelyföld autonómiájáért

A Székelyföldért Társaság felhívására 2012-ben is példaértékű kárpát-medencei összefogás jött létre az amatőr labdarúgó csapatok körében Székelyföld területi autonómiájának támogatására. A Kárpát-medence szerte megrendezett selejtezők során sportolók százai álltak ki jelenlétükkel az autonómia ügye mellett.

A 2012. december 1-2-án Diósdon, a DNS Sportközpontba szervezett III. Székelyföldért Labdarúgó Torna döntőjébe 26 csapat jutott be, de az autonómia ügye melletti kiállás tekintetében, a helyi selejtezőkön résztvevő valamennyi csapat jelképesen aranyérmet érdemel. A döntőbe jutott csapatok 9 székelyföldi, 11 magyarországi és egy-egy felvidéki, kárpátaljai és délvidéki településről érkeznek.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2012. november 28.

A Bod Péter Megyei Könyvtár, a szombathelyi Savaria University Press és a Háromszéki Mikes Közművelődési Egyesület szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával egyedi zenés-irodalmi eseményre került sor 2012. november 28-án, szerdán 19 órától Gábor Áron teremben és a könyvtr előterében, az Erzsébet Parkban.

A Nagy Versmondás című eseményen kb. 150 sepsiszentgyörgyi diák mondta el egyszerre a park lépcsősorán, Jordán Tamás magyarországi Kossuth-díjas színművész irányításával, Arany János Szondi két apródja című versét.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Indul a Háromszéki Közösségi Alapítvány ifjúsági programjának 2. kiadása. Ezúttal Sepsiszentgyörgy mellett Erdővidék is bekapcsolódik a hathónapos programba, az összesen 15 önkéntest számláló csapatok együttesen 3.000 euro értékben kívánnak gyűjteni december-február periódusban, 2.500 euro a szentgyörgyi és 500 euro az erdővidéki fiatalok terveinek megvalósítását szolgálja majd. A tavaly az OTP Bankkal elkezdett sikeres együttműködés továbbra is folytatódik, az OTP Bank felajánlotta továbbra is, hogy a fiatalok által gyűjtött összeget megduplázza. Ezt a Háromszéki Közösségi Alapítvánnyal megkötött szerződés rögzíti. Ennek megfelelően ha valaki 50 lejt kínál fel az ifjúsági alap javára, legyen az Baróton vagy Sepsiszentgyörgyön, az OTP támogatásának köszönhetően 100 lej kerül az alapba.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Több ezres tömeg gyűlt össze szombaton, november 24-én a sepsiszentgyörgyi Szabadság téren, ahol az Erdélyi Magyar Néppárt autonómiatüntetést szervezett Sánta Imre bikfalvi református lelkész, a Néppárt képviselőjelöltje kezdeményezésére.

 

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...A Háromszéki Közösségi Alapítvány indítja az ifjúsági programjának második kiadását, Youth Bank néven. Nemzetközi program égisze alatt, Sepsiszentgyörgy mellett most már Barót is bekapcsolódik, így a szentgyörgyi és erdõvidéki fiatalok közösen gyûjtenek egy ifjúsági alapba az elkövetkezõ három hónapban. Az alapot ifjúsági tervek megvalósítására fogják felhasználni. Az OTP Bank továbbra is fő támogatója a programnak, a begyűjtött összeget megduplázza.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...A Háromszéki Közösségi Alapítvány által a Háromszék újságos standoknál elhelyezett gyûjtõdobozokban közel 1.600 lej gyûlt Dani Kinga gyógyulására, amit továbbítottunk a családnak.

Felhívjuk a segíteni szándékozók figyelmét, hogy a gyûjtõakció folytatódik, a gyûjtõdobozokban továbbra is lehetõség van az adományok elhelyezésére, ezeket idõközönként összesítjük és továbbítjuk Dani Kingának.

(HKA hírszolgálat)

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Csütörtökön mutatták be az Erdélyi Magyar Néppárt háromszéki jelöltjei a november 24-ei, szombati autonómiatüntetés programját.

A felszólalók sorát 12 órakor a tüntetést kezdeményező Sánta Imre nyitja meg, majd Bíró Levente, a kézdiszéki Székely Nemzeti Tanács elnöke szól a jelenlévőkhöz. Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke után Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke szólal fel, őket követi Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke.

Sánta Imre közölte: a rendezvény nyitányául a 11 órától kezdődő Transylmania zenekar koncertje szolgál, miután a tüntetés maga a székely himnusz eléneklésével indul. Az esemény a magyar himnusz eléneklésével zárul.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2012. november 24.

2012. november 24-én, szombaton este háromnegyed tíztől a sepsiszentgyörgyi Huhuu Alkotóházban Espirítu de cajón cím alatt lehet belekóstolni az egyik legelterjedtebb karibi (afro-perui) ütős hangszer világába. Fellép Fodor Réka (cajón, tánc, vokál) és Asztalos Zsolt (cajón, vokál). A koncertet ütős buli követi Asztalos Zsolttal és Szabó Lehellel, mindenki hozhat magával ütős hangszert, mert alkalom nyílik a használatára.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2012. november 24.

Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum - Lovagterem
2012. november 24. - december 12.
Megnyitó: 2012. november 24., szombat, 18 óra

Az Erdélyi Művészeti Központot létrehozó adminisztratív döntések után elérkezett a szakmai bemutatkozás pillanata is: melyek a közgyűjtemény legfontosabb darabjai, milyen munkák érkeztek adományként, melyek a hangsúlyok, a fehér foltok ?

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...A Székely Nemzeti Tanács nevében üdvözlöm a Sepsiszentgyörgyre november 24-én 12 órától szervezett autonómiatüntetés gondolatát, személyesen a kezdeményező Sánta Imrét, a Székely Nemzeti Tanács küldöttét, és a szervezést vállaló Erdélyi Magyar Néppártot, és arra kérem Székelyföld autonómia iránt elkötelezett állampolgárait, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a megmozduláson, hozzanak magukkal zászlókat, autonómiát követelő feliratokat. Az eddig kiadott nyilatkozatok alapján megelégedéssel állapítjuk meg, hogy minden magyar politikai alakulat jelen lesz, és ez által a rendezvény messze túlmutat a választásokon és a kampányon.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.