Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Bővebben ...Sepsiszentgyörgyön 2020. augusztus 6-tól, csütörtöktől kötelező a védőmaszk viselete egyes szabadtéri közterületeken.

A Helyi Készenléti Bizottság 19/2020-as számú döntése alapján augusztus 6-án reggel 8 órától Sepsiszentgyörgy területén minden 5 éven felüli személynek kötelező a védőmaszk viselete, úgy, hogy az orrot és a szájat is eltakarja, a zárt terekben és az alábbi szabadtéri közterületeken:

Bővebben ...A Turulmadár Ifjúsági Iroda fotó- és rövidfilmverseny sorozatot hirdet CHANGING VIEW címmel a 14 és 30 év közötti háromszéki fiatalok számára, azzal a céllal, hogy új perspektívákból, új megközelítésből jelenítsenek meg egy-egy adott témát. A több fordulós, képi és rövidfilmes feladatokat kéthetente kell teljesíteni.

Bővebben ...A kedvezőtlen időjárás miatt már egyszer elhalasztott szúnyogirtásra hétfő este és kedd reggel szintén nem kerülhetett sor Sepsiszentgyörgy területén. A Prázsmár környékén kialakult sűrű köd miatt a repülő nem tudott felszállni, ezért az akciót kedd estére (július 28.) és szerda reggelre napolták el.

Bővebben ...Gazdag és színes programkínálatot, neves meghívottakat és rendhagyó közösségi kezdeményezéseket ígér 2020-ra a Manus Őrkői Cigánytalálkozó. Az immár negyedik alkalommal sorra kerülő sepsiszentgyörgyi rendezvényt idén augusztus 24. és 30. közt szervezik meg, természetesen szigorúan megfelelve a járványhelyzet okán előírt korlátozó intézkedéseknek.

Bővebben ...A méhek védelme érdekében két időpontban kerül sor szúnyogirtásra

A nem megfelelő időjárási körülmények miatt korábban elhalasztott szúnyogirtásra jövő hét elején kerül sor Sepsiszentgyörgyön.

A méhtartó gazdák kérésére a hétfő esti, repülőből való permetezési akcióra 8 óra után kerül sor és egészen naplementéig tart. A későbbi kezdés miatt egy második időpontban is szükség lesz a permetezésre, ez kedden reggel 6 és 8 óra között történik.

Bővebben ...A romániai önkormányzati választások előtt szükséges újra leszögezni: Székelyföld önkormányzataira sokkal nagyobb felelősséget ró a székelység történelmi helyzete. A helyi gazdálkodás összetett és nehéz feladatain túl, nekik Székelyföld területi autonómiájáért is fel kell vállalniuk a küzdelmet. Ők a megválasztott, törvényes képviselői Székelyföld településeinek, és a régió történelmi helyzete, jelenlegi közigazgatási besorolása révén őket terheli a székelység jövőjének felelős alakítása. A választóknak ennek tudatában kell dönteniük, és ennek megfelelően kell megfogalmazniuk elvárásaikat.

Bővebben ...A Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával partnerségben újra megszervezi a Com’ON Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programot, melynek első kiadásában, 2019. szeptember és november között 27 kezdeményezés valósult meg, összesen 22 helyszínen, közel 3000 ember mozgósításával. A kezdeményezések megvalósításában mintegy 700 önkéntes fiatal vett részt.

Bővebben ...A csütörtöki ülésen a Kormány elfogadta azokat a műszaki és gazdasági mutatókat, amelyek a sepsiszentgyörgyi terelőút építésére vonatkoznak.  A projekt értelmében a terelőút 11,5 km hosszú, a munkálatok összértéke 355 millió lej.

„Minden nap közelebb kerülünk egy újabb nagy álmunk, tervünk megvalósításához, amely egy fejlettebb és élhetőbb város kialakításához járul hozzá." - nyilatkozta Antal Árpád polgármester.

Bővebben ...Budapest, 2020. július 17., péntek (MTI) - Folytatódhat szombaton a nemzeti régiókért elindított európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése - mondta a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Bővebben ...Mivel az elkövetkező napokra esőzést jeleznek, a sepsiszentgyörgyi szúnyogirtásra július 27-én, hétfőn kerül sor.

