Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tamási Áron Színház: Kiállítással és előadással ünnepeljük a Magyar Kultúra NapjátA sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a Liszt Intézet sepsiszentgyörgyi fiókjának szervezésében január 22-én, a Magyar Kultúra Napján szabadtéri kiállításra kerül sor a színház előtt, majd a Bocsárdi László által rendezett Tóték című előadást játssza a társulat.

Magyar kultúra napja: Jánó Mihály művészettörténeti előadása a Bod Péter Megyei KönyvtárbanA magyar kultúra napja alkalmából a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében kerül sor Jánó Mihály művészettörténész Barabás Miklós és Gyárfás Jenő háromszéki festőművészek műhelytitkaiból című, vetített képes előadására 2022. január 20-án, csütörtökön 18 órától.

Közreműködnek: Filip Ignác (fuvola) és Filip Zsombor (klasszikus gitár).

Luxus Vektor – Sugár János egyéni kiállítása a MagmábanSugár János képzőművész alkotásaiból – installáció, digitális print, ready-made, stencil, átalakított tárgyak, filmek, videók – Luxus Vektor címmel mutat be a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér egy bő válogatást a 80-as évektől napjainkig. A kiállítást megnyitó akcióra 2022. január 18-án, kedden 19 órától kerül sor, mely alkalomból a művész elkészíti az 1983-as „Magyarország a tiéd lehet” c. munkájának replikáját.

Koszika és a Swing á la Django koncertje a Magyar Kultúra Napján SepsiszentgyörgyönKoszika és a Swing à la Django fergeteges koncertje 2022. január 20-án, 20 órától lesz a Tamási Áron Színház nagytermében. Az eseményt a Kónya Ádám Művelődési Házzal közösen szervezi a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy.

Közönségtalálkozó Bogdan Coșa brassói íróvalA Román Kultúra Napja alkalmából a sepsiszentgyörgyi Tein Teahouse a színhelye 2021. január 14-én, pénteken, 18 órától annak a közönségtalálkozónak, amelynek meghívottja Bogdan Coșa brassói író. A szerző beszélgetőtársa az eseményen Adrian Lăcătuș brassói irodalomkritikus.

Sepsiszentgyörgy, Művész MoziPénztár nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10-13 és 15-21 óra között, tel.: 0787526102.
Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor u. 10. sz.

Magyar Kultúra Napja – Sepsiszentgyörgy, 2022A magyar kultúra napja alkalmából a Kónya Ádám Művelődési Ház háromnapos rendezvénysorozatot szervez Sepsiszentgyörgy több helyszínén. Január 20-án, 21-én és 22-én az ünnepi programsorozat részeként két zenei előadásra is sor kerül. Az események sorát Koszika és a Swing à la Django nyitja, majd a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar követi a Tamási Áron Színház nagytermében. Ezek mellett Magyar Film Napokkal, közönségtalálkozókkal és Kós Károly körúttal is készülnek a szervezők.

A fehér macskahercegnő – a Cimborák Bábszínház bábelőadásaA Cimborák Bábszínház A fehér macskahercegnő (ajánlott életkor: 3+) című bábjátékát január 15-én, szombaton 11 órától játssza a Cimborák Bábszínház stúdiótermében. A jegyek előfoglalását a 0755 335400 (Csüdöm Eszter) telefonszámon lehetséges.

HTE - Átöltözés - fotó Kátai Jocó Az év első hónapjában két előadást is műsorra tűz a Háromszék Táncegyüttes: újra színpadon lesz az Átöltözés c. néptánc-színházi előadás, valamint a Táncsétány c. produkció, mindkettő Ivácson László rendezésében.

Január, a bemutatók hónapja az Andrei Muresanu SzínházbanAz Andrei Muresanu Színház (TAM) összeállította 2022 első hónapjának programját, amely a bemutatók hónapjának ígérkezik. A TAM legutóbbi produkciója, az Eugen Gyemant rendezte III. Richárd mellett két új produkciót is láthat a közönség, az egyiket Cristian Ban, a másikat Bobi Pricop rendezésében.

Sepsiszentgyörgy, Művész MoziPénztár nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10-13 és 15-21 óra között, tel.: 0787526102.
Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor u. 10. sz.
Sepsiszentgyörgy, Művész MoziPénztár nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10-13 és 15-21 óra között, tel.: 0787526102.
Sepsiszentgyörgy, Kőrösi Csoma Sándor u. 10. sz.

Jógyerekek képeskönyve - fotó Barabás ZsoltA szervezőiroda (jegypénztár) nyitvatartási rendje: Hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 10–14 óra között, valamint előadásnapokon egy órával a kezdési időpont előtt.

RO–520003 Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér, 1.
Tel/Fax: 0267 351 886, Tel: 0267 312 104, 0728 083 336

Tóték – Bemutató a  Tamási Áron SzínházbanMiután betegség miatt két alkalommal is kénytelenek voltak elhalasztani Örkény István Tóték című darabjának bemutatóját, nagy reményekkel várják a premier új időpontját. Bocsárdi László rendező szerint a világirodalom legjelentősebb drámai művei közé sorolható Örkény groteszk színpadi játéka, melyet végül november 21-én, vasárnap este 17:30 órától láthatnak először az érdeklődők a Tamási Áron Színház nagytermében.

„III. Richárd” kettős perspektívában – Bemútató az Andrei Mureșanu SzínházbanAz Andrei Mureșanu Színházban 2021. november 10-én, szerdán 18 órakor mutatják be William Shakespeare III. Richárd című darabját, Eugen Gyemant rendezésében.

Az új színházi előadás a híres drámaíró darabjának posztmodern megközelítése. A jelmezek és a díszlet is korszerű, de számos olyan elemet megtartottak, amelyek a viktoriánus korszak stílusát idézik. Emellett a rendező hű maradt az eredeti szöveghez, így a színpadra állítás az új és a régi sikeres ötvözete.

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.