Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Bővebben ...Derékba tört, valamint több méter magasságig barbár módon megcsonkított fák sora várja a bringázókat az Olt menti bicikliút egyik sepsiszentgyörgyi szakaszán.

A vízház (Vízmű) közelében, mintegy 150-200 méteren, ismeretlen tettesek megcsonkították az Olt folyó árvízvédelmi töltése - a kerítéssel leválasztott bicikli út – mentén sorakozó fehér fűzfák egy csoportját. A példátlan pusztításra – valószínűleg – a  bicikliút ezen szakaszának kivitelezése során került sor.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Hétvégén, ismerősökkel, egy rövid erdei sétára indultunk, célként a Honvéd-kút – Lóré puszta – Nádas-puszta környékét néztük ki. A „géppuskások emlékköve” fölötti erdőszélen éppen terepmotorosok túrták fel nemcsak az erdő csendjét, hanem a meredek erdős patakpartot is – sejtem - bizonygatva egymásnak, hogy „ki a nagyobb legény a gáton”.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Az ENSZ Közgyűlés határozatának köszönhetően 2013-tól minden évben március 21-én világszerte az erdők és fák jelentőségéről emlékeznek meg az emberek. 193 tagállam támogatásával ezt az időpontot jelölték ki az Erdők Nemzetközi Napjává.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...A Biróné pusztáját, úgy ahogy gyerekkorunk óta számon tarjuk, el kell felejtenünk. Az emberi tevékenység nyomán teljesen átalakult. A magasfeszültségű vezeték nyomvonalán, mindegy 15-25 méter széles „halálfolyosót” vágtak a város irányába, míg a puszta felső (nyugati) részén található cseretölgyest letermelté / kitermelték. Mondhatni, a beavatkozás nem szolgált ennek a város-közeli kirándulóhelynek, élettérnek az előnyére.

„A természet csodálata traumával vegyül. A táj többé nem üres szépség, hanem az emberi jelenlét elszenvedője is.” (Bordás Máté)

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Meglepődve olvastuk a Háromszék napilapban, s ezt megelőzően a más sajtó felületeken is, hogy Sepsiszentgyörgy polgármestere nyilatkozataiban azt sugallja, hogy a Honvéd-kút mellé elképzelt állatpark helyszínválasztása ellen felszólaló civilek, az egyeztetés ellenére léptek, nem tartva be az ígéretüket. [1] [2] [3]

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...

Am fost surprinși să citim în cotidianul Háromszék, și mai înainte și în alte organe de presă, că primarul din Sfântu Gheorghe, în declarațiile sale, sugerează că civilii care s-au opus înpotriva alegerii locatiei pentru parcul zoologic de lângă fântâna Honvéd, au acționat în pofida consultărilor, nerespectându-și promisiunea. [1] [2] [3] 

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2021 október 29-én előzetes óvást [1] iktattunk Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalában, melyben kértük a 2021/334. számú tanácshatározat visszavonását.

Ez a tanácshatározat rendelkezik a helyi fejlesztési program létrehozásáról oktatási és szabadidős céllal egy állatpark megvalósítása érdekében Sepsiszentgyörgy környezetvédelmi területén.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Tisztelt Címzettek!

2019. október 24-én több mint 1200 természetszerető sepsiszentgyörgyi személy petícióban kérte a város akkori vezetőit, „hogy a 284/2019-es tanácshatározattal elfogadott, szórakoztató, oktatási és sport célú helyi fejlesztési program helyszíne NE a Honvéd-kút melletti, legelőként nyilvántartott erdők legyenek.” Ugyanakkor javasoltuk „a város vezetőségének, hogy olyan beruházásokat hagyjanak jóvá, amelyek a zöldövezetek, az erdők megőrzését biztosítják és ezzel párhuzamosan fejlesztik a várost.

Két év elteltével, Sepsiszentgyörgy polgármesterének kezdeményezésére, ugyancsak a Honvéd-kút szomszédságában, a 2019-es Kalandpark projekt számára kinézett terület mellett – jókora átfedéssel az akkori fejlesztési tervnek kinézett területtel – egy újabb helyi fejlesztési terv részének nevezve, vadasparkot szeretnének létrehozni.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Stimați destinatari!

