Sepsiszentgyörgy, 2019. március 28.

Bővebben ...Május folyamán három állomásos mini turnét szervez a Háromszék Táncegyüttes a Világhírű Redever című produkciójával. A kiszállássorozat keretében a baróti, a kézdivásárhelyi és a kézdiszentléleki érdeklődők is megnézhetik a népszerű gyerekelőadást. Ugyanakkor a hónap utolsó napjaiban útjára indul a Vágják az erdei utat… című folklórműsor is, illetve a pápalátogatás és pünkösdi búcsú közötti időszakban Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön is fellép a társulat a Mundruc és a Vágják az erdei utat… című produkciókkal.

Bővebben ...Úz-völgye, Magyar Honvédtemető
2019. május 12.
Fotók: © Toró Attila

Bővebben ...A szervezőktől független okok miatt elmarad a Sepsi Aréna mellé tervezett Vidámpark építése, a terepet mintegy száz oldtimer veszi birtokba.

A retroparádéra szombaton 9 és 16 óra között kerül sor.

Bővebben ...Örömmel és megelégedéssel tudatjuk, hogy az Európai Bizottság nyilvántartásba vette a Székely Nemzeti Tanács és külföldi szövetségesei által kezdeményezett, Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért elnevezésű polgári kezdeményezést. A Bizottságnak a luxemburgi uniós bíróság ítélete nyomán meghozott határozata május 7-én emelkedik jogerőre. Ettől kezdve gyűjtheti tehát a Székely Nemzeti Tanács és szövetségesei az aláírásokat annak érdekében, hogy uniós szintű jogszabály szülessen azon régiók kiemelt támogatásáról, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól.

Bővebben ...A Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola az Osonó Színházműhellyel közösen színjátszó találkozót szervez Sepsiszentgyörgyön, 2019. június 15-16-án. A Kovászna Megye Tanácsa által támogatott Színjátékosok 5. Találkozója nem versenyjellegű és diák valamint felnőtt csoportok bemutatkozásának ad teret abból a gondolatból kiindulva, hogy mindig voltak jádzó emberek, akik sírni és nevettetni akarták a közösségeiket, de csakis azért, hogy ezzel gyógyító energiákat sugározzanak feléjük.

A Szimpla Sepsiszentgyörgy a Kovászna Megyei Vérközponttal karöltve szervezi a negyedik kiadását a „Be someone's Hero! It's in your Blood!" kampánynak.
Szeretettel várnak mindenkit, aki hajlandó és kompatibilis véradásra csütörtökön, 2019. április 25-én 8:00 és 14:00 óra között. A vérvételt a Kovászna Megyei Vérközpont szakképzett személyzete hajtja végre.
Ez alkalommal helyi muzsikusaink is eljönnek zenei aláfestéssel kísérni az akciót.

Bővebben ...Az eredeti bemutató után fél évszázaddal a mozivásznon lesz látható Várkonyi Zoltán klasszikusa, a felújított Egri csillagok, amelyet nagyszombattól vetítenek a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban. „Fontosnak tartjuk a legújabb filmbemutatók mellett egy-egy klasszikus filmalkotás újra műsorra tűzését is” - nyilatkozta Lázár-Prezsmer Endre programfelelős.

Bővebben ...Sepsiszentgyörgy, 2019. április 24 - május 5.

 

Bővebben ...A GAL Sepsi Egyesület partnerségben a Máltai Szeretetszolgálattal, az Amenkha Egyesülettel, Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával, a Tega Rt-vel és a Woodview Movement nevű civil kezdeményezéssel, április 12-13 között az őrkői kőbánya környékén szelektív hulladékgyűjtést szervezett. A „Cleanup 1" elnevezésű esemény derékhadát alkotó helybéliek, az őrkőieken túl a helyszínen több tucat önkéntes is bekapcsolódott a közmunkába.

Bővebben ...Jól érzi magát „házon kívül” a Bod Péter Megyei Könyvtár: a Szent György Napokra szervezett összes saját rendezvényét a város különböző helyszínein tartja, mégpedig gyorsított menetben. Annak ellenére, hogy a legtöbb magyarországi szerzőt helyben tartja a budapesti könyvfesztivál, az ortodox húsvét utáni részében minden napra jut egy esemény, amelyekre, a szervezők meggyőződése szerint, érdemes lesz időt szánni a majálisozó napokban és környékükön.

