Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Bővebben ...Meglepődve olvastuk a Háromszék napilapban, s ezt megelőzően a más sajtó felületeken is, hogy Sepsiszentgyörgy polgármestere nyilatkozataiban azt sugallja, hogy a Honvéd-kút mellé elképzelt állatpark helyszínválasztása ellen felszólaló civilek, az egyeztetés ellenére léptek, nem tartva be az ígéretüket. [1] [2] [3]

Bővebben ...

Am fost surprinși să citim în cotidianul Háromszék, și mai înainte și în alte organe de presă, că primarul din Sfântu Gheorghe, în declarațiile sale, sugerează că civilii care s-au opus înpotriva alegerii locatiei pentru parcul zoologic de lângă fântâna Honvéd, au acționat în pofida consultărilor, nerespectându-și promisiunea. [1] [2] [3] 

Bővebben ...2021 október 29-én előzetes óvást [1] iktattunk Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalában, melyben kértük a 2021/334. számú tanácshatározat visszavonását.

Ez a tanácshatározat rendelkezik a helyi fejlesztési program létrehozásáról oktatási és szabadidős céllal egy állatpark megvalósítása érdekében Sepsiszentgyörgy környezetvédelmi területén.

Bővebben ...Tisztelt Címzettek!

2019. október 24-én több mint 1200 természetszerető sepsiszentgyörgyi személy petícióban kérte a város akkori vezetőit, „hogy a 284/2019-es tanácshatározattal elfogadott, szórakoztató, oktatási és sport célú helyi fejlesztési program helyszíne NE a Honvéd-kút melletti, legelőként nyilvántartott erdők legyenek.” Ugyanakkor javasoltuk „a város vezetőségének, hogy olyan beruházásokat hagyjanak jóvá, amelyek a zöldövezetek, az erdők megőrzését biztosítják és ezzel párhuzamosan fejlesztik a várost.

Két év elteltével, Sepsiszentgyörgy polgármesterének kezdeményezésére, ugyancsak a Honvéd-kút szomszédságában, a 2019-es Kalandpark projekt számára kinézett terület mellett – jókora átfedéssel az akkori fejlesztési tervnek kinézett területtel – egy újabb helyi fejlesztési terv részének nevezve, vadasparkot szeretnének létrehozni.

Bővebben ...Stimați destinatari!

La data de 24 octombrie 2019, peste 1.200 de oameni iubitori de natură din Sfântu Gheorghe au adresat o petiție conducătorilor de atunci ai orașului „Noi, semnatarii prezentei petiții, cerem ca amplasamentul programului de dezvoltare locală cu scop sportiv, educativ și distractiv adoptat prin decizia 284/2019-a Consiliului local să NU fie pe pădurile înregistrate ca pășuni de lângă Fântâna Honvéd.

Totodată propunem conducerii orașului să aprobe investiții care asigură păstrarea zonelor verzi, a pădurilor și în paralel cu aceasta contribuie la dezvoltarea orașului. Luarea în considerare a punctelor de vedere ale comunității constituie unul dintre elementele-cheie ale statului de drept.
Cerem ca responsabilii cu deciziile în viața orașului să țină seama de acest aspect.

Doi ani mai târziu, la inițiativa primarului municipiului Sfântu Gheorghe, ca parte a unui nou plan de dezvoltare locală, este planificat să fie înființat un Parc zoologic lângă zona propusă pentru proiectul Parcului de Aventuri 2019, tot lângă fântâna Honvéd, cu o mare suprapunere cu zona propusă pentru planul de dezvoltare de la aceea vreme.

Bővebben ...A Honvéd-kút körüli erdők (Erős-oldal) és fás legelő (Nádas-puszta), 2020. október 3.

Bővebben ...Sepsiszentgyörgy, Pacé-domb, 2020. szeptember 13.

Bővebben ...A Honvéd-kút körüli erdők (Erős-oldal) és fás legelők (Nádas-puszta) nyár végi csodái.
2020. szeptember 6.

Bővebben ...2019. október 10-én és 11-én, 11 és 18 óra között, a Honvéd-kút melletti, legelőként nyilvántartott erdők természetes állapotának megőrzéséért indul aláírásgyűjtés.
Az aláírásgyűjtés helyszínei:
- Szabadság-tér, a Szent György szobor közelében,
- valamint a Sugás Áruház előtti tér, a Gr. Mikó Imre utca felőli bejárat közelében.