Figyelembe véve, hogy csütörtök este és a rá következő napokban esőzés várható Sepsiszentgyörgyön, a polgármesteri hivatala és a műveletet végző szakcég közös megegyezés alapján július 27-re halasztja az akciót.

Bővebben ...Brüsszel, 2020. július 14., kedd (MTI) - Az Európai Unió Tanácsa írásbeli eljárás keretében jóváhagyta az európai polgári kezdeményezésekhez szükséges aláírások összegyűjtésére, azok tagállami ellenőrzésére és igazolására vonatkozó határidők visszamenőleges meghosszabbítását tartalmazó európai bizottsági javaslatot.

Bővebben ...Sepsiszentgyörgy Önkormányzata értesíti a lakókat, hogy július 16-án, csütörtökön szúnyogirtásra kerül sor Sepsiszentgyörgy területén.
 
2020. július 16-án, csütörtökön este 18:00 és 24:00 óra között repülőgépből permeteznek a város egész területén és földi permetezéses módszerrel is irtják a szúnyogokat a patakmedrekben és parkokban.

Bővebben ...Budapest, 2020. július 9., csütörtök (MTI) - Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) aláírásgyűjtése - hívta fel a figyelmet az igazságügyi miniszter csütörtök este a Facebook-oldalán.

Varga Judit azt írta: az Európai Parlament plenáris ülése megszavazta az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó rendeletmódosítást. A módosítás - többi között - a SZNT nemzeti régiókról szóló kezdeményezését is érinti.

Bővebben ...Tisztelt Elnök Úr!

Május 14-én Önöktől azt kértük, hogy vizsgálják meg Klaus Iohannis román államelnök magyarság ellen uszító videóüzenetét, és vonják vissza a Nagy Károly-díj odaítélését szavatoló döntést, mivel a román államelnök méltatlan lett erre a kitüntetésre. Ön válaszlevelében azt állítja, hogy a román államelnök kijelentései nem irányultak a magyar kisebbség ellen, és e megnyilvánulását az alkotmány őrének szerepe indokolta.

Bővebben ...A belépés két turnusban történik, reggel és délután, egyidőben legtöbb 500 fő számára.

A Sepsi ReKreatív vezetősége az utolsó száz méteren tart az új strandszezon megkezdésének előkészületeivel Sepsiszentgyörgyön.

Bővebben ...Nem támadó és nem becsmérlő jellegű a romániai magyarságra nézve, amit Klaus Iohannis államelnök mondott 2020. április 29-ei videóüzenetében, melyben politikai ellenfelét a Szociáldemokrata Pártot (PSD) azzal vádolta meg, hogy míg a román kormány a koronavírus-járvánnyal küzd, addig ők a parlament titkos szobáiban azon dolgoznak, hogy Erdélyt átadják a magyaroknak. Ez a véleménye a Nemzetközi Nagy-Károly díj odaítéléséről döntő igazgatóságnak.

Bővebben ...Folyó év június 26-án Sepsiszentgyörgyön ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága. A megbeszélésen a széki elnökök és a polgári kezdeményezés feladatainak összehangolásáért felelős operatív bizottság tagjai is részt vettek.

Bővebben ...A Civilek Háromszékért Szövetség megújult tagsággal és új vezetőséggel folytatja tevékenységét, a háromszéki civil szervezetek ernyőszervezeteként. A leköszönő elnök, Bereczki Kinga a tegnapi gyűlést pontosan olyan fontosnak tartotta a CIVEK életében, mint a 14 évvel ezelőttit, amikor a szövetség megalakult. „50 év után az ember lelassul egy kicsit, elcsendesedik, mi pedig nem ezt a sorsot szánjuk a CIVEKnek. Sajátos feladata van, frissnek és lendületesnek kell maradnia!” - indokolta a szervezet frissítésének szükségességét.

Bővebben ...2020. június 24-én a CIVEK ünnepélyes keretek között átadta a civil díjakat közel ötven civil szervezeti képviselő, támogatottak és a média képviselői jelenlétében.

Bővebben ...Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a házasulandó párok figyelmét, hogy újra lehet szabadtéri esküvőket tartani a város magánterületein. Közterületen ez nem engedélyezett. 

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.