Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A buták versenye – Cimborák BábszínházA Cimborák Bábszínház A buták versenye című szabadtéri előadása megtekinthető július 9-én, csütörtökön 18 órától, július 10-én, pénteken 11 órától és július 12-én, vasárnap 18 órától.

A 6 év fölötti nézőknek ajánlott előadás jövő héten is látható lesz július 16-án, csütörtökön 18 órától, július 17-én, pénteken 11 órától és július 18-án, szombaton 11 órától.

KultúrPark és Outdoor Cinema az `56-os emlékparkbanJúliusban indul a KultúrPark rendezvénysorozat, amely heti rendszerességgel az `56-os emlékparkban (Kónya Ádám Művelődési Ház udvarában) biztosít kulturális kikapcsolódási lehetőséget a nyári esték során. Koncertek és előadások mellett szabadtéri filmvetítésektől lesznek mozgalmasak a hétvégék.

Miklóssy Mária festészeti és grafikai kiállítása a Lábas Házban  Miklóssy Mária festőművész Emlékkiállítás című festészeti és grafikai kiállítására kerül sor Sepsiszentgyörgyön a Lábas Házban.

Szabadtéri filmvetítések SepsiszentgyörgyönÚjra lesznek szabadtéri filmvetítések Sepsiszentgyörgyön!

Utoljára rendszeresen 6 évvel ezelőtt voltak ilyen jellegű vetítések az Erzsébet park Pavilonjánál, melyek nagy érdeklődésre tartottak számot!

A Tamási Áron Színház július folyamán is folytatja a szabadtéri előadás-sorozatát a Múzeumkertben.A Tamási Áron Színház július folyamán is folytatja a szabadtéri előadás-sorozatát a Múzeumkertben.

A Háromszék Táncegyüttes júliusban is folytatja szabadtéri előadásait.A Háromszék Táncegyüttes júliusban is folytatja szabadtéri előadásait

Rézhúron c. produkcióját a Székely Nemzeti Múzeum kertjében adja elő a következő napokon:

  • Július 4. szombat: 18 és 20 óra
    - Esőnap: július 5. vasárnap: 18 és 20 óra
  • Július 10. péntek:  19 óra
    - Esőnap: július 11. szombat: 19 óra

Szabadtéri tűz show-t mutat be az M StudioHázhoz viszi az M Studio a minőségi szórakozást: különleges tűzzsonglőr produkcióra készül a társulat, melyet június 26. – július 14. között, Sepsiszentgyörgy különböző negyedeiben, terein mutat majd be.

PYRO címmel készül az M Studio új, szabadtéri produkciója. A társulat, cirkuszi hagyományokból inspirálódva, egy különleges és látványos tűzzsonglőr előadással készül, melyet sepsiszentgyörgyi negyedekben, „házhoz” visz a társulat. A helyszínek között a Főtér, az állomás negyed, a Penny Market parkolója vagy a Sugás Áruház mögötti játszótér is szerepel. A produkciót összesen tíz helyszínen játsszák 21:30-tól, időtartama 20 perc.

Díjátadó – az Év Civil Szervezete és Év Önkéntese2020. június 24-én szerdán 14.00 órakor, Sepsiszentgyörgyön, a Sugás Kertben kerül sor a Civilek Háromszékért Szövetség szervezésében a Civil LEG-ek, az Év Civil Szervezete és Év Önkéntese díjak átadására.

„Pro patria et libertate” – II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemmé választásának emlékére 1704-2019Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Lábas Ház és a Balassi Intézet MKK- Sepsiszentgyörgy szervezésében kerül sor 2020. június 23-án, kedden, 17 órakor a Lábas Házba a „Pro patria et libertate” – II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemmé választásának emlékére 1704-2019 című kiállítás megnyitójára.

Kürtös-történeti tárlat a Zenepavilonban2020. június 19-én, pénteken 16 órakor, a Erzsébet Park Zenepavilonjában kerül sor a Kürtös-történeti tárlat dióhéjban – eseményére.