Bővebben ...

2019. szeptember 11-én, az 544-es törvény adta lehetőséggel élve közérdekű adatigénylést nyújtottam be [1] Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalához. Kértem, hogy tegyék lehetővé számomra a Honvéd-kút mellé tervezett Family Adventure Park projekt teljes dokumentációjának személyes áttanulmányozását.

Bővebben ...Vajon a Rétyi Nyírben található védett kökörcsinpopuláció most, a virágzás időszakában, kibírja-e a több száz juhláb mindennapi taposását?

 

Bővebben ...A Veresvíz tőzegláp Kovászna megye észak-keleti részén, a Nemere-hegységben, a Veresvíz-patak mentén 990-1030 m tengerszint feletti magasságban található védett terület.

 

Bővebben ...

„A fák költemények, melyeket a Föld ír az égre...” (Kahlil Gibran)

 

Az ENSZ Közgyűlés határozatának köszönhetően 2013-tól minden évben március 21-én világszerte az erdők és fák jelentőségéről emlékeznek meg az emberek. 193 tagállam támogatásával ezt az időpontot jelölték ki az Erdők Nemzetközi Napjává.

Bővebben ...2017. február 26. | Fotóriport

 

Háromszéken ritka természeti jelenség nyomait láthatták szombaton, illetve vasárnap a Debren-patak és az Olt folyó találkozási pontjáig sétáló sepsiszentgyörgyiek.

 

Bővebben ...2017. január 7. | Helyszín: Büdöskút

 

Nyílt napot tart a Szemerja–Görgő Közbirtokosság január 7-én, szombaton. A hagyományosnak számító, év eleji elnöki beszámolót megelőző terepszemlére ezúttal nemcsak a tagokat várják, hanem bárkit, akit érdekel az erdőgazdálkodás, és az előrejelzett ropogós fagyban is jólesne neki hasonló érdeklődésű emberekkel szalonnát sütni.

Bővebben ... A Csomád–Bálványos Natura 2000 területen - Bálványosfürdő felett, a Grand Hotel Bálványos közelében - majdnem közvetlenül az út mellett található az Apor lányok feredője.

Az Apor lányok feredője – vagyis a Timsós-fürdők – kis területén nyolc különböző ásványvizet találunk. Apró, hamuszínű vagy fehéres források bugyognak itt, igazi világritkaságról van szó, hiszen ilyen források Európában sehol máshol nem találhatók.

Bővebben ...2016. szeptember 18.

2016 szeptember közepén, a Vargyas-szoros Természetvédelmi Területén [1]  található sziklaszorost barangoltuk be. A szorost Vargyas felől közelítettük meg, és a patakmeder mentén, a homoródalmás felőli végéig jártuk be.

Bővebben ...2016. szeptember 13.

„ezek olyanok lehetnek, kik a jövendő aranyát a mára fénylő talmi rézért feláldozzák”  (Bedő Albert)

Döbbenten értesültem a covasnamedia.ro [1] internetes portálról, hogy a rétyi fenyővágóhíd üzemeltetője a Székely Mikó Kollégium partnereként, 2016. szeptember 12-én, éppen a sokat megélt kollégium falai között szervezte meg az Építsd meg álmaid iskoláját Schweighoferrel versenyt.

Bővebben ...2015. november 9.

Az ország egyik legnagyobb civil erdősítési akciójára 2015. november 14-én, a bukaresti  EcoAssist Egyesület szervezésében. Az erdősítési akcióra a „Plantăm fapte bune” („Jótetteket ültetünk..”) projekt égisze alatt került sor és nagyszámú önkéntes bevonására alapoz.

 Bővebben ...2015. október 20. / Kónya Ádám Művelődési Ház, Pinceklub

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában 2015. október 20-án, 18 órától, az Életfa környezetvédelmi klubban Terítéken a béka! címmek kerül sor beszélgetésre.

Beszélgetés a Rétyi Nyír Natura 2000-es terület békáiról és a békák védelmének lehetőségeiről meghívottainkkal Papucs Andrással és Barti Leventével a Természetvédelmi, Vidékfejlesztési és Hegyimentő Megyei Központ munkatársaival. Keveset beszélünk róla, pedig nálunk is divatos az illegális békacomb-vadászat. Hol szeretnénk látni a békákat, a természetben vagy a tányérunkon?

A belépés ingyenes.

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.