Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2020. október 20. és november 17. között bezárnak a színházak, a mozik, a múzeumok, a játéktermek, a sport- és fitnesz termek, az éttermek és a kávézók belső terei, tilos előadások és koncertek szervezése. >>>

Befejezett jövő #1 - csoportos kiállítás a Magma kiállítótérbenAz kolozsvári Ecsetgyár és a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér 2020. november 13-án, online tárlatvezetéssel nyitja meg a Befejezett jövő #1 / Viitor Anterior #1 / Future Perfect #1 című projektjét. A romániai képzőművészet fiatal, feltörekvő alkotóinak szentelt kiállítássorozat első mozzanatára az Ecsetgyár Facebook-oldalán kerül sor.

30 éves a Háromszék TáncegyüttesA Háromszék Táncegyüttes idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját. A járványügyi helyzetre való tekintettel a virtuális térben fogjuk megtartani ünnepi programsorozatunkat november 19-21. között, amelynek keretében felidézzük az elmúlt évek emlékezetes pillanatait, közös sétára hívjuk a nézőinket, volt és jelenlegi kollégákat ezen a hosszú táncösvényen, amit magunk mögött tudhatunk, bizakodva tekintve a jövőbe.

2020. október 25. - Székelyföld autónomiájának napja 2020. október 25-én Sepsiszentgyörgyön ökumenikus istentisztelettel és őrtűzgyújtással emlékeztek meg Székelyföld autonómiájának napjáról.

Tangaj Collective: Daughters - fotó Ionut RusuAz érvényben lévő szigorítások következtében elmarad az M Studio október 24-re tervezett LIFT előadása illetve online térbe költözik a bukaresti Tangaj Collective október 22-23.-ra tervezett programsorozata.

Sepsiszentgyörgy, Művész MoziPénztár nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 15-21 óra között, tel.: 0787526102
Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor u. 10. sz.
www.arta.cityplex.ro

 

Látogatható 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé kiállítása | fotó Vargyasi LeventeA globálisan elterjedt koronavírus-járványra való tekintettel a szervezőknek módosítaniuk kellett a 2020-as biennálé szervezésén. A járványhelyzet sajnálatos módon a G6 rendezvényeinek lebonyolítását is negatívan érintette, ennek eredményeként idén elmaradnak az előző években megszokott kiállításmegnyitók, a kísérőrendezvények és a díjátadó gála.

Az Arhitectura.6 építészeti szemle vándorkiállítása Sepsiszentgyörgyön2020. október 13-19. között, a Tamási Áron Színház előtti sétányon, tekinthető meg az Arhitectura.6 építészeti szemle vándorkiállítása.

A vándorkiállítása megnyitójára 2020. október 13-án, kedden 17,00 órától a Tamási Áron Színház előtti sétányon kerül sor.

Sepsiszentgyörgy, Művész MoziPénztár nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 15-21 óra között, tel.: 0787526102
Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor u. 10. sz.
www.arta.cityplex.ro

 

Tamási Áron Színház: Amikor telihold ragyog a turkáló felettÉvadunk második bemutatója a Radu Afrim által írt és rendezett víziószerű vígjáték Amikor telihold ragyog a turkáló felett címmel, melynek bemutatóját október 9-én, pénteken és 10-én, szombaton tartjuk 19 órai kezdetekkel a nagyteremben, színpadra épített nézőtér előtt.

XI. Székelyföld Napok2020. október 8 és 18 között kerül sor a XI. Székelyföld Napokra Kovászna, Hargita és Maros megyék tanácsai és kulturális intézményei szervezésében. A jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel idén többnyire virtuális térbe költözik a rendezvénysorozat. A következő három napban, a Székelyföld Napok hivatalos Facebook oldalán a következő Kovászna megyei programok lesznek megtekinthetők:

Szekelyföld Napok 20202020. október 8 és 18 között tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre Kovászna, Hargita és Maros megyék közös szervezésében a szűkebb hazánkat, hagyományainkat, kulturális értékeinket bemutató Székelyföld Napok. Idén a „Sokszínű Székelyföld” mottót viselő rendezvény főszervezője a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Kovászna megyében pedig a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa koordinálja az eseményeket.

M Studio – Sírunk, nevetünk | fotó © Simion BuiaOktóber első felében a Sírunk, nevetünk illetve a LIFT előadásokkal várja a társulat a nézőket, a hónap második felében a Tangaj Dance tart vendégjátékot valamint egy új előadás próbái is elkezdődnek.

Jing Liu kínai grafikus Mesterek című kiállítása a 6. Székelyföldi Grafikai BiennálénA járványügyi szigorítások miatt a G6 megnyitójához hasonlóan a Biennálé Facebook oldalán kerül sor a 2018-as fődíjas Jing Liu (CN), Mesterek (Masters) című kiállításának virtuális megnyitójára is, 2020. október 12-én, 18 órától.

Az én utcám - Kabaréelőadás és könyvbemutatóAz én utcám címmel kerül sor 2020. október 7-én, szerdán, 18 órától a sepsiszentgyörgyi Sugás vendéglő kertjében (rossz idő esetén benti terében) Székely Szabó Zoltán író, színművész egyéni estjére, kabaréelőadással egybekötött könyvbemutatójára.

Az aradi vértanúkra emlékezünk SepsiszentgyörgyönSepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház megemlékezést tart az 1849. október 6-án kivégzett aradi vértanúk emléknapján. A járványügyi előírások betartása mellett, a megemlékezésre a Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti parkban kerül sor 2020. október 6-án, 15 órától.

Sepsiszentgyörgy, Művész MoziPénztár nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 15-21 óra között, tel.: 0787526102
Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor u. 10. sz.
www.arta.cityplex.ro

 

Őszi vásár, Sepsiszentgyörgy 2020Idén tizedik alkalommal kerül sor az Őszi vásárra Sepsiszentgyörgyön. 2020. október 9. és 11. között a hagyományos kirakodóvásár forgataga vár minden érdeklődőt a város Főterén.

Hangverenyévad Sepsiszentgyörgyön - 2020-20212020. október 30-án pénteken kezdődnek az idei hangversenyévad koncertjei Sepsiszentgyörgyön, amelynek első meghívottja a Brassói Szimfonikus Zenekar. A hangversenyévad helyszíne idén is a Tamási Áron Színház nagyterme.

Bod Péter Megyei Könyvtár, SepsiszentgyörgyNegyedik osztályos sepsiszentgyörgyi diákoknak hirdet online olvasójátékot a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Bod Péter Könyvtártámogató Egyesület, a Népmese napjának megünneplésére.

Manus Őrkői Cigánytalálkozó – Sepsiszentgyörgy 20202020. szeptember 30. és október 4. között immár negyedik alkalommal kerül megszervezésre Sepsiszentgyörgyön a Manus Őrkői Cigánytalálkozó. A koronavírus-járvány miatt őszre tolt rendezvény a halasztás ellenére sem veszített az ígért lendületből: színes folklórbemutatókkal, mozgalmas programpontokkal várják az érdeklődőket.

Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.