 

Bővebben ...Jól ismert helyszínnel, ám egészen új koncepcióval és tartalommal rajtol az idei Szent György Napok hétvégéjén újdonságként berobbanó SzimPlatz. Elképzelésükről és a programkínálatról az ötletgazda, Józsi Győző és a Szent György Napok szervezőcsapata tartott  sajtótájékoztatót április 11-én, csütörtökön a Szimplában.

Bővebben ...A Tamási Áron Színház Rajtammaradt télikabát című Cseh Tamás estje is vendégszerepel a budapesti Thália Színházban rendezett Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén. Az ötnapos rendezvényen összesen nyolc kortárs és klasszikus produkciót láthat majd a közönség.

Bővebben ...A sepsiszentgyörgyi Multitrans gyakoribb követési időkkel indít járatokat a Sepsi Arénához és Sugásfürdőre a Szent György Napok alatt.

A Sepsi Arénához az 5-ös autóbusz jár, amely a Gólya utcai végállomásról indul, és az 1-es járat megállóit érintve, a vonatállomásról halad tovább a Sepsi Arénához. A járatnak tíz megállóhelye van: Gólya utca, Szabó Kati Sportcsarnok, Domb utca, Tervezőintézet, Lábasház, Református templom/BRD, Strand utca, Vasútállomás, Kaufland és Sepsi Aréna.

Bővebben ...Az M Studio április folyamán négy újabb helyszínen tart vendégjátékot a Fehér Ferenc rendezésében készült Lift - boys will be boys c. produkcióval, a nagy sikerű előadást Kolozsváron, Budapesten, Újvidéken és Temesváron mutatják be.

Bővebben ...Olyan aktív, lelkes és segítőkész fiatalok jelentkezését várjuk, akik szívesen vennének részt a városnapok önkéntes programjában! Ha szeretsz ismerkedni és barátokat szerezni, illetve kipróbálnád magad a szervezésben, akkor ez a felhívás neked szól! Értékes tapasztalatokkal és felejthetetlen élményekkel fogsz gazdagodni!

Bővebben ...Az előző évek során kialakult szokás szerint, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a Szent György Napok keretében, idén is felköszönti az arany- és gyémántlakodalmukat ünneplő házaspárokat.

Bővebben ...Szolgáltatók jelentkezését várják a Szent György-napi vásárra, a vidámparkra, és zajlik a jelentkezés a kézműves vásárra is.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Tega Rt. szolgáltatók jelentkezését várja a Szent György-napi vásárra, illetve a Sepsi Aréna melletti parkolóban, ugyanebben a periódusban működő Vidámparkhoz. Ugyanakkor tovább folyik a jelentkezés a kézműves vásárra is.

Bővebben ...2019. április 6. és 8. között a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával Mikolán, Egriben és Lázáriban lesz látható a Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista előadás. A turné a szatmárnémeti Progress Art partneri együttműködésével jött létre és célja, hogy olyan települések felnőtt- és diákközösségeihez jusson el az előadás, akik számára a színház megtapasztalása nehézséget okoz a szociális, gazdasági vagy földrajzi helyzetük miatt.

Bővebben ...A GAL Sepsi Egyesület és partnerszervezetei szemétgyűjtő akciósorozatot indítanak Sepsiszentgyörgy külterületein. A takarítás első, áprilisi felvonására - a WoodView Movement „Kőbánya Cleanup 1" civil kezdeményezés mögé állva - a néhai őrkői kőbánya és közvetlen környékén fog sor kerülni, április 12-13. között. Az akción részt vesznek az őrkői lakosok is és szeretettel várnak minden segíteni vágyó városlakót.

Bővebben ...Titokzatos feliratot találtak hétfő reggel Sepsiszentgyörgy Főterén. A piros színnel, valószínűleg rúna ábécével írt szöveg két részből áll, amelyeket egy-egy zöld színű, sárkányra emlékeztető rajz zár le.

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom