Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A magyarországi árvízkárosultak segélyezése céljából az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, a Magyar Ifjúsági Tanács, az Erdélyi Magyar Ifjak és a Gondviselés Segélyszervezet a Nemzeti Összetartozás Napján szervezetközi együttműködést hozott létre. Kezdeményezésünkhöz további szervezetek csatlakoztak.

 

Az elmúlt hetekben gyorssegélyezéssel, pénzbeli és természetbeni adományokkal, önkéntesek munkájával sikerült segítenünk rászoruló nemzettársainkon. Az aranyosszéki Várfalván ma egyhetes gyermektábor kezdődik, amelyben anyaországi árvízkárosult fiatalok együtt táboroznak erdélyi társaikkal. A 100 fős részvételű tábort augusztusban újabb hasonló jellegű követi Székelykeresztúron. Eddigi segélyezési tevékenységünkről a www.gondviseles.org honlapon olvasható összefoglaló.

Köztudott, hogy a közelmúltban Erdélyben is árvizek pusztítottak, amelyek Magyarlapádtól Udvarhelyszékig, Felcsíktól Háromszékig sok településen okoztak tetemes károkat. Az erdővidéki Bölönben bekövetkezett tegnapi árvíz sajnos nem csak óriási anyagi rombolással járt, hanem halálos áldozatot is követelt.

Szervezeteink emberi és anyagi erőforrásait az erdélyi árvizek nyomán ismételten mozgósítottuk, hogy lehetőségeink szerint segítsünk az árvízkárosultakon. Saját erőforrásaink már nem elégségesek a további segélyezéshez, ezért felhívással fordulunk mindazokhoz, akik valamilyen formában szeretnének bekapcsolódni jótékonysági tevékenységünkbe.

Adományszervezési akcióinkkal pénzsegélyeket gyűjtünk, továbbá hasznos természetbeni adományok (pl. épületanyag) felajánlását is várjuk. A rendelkezésünkre bocsátott anyagi javak maradéktalan célba juttatását biztosítjuk.

A segélyezési terveinkről és a felajánlások részleteiről a 0721267596-os telefonszámon (Szabó László), valamint az elektronikus postafiókkal állunk az érdeklődők rendelkezésére.

A pénzbeli felajánlások fogadására a Gondviselés Segélyszervezet kizárólagosan e célra nyitott és elkülönítve, közös felügyelet alatt kezelendő bankszámláit* használjuk.

Kolozsvár, 2010. július 19.

EMNT, MIT, EMI, Gondviselés Segélyszervezet, Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet, Civitas Alapítvány, Lókodi Ifjúsági Alapítvány

Bankszámla-adatok:

– bankszámla-tulajdonos: Gondviselés Segélyszervezet (románul: Asociaţia Gondviselés Segélyszervezet); adószám: 23481515;

– számlavezető pénzintézet (románul): Banca Transilvania Sucursala Cluj-Napoca; Swift-kód: BTRLRO22;

– számlaszámok:

RON: RO92BTRL01301205I2145400;

HUF: RO83BTRL01312205I2145400;

EUR: RO19BTRL01304205I2145400;

USD: RO03BTRL01302205I2145400

 

Kapcsolódó cikkek:  Sepsiszentgyörgyi fiatalok segédkeztek az árvízsújtotta Bölön községben

 

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.