Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A Tamási Áron Színház és az M Studio 2020 októberi játékrendjeImmár a második bemutatót láthatja a közönség: az ’56-os emlékparkban színpadra vitt VII. Olivér után október 9-én és 10-én a Radu Afrim által írt és rendezett Amikor telihold ragyog a turkáló felett című produkciónkat mutatja be társulat a Nagyteremben színpadra épített nézőtér előtt. Az előadás június és július folyamán készült, mialatt a társulat a Múzeumkertben játszotta a szabadtéri előadásokat, és a járványügyi korlátozások miatt benti előadás megtartására még nem volt lehetőség.

Az új bemutató mellett ismét műsorra kerülnek azon előadások, amelyeket a megszorítások miatt nem volt lehetőség játszani. Mivel a társulat egyelőre csak kis létszámú közönség előtt tud játszani, minden előadás többször van műsorra tűzve.

Virtuális megnyitóra kerül sor a G6 6. Székelyföldi Grafikai BiennálénA globálisan elterjedt koronavírus-járványra való tekintettel a szervezőknek módosítaniuk kellett a 2020-as biennálé szervezésén. A járványhelyzet sajnálatos módon a G6 rendezvényeinek lebonyolítását is negatívan érintette, ennek eredményeként idén elmaradnak az előző években megszokott kiállításmegnyitók, a kísérőrendezvények és a díjátadó gála.

Idén virtuális térbe költözik a 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé kiállításmegnyitója. Ez alkalmmal az érdeklődők a G6 Facebook oldalán (https://www.facebook.com/grafikaiszemle) 2020. október 10-én, 18 órától követhetik majd a megnyitóra készült kisfilmet.

Gombanap a Székely Nemzeti MúzeumbanA László Kálmán Gombászegyesület és a Székely Nemzeti Múzeum szervezésében október 3-án, szombaton hagyományos gombanapot tartanak, melyre szeretettel várnak minden természetkedvelő családot. Az idei téma: a csiperkék (Agaricaceae).

 

A Hármasfonat – Tánccal átszőtt életek című dokumentumfilm vetítésével zárul a KultúrParkSzeptember végén becsukja kapuit a KultúrPark, az események sorát méltóképpen zárja egy nemrégiben elkészült dokumentumfilm bemutatója.

A három hónapos rendezvénysorozat 21 filmvetítéssel, 11 koncerttel és 2 néptáncelőadással örvendeztette meg a kultúrára vágyó közönséget. Az események zöme teltházas volt, hála a színvonalas produkcióknak, a kellemes, családias helyszínnek, a kedvező időjárásnak és a wunderBar frissítőinek. Az ‘56-os emlékpark kitűnő helyszínként szolgált a „vendégelőadások” számára is, az érdeklődők itt tekinthették meg a Cimborák Bábszínház, a Tamási Áron Színház, az Andrei Mureșanu Színház, valamint a Háromszék Táncegyüttes előadásait is.

Haromszek Tancegyuttes Tancsetany 2020Ivácson László rendezésében készül társulatunk legújabb előadása. A Táncsétány című produkció premierjére október 1-én és 2-án kerül sor.

Sepsiszentgyörgy, Művész MoziPénztár nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 15-21 óra között, tel.: 0787526102
Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor u. 10. sz.
www.arta.cityplex.ro

 

In memoriam Bartók Béla - villámcsődület Sepsiszentgyörgyön2020. szeptember 24-én, csütörtökön 16 órai kezdettel a Keresztes Ház kertjében, a Magyar Kulturális Intézet Sepsiszentgyörgy villámcsődületet szervez Bartók Béla emlékére a világ számos pontján működő Magyar Kulturális Intézetekkel együttműködve.

Az alkalomra egy különleges Viráginstalláció születik, Szabó Anna Réka tervei alapján a Pure Deko közreműködésével. Mialatt a Ségercz Trió Bartók jazz improvizációkat ad elő Szokolay Balázs Dongó, Molnár Bálint és Ségerc Ferenc közreműködésével.

Luiza Zan és a Jazzpar Trio a KultúrParkbanHárom hónap alatt számos kulturális élményben lehetett része a sepsiszentgyörgyi közönségnek a KultúrParkban, viszont lassan a rendezvénysorozat végéhez érkezünk. Két esemény azonban még mindig hátra van, sor kerül egy zárókoncertre, illetve szeptember 28-án még egy meglepetéssel is készülnek a szervezők.

A KultúrPark utolsó zenei produkciójára szeptember 24-én, 18 órától kerül sor. Ezúttal a jazz-zene rajongóinak kedveskednek a szervezők, ugyanis az ’56-os emlékparkban felállított színpadon ezúttal Luiza Zan és a Jazzpar Trio koncertje fogja elkápráztatni a közönséget.