Cimborák Bábszínház – A buták versenyeA Cimborák Bábszínház A buták versenye című szabadtéri előadását 6 év fölötti nézőinek játssza június 18-án, csütörtökön 11 órától, június 20-án, szombaton 11 órától és június 21-én, vasárnap 18 órától a sepsiszentgyörgyi 56-os parkban (a Kónya Ádám Művelődési Ház és a Plugor Sándor Művészeti Líceum közös gondozásában lévő terület). Jegyváltással, helyszínnel és az előadásokkal kapcsolatos információkat a 0755 335400 telefonszámon, Csüdöm Eszternél lehet igényelni.

Háromszék Táncegyüttes - Két kezem forgatta, szívem táncoltatta2020. június 22-én, hétfőn a Háromszék Táncegyüttes rendhagyó módon áll közönség elé.

Rézhúron c. szabadtéri előadását a Székely Nemzeti Múzeum kertjében adja elő 18, illetve 20 órától.

Látogatható Cséfalvay András Jövőnk a sivatagban című kiállítás a MagmábanA MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben újra látogatható a Cséfalvay András Jövőnk a sivatagban című, 2020. február 7-én Szalai Borbála által videó üzeneten keresztül megnyitott kiállítása.

Virtuális néptánctalálkozó - Perkő Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozója2020. június 13 és 14-én a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és a kézdiszentléleki Polgármesteri Hivatal közös szervezésében évről-évre megrendezésre kerülő Perkő Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozója virtuális térbe költözik.

Június 19-ig látogatható a Történelmi Zászlósor kiállítás a LábasházbanEredeti formájukba visszaállított magyar történelmi zászlókból rendezett be kiállítást a sepsiszentgyörgyi Lábasházban a Balassi Intézet – Magyarország Kulturális Központjának sepsiszentgyörgyi fiókja.

A nemzeti ünnepünk napjára tervezett megnyitójára, a koronavírus járvány terjedése által okozott kényszerhelyzetben, csak a virtuális térben kerülhetett sor. Immár a nagyközönség számára is látogatható, ezúttal a járványügyi intézkedések betartásával látogatható: 2020. június 11. és 19. között, hétfőtől péntekig, 8-16 óráig.

újra látogatható Sipos László festőművész kiállításaaz Erdélyi Művészeti Központban2020. június 9-től újra látogatható Sipos László festőművész kiállítása az Erdélyi Művészeti Központban.

A kiállítás június 9. és július 3. között, keddtől péntekig, 10-17 óráig, szombaton 10-18 óráig lesz megtekinthető.

Újra látogatható Soó Zöld Margit grafikusművész kiállítása az Erdélyi Művészeti Központban2020. június 9-től újra látogatható Soó Zöld Margit grafikusművész kiállítása az Erdélyi Művészeti Központban.

A kiállítás június 9. és július 3. között, keddtől péntekig, 10-17 óráig, szombaton 10-18 óráig lesz megtekinthető.

 

TASZ Muzeumkerti estek SepsiszentgyörgyA Tamási Áron Színház történetében először kerül sor nyári előadás-sorozat létrehozására, melynek helyszíne június 6-tól a Székely Nemzeti Múzeum kertje lesz.

Trianoni megemlékezés Sepsiszentgyörgyön | 2020. június 4.Sepsiszentgyörgyi megemlékezés a trianoni diktátum 100. évfordulóján.
2020. június 4.

Százlábú Néptáncegyüttes | fotó Vargyasi LeventeKovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ 2020. június 4-én (csütörtökön) 20 órától a sepsiszentgyörgyi Százlábú Néptáncegyüttes 2016-ban tartott jubileumi ünnepségét eleveníti fel az intézmény Facebook oldalán (https://www.facebook.com/cultcov.ro). A mára már a megye legnagyobb közösségépítő-néptáncos mozgalmává alakult tánccsoport az új generációkkal: a Százlábacskákkal és az Aprólábakkal együtt közel 160 tagot számlál.

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.