Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

csataterekHose2014. március 14.

Zenés drámajáték a 48-as szabadságharc emlékére

Az EMI kéthetes rendezvénysorozata a Pilvax a végéhez érkezett. Záró rendezvényünk egyben a leglátványosabb is az eddigiek közül. Március 14-én 18 órától a megyei könyvtár Gábor Áron termében kerül sor a Csataterek hőse, tömegek lelkesítője című zenés drámajátékra, amelyet a gidófalvi Cetz János Általános Iskola tanári kara és diákjai adnak elő. A háromnegyed órás előadás a 1848-49-es szabadságharc fontosabb háromszéki eseményeit jeleníti meg, mintegy negyven szereplővel. A drámajáték számára megválasztott helyszín is kiemelt fontosságú, hiszen 166 év után ismét felcsendülnek Gábor Áron híres szavai – „Lészen ágyú"- egy azon épületben, az egykori vármegyeházán.

Várunk mindenkit az ingyenes ünnepi előadásra, emlékezzünk közösen a 48-as hősökre! A rendezvénysorozatot Sepsiszentgyörgy Város Tanácsa támogatja, valamint partnerünk a Székely Mikó Kollégium diáktanácsa.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.