La data de 24 octombrie 2019, peste 1.200 de oameni iubitori de natură din Sfântu Gheorghe au adresat o petiție conducătorilor de atunci ai orașului „Noi, semnatarii prezentei petiții, cerem ca amplasamentul programului de dezvoltare locală cu scop sportiv, educativ și distractiv adoptat prin decizia 284/2019-a Consiliului local să NU fie pe pădurile înregistrate ca pășuni de lângă Fântâna Honvéd.

Totodată propunem conducerii orașului să aprobe investiții care asigură păstrarea zonelor verzi, a pădurilor și în paralel cu aceasta contribuie la dezvoltarea orașului. Luarea în considerare a punctelor de vedere ale comunității constituie unul dintre elementele-cheie ale statului de drept.
Cerem ca responsabilii cu deciziile în viața orașului să țină seama de acest aspect.

Doi ani mai târziu, la inițiativa primarului municipiului Sfântu Gheorghe, ca parte a unui nou plan de dezvoltare locală, este planificat să fie înființat un Parc zoologic lângă zona propusă pentru proiectul Parcului de Aventuri 2019, tot lângă fântâna Honvéd, cu o mare suprapunere cu zona propusă pentru planul de dezvoltare de la aceea vreme.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...A Honvéd-kút körüli erdők (Erős-oldal) és fás legelő (Nádas-puszta), 2020. október 3.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Sepsiszentgyörgy, Pacé-domb, 2020. szeptember 13.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...A Honvéd-kút körüli erdők (Erős-oldal) és fás legelők (Nádas-puszta) nyár végi csodái.
2020. szeptember 6.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2019. október 10-én és 11-én, 11 és 18 óra között, a Honvéd-kút melletti, legelőként nyilvántartott erdők természetes állapotának megőrzéséért indul aláírásgyűjtés.
Az aláírásgyűjtés helyszínei:
- Szabadság-tér, a Szent György szobor közelében,
- valamint a Sugás Áruház előtti tér, a Gr. Mikó Imre utca felőli bejárat közelében.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...

2019. szeptember 11-én, az 544-es törvény adta lehetőséggel élve közérdekű adatigénylést nyújtottam be [1] Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalához. Kértem, hogy tegyék lehetővé számomra a Honvéd-kút mellé tervezett Family Adventure Park projekt teljes dokumentációjának személyes áttanulmányozását.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Vajon a Rétyi Nyírben található védett kökörcsinpopuláció most, a virágzás időszakában, kibírja-e a több száz juhláb mindennapi taposását?

 

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...A Veresvíz tőzegláp Kovászna megye észak-keleti részén, a Nemere-hegységben, a Veresvíz-patak mentén 990-1030 m tengerszint feletti magasságban található védett terület.

 

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...

„A fák költemények, melyeket a Föld ír az égre...” (Kahlil Gibran)

 

Az ENSZ Közgyűlés határozatának köszönhetően 2013-tól minden évben március 21-én világszerte az erdők és fák jelentőségéről emlékeznek meg az emberek. 193 tagállam támogatásával ezt az időpontot jelölték ki az Erdők Nemzetközi Napjává.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2017. február 26. | Fotóriport

 

Háromszéken ritka természeti jelenség nyomait láthatták szombaton, illetve vasárnap a Debren-patak és az Olt folyó találkozási pontjáig sétáló sepsiszentgyörgyiek.

 

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2017. január 7. | Helyszín: Büdöskút

 

Nyílt napot tart a Szemerja–Görgő Közbirtokosság január 7-én, szombaton. A hagyományosnak számító, év eleji elnöki beszámolót megelőző terepszemlére ezúttal nemcsak a tagokat várják, hanem bárkit, akit érdekel az erdőgazdálkodás, és az előrejelzett ropogós fagyban is jólesne neki hasonló érdeklődésű emberekkel szalonnát sütni.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ... A Csomád–Bálványos Natura 2000 területen - Bálványosfürdő felett, a Grand Hotel Bálványos közelében - majdnem közvetlenül az út mellett található az Apor lányok feredője.

Az Apor lányok feredője – vagyis a Timsós-fürdők – kis területén nyolc különböző ásványvizet találunk. Apró, hamuszínű vagy fehéres források bugyognak itt, igazi világritkaságról van szó, hiszen ilyen források Európában sehol máshol nem találhatók.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.