Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Bővebben ...Lezárult a 8. Székelyföldi Grafikai Biennálé nevezési szakasza. A rendezvény 14 éves fennállása óta idén jelentkezett a legtöbb alkotó a felhívásunkra. A kilenc hetes pályázati időtartam alatt 926 művész küldte el 2046 pályaművét a világ 68 országából. Elmondhatjuk, hogy a Székelyföldi Grafikai Biennálé világszinten számontartott szakmai megmérettetés, a részvételi szándék pedig presztízs értékű a művészek körében.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Marosvásárhely, 2024. március 10.

 

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...A Sepsiszéki Székely Tanács Sepsiszentgyörgyön a turulszobornál tartja megemlékező rendezvényét a székely szabadság napján, 2024. március 10-én, vasárnap 10 órától.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2024. március 1 – 10. között Egyiptomban turnézik az M Studio, Kenában és Kairóban mutatják be a LIFT produkciót.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...Előadással illetve az egykori és jelenlegi osonósok találkozójával ünnepli 31. születésnapját az Osonó Színházműhely. A társulatnak az 1993. február 3-i alapítása óta 187 tagja volt és az évek során összesen 23 előadás került bemutatásra, amelyből 6 koprodukcióként készült el thaiföldi, marokkói, budapesti, olaszországi és sepsiszentgyörgyi színházakkal.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...A 2023-as évre a Székely Nemzeti Tanács elnökének előterjesztésére, az Állandó Bizottság döntése alapján a Székely Nemzeti Múzeum részesül a Gábor Áron-díjban. Alapítása óta a székelység történelmi emlékezetének, kulturális kincseinek temploma a sepsiszentgyörgyi intézmény, és ezt tükrözi a műépítészet eszközeivel, a Kós Károly tervei alapján felépített múzeumépület.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2024. január 13-án, szombaton mutatták be Orbán Balázs Huszárvágás – A konnektivitás magyar stratégiája című kötetét a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Béla termében.

Az eseményen a szerzővel Farcádi Botond, a Háromszék napilap főszerkesztője beszélgetett.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...2024. március 10-én, a Székely Szabadság Napján a marosvásárhelyi nagygyűlésen fogadjunk el egy üzenetet Románia kormányának és parlamentjének címezve, amelyben a székely közösség tegye nyilvánvalóvá, hogy az autonómiastatútum gyorsított eljárással történő elutasítása a székelyföldi autonómiatörekvést nem zárta le. Láttuk, olvastuk a Törvényhozási Tanács ellenérveit, és ezek nem győztek meg minket. Egyetlen ellenérv sem tekinthető sem legitimnek, sem méltányosnak, de észszerűnek sem. Üzenjük meg: felkészülünk a hatodik beterjesztésre, és ennek támogatására minden törvényes eszközt meg fogunk ragadni romániai és nemzetközi szinten.

0
0
0
s2sdefault

Bővebben ...A Madéfalva nevével fémjelzett székely nemzeti ellenállás 260. évfordulójára gyűljünk össze az emlékmű körül, ahol a helyi önkormányzat hagyományosan megszervezi a megemlékezést. Gyűljünk össze Marosvásárhelyen is, ahol 2011 óta a Székely Nemzeti Tanács rendezvénye arra emlékeztet, hogy a Siculicidium véres lezárása volt a két évig tartó hősies küzdelemnek Európa legerősebb birodalmával szemben.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.