Székely Árpád: A történeti ErdélySzékely Árpád: A történeti Erdély című kötetének vetítéssel egybekötött bemutatójára szeptember 22-én, kedden, 18 órakor kerül sor a Vadon Egyesület szervezésében a Székelyföldi Vadászati Kiállítás előadótermében (Bene-ház, Gróf Mikó Imre u. 11 szám).

Sepsiszentgyörgy, Művész MoziPénztár nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 15-21 óra között, tel.: 0787526102
Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor u. 10. sz.
www.arta.cityplex.ro

 

Retusált Erdély – Tájképek és képzettársítások csoportos kiállítás a Magmában2020. szeptember 17-én, csütörtökön 19 óra kezdettel a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben kerül sor a Retusált Erdély – Tájképek és képzettársítások csoportos kiállítás megnyitójára.

Résztvevő művészek: Garda Aladár, Anca Benera & Arnold Estefan, Fekete Zsolt, Elekes Károly, Kovács Lehel, Mircea Nicolae, Radu Băieș, Kisspál Szabolcs.

Kurátorok: Daniela Duca & Major-Kremer Virág.

A kiállítás 2020. október 25-ig látogatható, hétfő és ünnepnapok kivételével, naponta 11-19 óra között.

Többsincs – a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének éves tárlataTöbbsincs címmel kiállítás nyílik szeptember 22-én 18 órakor a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének (SZMÚE) 2020. évi fotóiból a sepsiszentgyörgyi Tein teaházban.

A tárlaton Huszár Szilamér, Kátai Edit, Klárik LorándSzekeres Attila István és Toró Attila erdővidéki és orbaiszéki kirándulások alkalmából készített fotói tekinthetők meg.

No Sugar koncert a sepsiszentgyörgyi KultúrParkbanÜtős koncerttel folytatódik a KultúrPark rendezvénysorozat, ugyanis szeptember 18-án, 18 órától a No Sugar zenekar csap a húrok közé. A rock és pop zene kedvelőinek nagy örömére egy igazán színvonalas erdélyi zenekar fog koncertezni az ‘56-os emlékparkban elhelyezett színpadon.

„Destin(s)” – új bemutató szeptemberben az „Andrei Mureșanu” Színháznál2020. szeptember 27-én, vasárnap az „Andrei Mureșanu” Színház új bemutatóval várja közönségét, Fatma Mohamed és Elena Popa előadásában, Destin(s) címmel.

Az előadás a színpadra visszatérés vágyából született, egy hosszú tétlenségre kényszerített időszak után. A két színésznő, különböző gyakorlatok végzése során, rájött, hogy a mozgásgyakorlatok végzése során egy koherens téma konkretizálódik, egy performance, amely a Sors(ok) tematikája körül sűrűsödik.

Sepsiszentgyörgy, Művész MoziPénztár nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 15-21 óra között, tel.: 0787526102
Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor u. 10. sz.
www.arta.cityplex.ro

 

Tamási Áron Színház – VII. Olivér-bemutató az ’56-os emlékparkban / Fotó Barabás ZsoltAz előzőleg meghirdetett 2020. szeptember 12-e helyett technikai okok miatt szeptember 15-én kerül sor a Tamási Áron Színház új évadának legelső bemutatójára: a Szerb Antal VII. Olivér című regénye alapján készülő előadást Zakariás Zalán rendezi az ’56-os emlékparkban.

Művész Mozi SepsiszentgyörgyHat hónapi zárvatartás után, szeptember 11-én, pénteken, ismét kinyitjuk a Művész mozi ajtait és ezáltal újra szeretnénk moziélményt nyújtani nézőinknek, a kötelező egészségügyi szabályok betartása mellett.

Népzene és néptánc a KultúrPark színpadánA KultúrPark szeptemberi programjából sem maradhat ki a népzene és néptánc. Ezen a héten egy fergeteges produkcióval folyatjuk a rendezvénysorozatot, a Tőkés család közös előadást mutat be a Heveder zenekarral karöltve. Az eseményre szeptember 11-én, pénteken 18 órától kerül sor az ‘56-os emlékparkban.

A Floating Cinema & Theater az árkosi Szentkereszty kastély kerjében2020. szeptember 4-én, pénteken rajtol egy új és merész kulturális projekt, gróf Elemér Jankovich-Bésán, az árkosi Szentkereszty kastély tulajdonosa és Popa Anna-Mária az „Andrei Mureșanu” Színház igazgatónőjének kezdeményezésében. A Floating Cinema & Theater rendezvénysorozat célja az árkosi Szentkereszty-kastélyt újra belevonni a kulturális körforgásba.

Az M Studio szeptemberben is házhoz viszi a PYRO-tA PYRO c. tűzzsonglőr show-val kezdi a szeptembert az M Studio társulata. A hónap első felében Sepsiszentgyörgyön és környékén játsszák a produkciót, szeptember végén Kolozs megyei kis településekre látogatnak el, a Shoshin Színházi Egyesület partnereként.

Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.